Tumgik
harpaspages · 3 years
Text
Καλώς ήλθατε στο Χάλκη (Heybeliada)
Καλώς ήλθατε στο Χάλκη (Heybeliada)
Χάλκη ή Heybeliada (εν συντομία Heybeli) είναι το ομορφότερο νησί των Πριγκιποννήσων  και εξαιρετικά δημοφιλές στους  ταξιδιώτες από την Κωνσταντινούπολη , οι οποίοι συρρέουν εδώ τα σαββατοκύριακα για να περπατήσουν στο πευκοδάσος , να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της και να κολυμπήσουν στις μικροσκοπικές και όμορφες παραλίες της . Το ελληνικό όνομα προέρχεται μάλλον από τα κοιτάσματα χαλκού, χάρη…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
harpaspages · 4 years
Text
Φτάσατε στη Προύσα ; πρόσω ολοταχώς για το διάσημο ισκεντέρ κεμπάπ!!!
Φτάσατε στη Προύσα ; πρόσω ολοταχώς για το διάσημο ισκεντέρ κεμπάπ!!!
Tumblr media
Φτάσατε στην Προύσα (Μπρούσα στα τουρκικά) την πόλη του μεταξιού και του Καραγκιόζη , αν δεν δοκιμάσετε τη σπεσιαλιτέ αυτής της περιοχής τότε σίγουρα θα θεωρηθεί λειψή η επίσκεψη σας !!! Η Προύσα λοιπόν είναι διάσημη για τη σπεσιαλιτέ της το “ισκεντέρ κεμπάπ”, είναι γύρος από κρέας αρνιού και φτιάχνεται με την ίδια αυθεντική συνταγή του δημιουργού του Ισκεντέρ Ισκεντέρογλου από το 1850 . Η μερίδα…
View On WordPress
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Χοχλιοί "μπουμπουριστοί"
☛  Τα σαλιγκάρια ή χοχλιοί όπως τα λένε στη Κρήτη είναι μια λιχουδιά μοναδική.  Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν τα βάζουν στο στόμα τους , εδώ στη Καβάλα τα πουλάνε στο λαϊκή αγορά και κάποιοι γενναίοι τα μαγειρεύουν και τα τρώνε , στη Κρήτη όμως  τα λατρεύουν και τα τιμούν ιδιαιτέρως . Προσωπικά  μου αρέσουν οι χοχλιοί , την άνοιξη μάλιστα που υπάρχουν σε αφθονία  τους μαγειρεύω και στο σπίτι με σπανάκι ή με πλιγούρι .  Τα σαλιγκάρια είναι μια από τις αρχαιότερες γνωστές τροφές του ανθρώπου (ήδη από την 11η χιλιετία π.Χ.)  οι Αρχαίοι  Έλληνες τα επέλεγαν στη καθημερινή τους διατροφή γιατί τα θεωρούσαν υγιεινή τροφή . Οι χοχλιοί όμως αποτελούν ένα θαυμάσιο ρακομεζέ στη Κρήτη , ιδιαίτερα οι αποκαλούμενοι "μπουμπουριστοί" , δηλαδή αυτοί που μαγειρεύονται σύμφωνα με το κρητικό λεξιλόγιο "αμπούμπουρα" (με το άνοιγμα του κελύφους τους   προς τα κάτω). Στη περιοχή μας  μπορείτε να  βρείτε σαλιγκάρια μαγειρευτά  στη ταβέρνα του Βασίλη Ελευθεριάδη  στο ορεινό Βουνοχώρι , και στη πόλη της  Καβάλας στο μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» , ο chef εδώ  φτιάχνει τους  καλύτερους μπουμπουριστούς  χοχλιούς  , ένα γρήγορο τσιτσίρισμα σε καυτό ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και ξίδι και το πιάτο είναι έτοιμο , έρχεται ολοταχώς στο τραπέζι  σας  για να συνοδέψετε το τσίπουρο  σας .Υπάρχει βέβαια και άλλη μια εκδοχή  μαγειρέματος  με μια υπέροχη κρέμα λεμονιού και άνηθου .
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Όταν το καλοκαίρι έρχονται οι  πρώτοι καύσωνες στην Ελλάδα θυμάμαι  το ταξίδι μου στην Αίγυπτο και τη ζέστη που …… φάγαμε !!!!!
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
ΚΑΒΑΛΑ : Εδωδιμοπωλείον- μεζετζίδικο «ΤΥΡΑΞΙΑ» , γευσιγνωσία του νέου τσίπουρου Μάνγκους by Dimitris Chariskos
Tumblr media
☛ Θα κατακτήσει και την αγορά της Καβάλας σύντομα, ο λόγος για το τσίπουρο Μάνγκους με γλυκάνισο , ένα μονοποικιλιακό απόσταγμα που παρασκευάζει ο Δημήτρης Χαρίσκος στον Ξηροπόταμο Δράμας. Το χαρακτηρίζει η λεπτότητα του χαρακτήρα του και η απουσία κάθε «παράφωνης» νότας που θα αλλοίωναν τη γεύση του . Αναδύει στο ποτήρι τα πλούσια αρώματα του γλυκάνισου και του κόλιανδρου . Οι αρμονικοί συνδυασμοί του στο χθεσινό μας τραπέζι ήταν με τυρί Άνδρου που είναι ζυμωμένο με μαστίχα Χίου , καπνιστό ζαμπόν , χαμόν με σαλάμι αέρος, καπνιστή γραβιέρα , λούντζα Μυκόνου , χειροποίητα σαρμαδάκια της γιαγιάς Κελεμένη και κασέρι Μυτιλήνης του Λάμπρου Ρόδου .
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Δοκιμάζουμε το πρώτο  Ελληνικό gin ……by Dimitris  Chariskos
Tumblr media
☛ Ο Δραμινός  Δημήτρης Χαρίσκος είναι ο πρώτος Έλληνας παραγωγός –αποσταγματοποιός που δημιούργησε ελληνικό Gin ,  το  ονόμασε « Dry River » και κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό  στην αγορά σε μια κομψή  μαύρη φιάλη . Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή  του αλκοολούχου ποτού  είναι  δέκα είδη άγριων  βοτάνων τα όποια συλλέγονται  από τα βουνά της Δράμας , ανάμεσα  στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχει  ο  άρκευθος που  ξεχωρίζει  για  την  γλυκόπικρη γεύση και το  ευχάριστο πικάντικο άρωμα του και ο κόλιανδρος . Με αυτές τις πρώτες ύλες  στη διάθεση του, την επιτυχημένα πολύχρονη εμπειρία του ως χημικός  ,φωτιά στη καρδιά και μια θάλασσα στο μυαλό, ο Δημήτρης Χαρίσκος σαλπάρει  για το ταξίδι …. στην ανάπτυξη νέων  αποσταγμάτων. Αφού  ζυμωθούν τα βότανα με την  αιθυλική αλκοόλη  στη συνέχεια αποστάζονται στον ειδικό αποστακτήρα . Θα παραμείνουν για  3 μήνες στις δεξαμενές για να αναδείξουν τα πλούσια  αρώματα τους και μετά θα ακολουθήσει η εμφιάλωση τους . Όταν δοκιμάσετε το « Dry River » του Δημήτρη Χαρίσκου θα ξαφνιαστείτε  ευχάριστα ,  μοναδική φινέτσα και στρογγυλάδα, αλλά και  πλούσια αρώματα  κάνουν το ποτό να ξεχωρίζει  .  Σίγουρα   θα  γίνει  το απαραίτητο συνοδευτικό σας για όλη τη περίοδο του καλοκαιριού .  Εξάλλου αν ανατρέξουμε ιστορικά μερικές δεκαετίες πίσω θα διαπιστώσουμε  πως ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ , ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ δεν πήγαιναν πουθενά χωρίς το τζιν τους !!!  Το φετινό καλοκαίρι  θα έχει τη γεύση του « Dry River » ….by Dimitris Chariskos. Θα το βρείτε προσεχώς στο Εδωδιμοπωλείο «ΤΥΡΑΞΙΑ» του Βασίλη Κελεμένη .
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Αυγώνυμα-Χίου : Τα χερίσια μακαρόνια της κ Καλλιόπης !!!
Tumblr media
       Οι νοικοκυρές  στο νησί της Χίου  συνεχίζουν μέχρι σήμερα την παράδοση, προτιμώντας να φτιάχνουν χερίσια μακαρόνια (με τη γνωστή μέθοδο του σπαρτού) και να τα προτιμούν  από τα έτοιμα που υπάρχουν στο εμπόριο, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι πιο αγνά και η γεύση τους  απλώς ασυναγώνιστη. Βεβαίως μπορείτε να τα βρείτε και στις ταβέρνες του νησιού όπως ο «Χότζας»  στη χώρα της Χίου , ο Μάκελλος και «ο Καφενές του Γιώργη» στο χωριό Πυτιούς της Βόρειας Χίου. Εμείς σήμερα θα σας προτείνουμε  να δοκιμάσετε τα χερίσια μακαρόνια όπως τα φτιάχνει αριστοτεχνικά  η κ Καλλιόπη στο εστιατόριο που διατηρεί η οικογένεια Δέλιου  στο μεσαιωνικό χωριό των  Αυγωνύμων . Το εστιατόριο ονομάζεται  «Πύργος» βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του χωριού και το αρχικό κτίσμα χρονολογείται από τον 18ο αιώνα .  
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Μυτιλήνη-Μόλυβος : Ταβέρνα «Το Χταπόδι» για τους λάτρεις του καλού φαγητού !!!
Tumblr media
Μήθυμνα ή Μόλυβος  όπως κι αν τον αποκαλέσετε είναι ένας ονειρικός προορισμός , τον αγάπησα και τον έκλεισα για πάντα στη καρδιά  μου, έζησα εδώ ένα χρόνο μαζί με τη σύζυγο  μου που διορίστηκε  ως αναπληρώτρια - εκπαιδευτικός . Απαράμιλλη η φυσική ομορφιά του και η μοναδική αρχιτεκτονική του . Όλα τα παραδοσιακά σπίτια του Μολύβου σε συνδυασμό με το επιβλητικό βυζαντινό κάστρο που δεσπόζει στην περιοχή, δημιουργούν ένα γραφικό και ρομαντικό περιβάλλον. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα μονοπάτια που οδηγούν στις παλιές γειτονιές, οι εκκλησίες και οι μαγευτικές ακρογιαλιές ολοκληρώνουν τη παραμυθένια ομορφιά του . Σε αυτό το μαγευτικό περιβάλλον και δίπλα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας βρίσκεται το γευστικό σημείο αναφοράς  του Μολύβου το εστιατόριο  «Χταπόδι» που στεγάζεται σε ένα αξιοθαύμαστο πέτρινο αρχοντικό . Εδώ συνάντησα τον μεγάλο Βρετανό ηθοποιό Peter  O'Toole  να απολαμβάνει τις ομορφιές αυτού του τόπου πριν από αρκετά χρόνια . Στο «Χταπόδι» θα απολαύσετε μοναδικούς πατροπαράδοτους μεζέδες, θαλασσινά της ημέρας  από τις ψαρόβαρκες των ντόπιων , καλοφτιαγμένα  μαγειρευτά φαγητά, ενώ προσφέρει και ποιοτική κρεατοφαγία  από ντόπια κρέατα . Η κάβα των κρασιών είναι ενημερωμένη ενώ διατίθενται όλες οι ετικέτες από τα ντόπια ούζα του νησιού που είναι πολλά και ποιοτικά  
«Το χταπόδι» :  Βαμβούκος Τζάννος , Μόλυβος -Λέσβου , Τηλ: 22530-71317 ,  6944693246
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Αυγώνυμα-Χίου : Τα χερίσια μακαρόνια της κ Καλλιόπης !!!
Οι νοικοκυρές  στο νησί της Χίου  συνεχίζουν μέχρι σήμερα την παράδοση, προτιμώντας να φτιάχνουν χερίσια μακαρόνια (με τη γνωστή μέθοδο του σπαρτού) και να τα προτιμούν  από τα έτοιμα που υπάρχουν στο εμπόριο, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι πιο αγνά και η γεύση τους  απλώς ασυναγώνιστη. Βεβαίως μπορείτε να τα βρείτε και στις ταβέρνες του νησιού όπως ο «Χότζας»  στη χώρα της Χίου , ο Μάκελλος και «ο Καφενές του Γιώργη» στο χωριό Πυτιούς της Βόρειας Χίου. Εμείς σήμερα θα σας προτείνουμε  να δοκιμάσετε τα χερίσια μακαρόνια όπως τα φτιάχνει αριστοτεχνικά  η κ Καλλιόπη στο εστιατόριο που διατηρεί η οικογένεια Δέλιου στο μεσαιωνικό χωριό των  Αυγωνύμων . Το εστιατόριο ονομάζεται  «Πύργος» βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του χωριού και το αρχικό κτίσμα χρονολογείται από τον 18ο αιώνα .  
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Ara Dinkjian  : “Πάντα είχα σκοπό να αναδείξω την ομορφιά που έχει το ούτι στα μέρη του κόσμου που είναι άγνωστο”
* O Στάθης Χαρπαντίδης  συνομίλησε με τον Ara Dinkjian
 Τι να πρωτογράψεις  για τον  Ara Dinkjian συνθέτη, δεξιοτέχνη οργανοπαίκτη  και κορυφαίο ουτίστα στο κόσμο. Γεννήθηκε το 1958 στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών ,μεγάλωσε με μουσικά ακούσματα παραδοσιακής και λόγιας μουσικής της Αρμενίας, καθώς και της αμερικάνικης Pop και Jazz. Απόφοιτος του Hartt College of Music, σπούδασε σύνθεση και θεωρία και το 1980 αποφοίτησε παίρνοντας το πρώτο και μοναδικό ανώτατο δίπλωμα της χώρας στο ούτι (ancient Middle Eastern fretless lute). Το 1985 δημιούργησε  το πρωτοπόρο μουσικό σχήμα Night Αrk  με τους οποίους ηχογράφησε  ονειρικά  album «Picture», «Moments», «Treasures» , «In wonderland» , «Petals on your path». Ο  Ara είναι ιδιαίτερα  αγαπητός εδώ στην Ελλάδα  αφού συνέδεσε  το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ελευθερίας Αρβανιτάκη….. «Δυνατά, δυνατά», «Μένω Εκτός», «Τα Κορμιά και τα Μαχαίρια» ,τραγούδια που προκαλούν ακόμη δυνατές συγκινήσεις   και αποτελούν μια  αρμονική μίξη ήχων Ανατολής και Δύσης . Ανακάλυψα  λοιπόν τα ίχνη του  Ara Dinkjian   πριν από μερικούς  μήνες , τον βρήκα  στη Νέα  Υόρκη όπου ζει  μόνιμα και  δέχθηκε με μεγάλη προθυμία να μου δώσει  τη παρακάτω συνέντευξη .            
                                   H ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ
  ΕΡ: Πρώτα από όλα θα ήθελα να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που δέχθηκες να  απαντήσεις στις ερωτήσεις  μου , αλήθεια που σε  βρίσκω τώρα ;
ΑΠ: Προς το παρόν Στάθη βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη και σύντομα φεύγω για μια συναυλία και μια ομιλία στην Τουρκία.
 ΕΡ: Είναι αλήθεια πως έχεις αναδείξει το ούτι  στην διεθνή  μουσική σκηνή , γιατί επέλεξες  αυτό το όργανο ;
 ΑΠ: Πάντα είχα σκοπό να αναδείξω την ομορφιά που έχει το ούτι στα μέρη του κόσμου που είναι άγνωστο. Προσπάθησα να το κάνω δισκογραφώντας μερικά διεθνώς δημοφιλή τραγούδια, όπως είναι το “Blackdird” των Beatles. Η θεωρία λέει πως αν κάποιος ακούσει μια γνωστή μελωδία, θα είναι μάλλον πιο ανοιχτός στο ν’ ακούσει ένα νέο ήχο.Όσο για το γιατί διάλεξα το ούτι, η γρήγορη απάντηση είναι πως αυτό με διάλεξε!!! Για να απαντήσω αναλυτικότερα, όταν ήμουν παιδί, υπήρχε ένα ούτι στο δωμάτιο των γονιών μου. Μου ήταν απαγορευμένο να μπω σ’ αυτό, από φόβο μήπως το σπάσω. Φυσικά, η απλή παιδική ψυχολογία ήθελε να είναι αυτό το μοναδικό πράγμα στο σπίτι που ήθελα να αγγίξω!!
ΕΡ: Ara  είσαι ένας δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης με φαντασία και δημιουργικό πνεύμα  ποια πράγματα σε εμπνέουν  για να γράψεις μια σύνθεση ; 
ΑΠ: Οι συνθέσεις μου εμφανίζονται σαν αποτέλεσμα της ανθρώπινης ψυχικής κατάστασης και εμπειρίας. Η γλώσσα, η θρησκεία, ο εθνικισμός κ.ά. τείνουν να κρατάνε την ανθρωπότητα σε απόσταση !!!!  Η μουσική μας ενώνει όλους.
 ΕΡ:  Με τους  «Night Αrk» διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής  μου , ηχογραφήσατε  ονειρικά album  τι να πρωτοθυμηθώ  το Picture, Moments, Treasures, In wonderland , γιατί το συγκρότημα διαλύθηκε  ή δεν διαλύθηκε….…
 ΑΠ:  Οι “Night Ark” ήταν το πρώτο επαγγελματικό γκρουπ στο οποίο μπόρεσα να παρουσιάσω τις μουσικές ιδέες και συνθέσεις μου. Έμαθα και μεγάλωσα τόσο πολύ μέσα στα χρόνια αυτά, κυρίως με τον Arto Tuncboyaciyan . Ωστόσο, άλλο το τότε, άλλο το τώρα. Το γκρουπ δεν ήταν ενεργό για πολλά χρόνια, απλώς επειδή ο καθένας  μας δημιούργησε  καινούργια  μουσικά σχήματα  και  προχώρησε σε άλλες δουλειές.
ΕΡ:  Είναι πολλά   αυτά που ενώνουν τους δυο λαούς  μας   Έλληνες και  Αρμενίους  , μεγαλούργησαν, κυνηγήθηκαν και εξοντώθηκαν  δεν συμφωνείς ;
ΑΠ: Ναι, πράγματι οι Έλληνες και οι Αρμένιοι έχουν πολλά κοινά, γι’ αυτό και αισθάνθηκα τόσο άνετα όταν πρωτοάρχισα να έρχομαι στην Ελλάδα.  Αισθάνθηκα σα να είχα βρει τα αδέρφια μου. Μοιραστήκαμε μια τραγική ιστορία, αλλά αισθάνομαι το μέλλον μας  ότι  είναι ελπιδοφόρο.
 ΕΡ:  Οι Έλληνες σε αγαπούν  πολύ και εκτιμούν αφάνταστα το έργο  σου , δεν σε βλέπουμε  τακτικά στη χώρα μας  γιατί ;
 ΑΠ: Οπωσδήποτε θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα, και σίγουρα θα έρθω μόλις με προσκαλέσουν!!!
 ΕΡ:   Συνθέσεις σου έχουν ερμηνεύσει κορυφαίες  Τουρκάλες και Ελληνίδες  τραγουδίστριες όπως η   Sezen Aksu, η Coşkun Sabah και η Ελευθερία Αρβανιτάκη τι έχεις κρατήσει από αυτές τις συνεργασίες ;
 ΑΠ: Η αλήθεια είναι πως οι τραγουδιστές πάντα προσελκύουν περισσότερο κόσμο απ’ ότι οι μουσικοί ή οι συνθέτες. Έτσι, όταν κάποιος σαν την Ελευθερία Αρβανιτάκη ή τη Σεζέν Αξού τραγουδούν τα τραγούδια σου , το στάτους σου σαν μουσικού ανεβαίνει αισθητά. Εκτός αυτού, μπορώ να σου πω ότι πολλοί από αυτούς έχουν γίνει αγαπημένοι φίλοι και ειδικά η Ελευθερία.
 ΕΡ: Αλήθεια πως κυλάει η συνεργασία με τον πατέρα  σου Onnik Dinkjian ; ( σήμερα θεωρείται μία από τις μεγάλες φωνές της Αρμενίας )
  ΑΠ: Ο πατέρας μου ο Ονίκ είναι 86 ετών. Μέσα στο 2015  κυκλοφορήσαμε ένα cd με τραγούδια από την  ιδιαίτερη πατρίδα του το Dikranagerd  που βρίσκεται κοντά στο Ντιγιαρμπεκίρ ,  με τίτλο “Diyarbekiri Hokin” (“The Soul of Dikranagerd”) . Περιλαμβάνει  τραγούδια από τη περιοχή αυτή που η ερμηνεία τους απαιτεί τη γνώση μίας πολύ σπάνιας αρμένικης διαλέκτου που τείνει να εξαφανιστεί ,  ένας από τους ελάχιστους γνώστες αυτής  της διαλέκτου είναι ο  πατέρας μου Onnik Dinkjian.  Στη συνέχεια δώσαμε συναυλίες στην Dikranagerd, την Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο, το Βούπερταλ, τη Βιέννη, την Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.  Κυκλοφόρησε  πρόσφατα σε dvd και ένα ντοκιμαντέρ για το  μουσικό  μας βίο που έχει τίτλο “Garod” (“Επιθυμία”) . Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά  ειλικρινά ο πατέρας μου τραγούδησε καλύτερα από ποτέ!!!
ΕΡ:  Η δημιουργία του συγκροτήματος  “The secret  Trio” και η συνεργασία σου με δυο κορυφαίους Βαλκάνιους οργανοπαίκτες τον İsmail Lumanovski  και τον  Tamer Pınarbaşı   πως πρόεκυψε ;
 ΑΠ: Ο Ταμέρ κι ο Ισμαήλ  καλοί φίλοι και οι δυο, έχουν κιόλας σχηματίσει το γκρουπ ηλεκτρικής φιούζιον μουσικής, που λέγεται “The New York Gypsy All-Stars.” ( είχα τη τύχη να τους δω πριν από ένα μήνα στο «Μύλο» της Θεσσαλονίκης και πραγματικά με εντυπωσίασαν).  Ήθελαν ένα εντελώς διαφορετικό ήχο στο  σχήμα τους, όταν με πρότειναν να συνεργαστώ μαζί  τους δέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά  . Ειλικρινά  χάρηκα πολύ που συνεργάστηκα με τόσο απίστευτα ταλαντούχους μουσικούς.
 ΕΡ:  Ο καρπός αυτής της συνεργασίας  νομίζω  πως έδωσε και ένα  c-d
 ΑΠ: Το 2012 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας  cd  επάνω σε παραδοσιακά μονοπάτια με τον τίτλο “Soundscapes.” , το 2015 κυκλοφορήσαμε το δεύτερο cd αυτή τη φορά σε μουσική Kalan (είναι ένα είδος παραδοσιακής  λαϊκής μουσικής από περιοχές της Τουρκίας  που κυκλοφορούν από μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία που ίδρυσε το 1991 ο Hasan Saltık )  με τον τίτλο “Three of us.”  Για να υποστηρίξουμε αυτές τις δουλειές δώσαμε και μια σειρά συναυλιών  στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Μάλτεπε, Ζυρίχη, Άγκυρα και Φιλαδέλφεια. Η συναυλία της Ζυρίχης βιντεοσκοπήθηκε και διατέθηκε προς θέαση στο YouTube.
 ΕΡ:   Καινούργια προσωπική δισκογραφική δουλειά πότε να περιμένουμε ;
 ΑΠ: Φέτος εκτός από το νέο cd του πατέρα μου, το ντοκιμαντέρ και το νέο cd με τους  The Secret Trio, κυκλοφόρησα επίσης ένα cd πάνω στη μουσική Kalan με τίτλο  “1915 – 2015  Truth & Hope”, αφιερωμένο στη μνήμη των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η ενορχήστρωση έχει ούτι με κουαρτέτο εγχόρδων και τα κομμάτια όλα αναφέρονται στη Γενοκτονία.
 ΕΡ:  Το καλοκαίρι του 2016 αρχίζει στη Καβάλα  το  διεθνές ethnic  festival  “COSMOPOLIS”  τι θα απαντούσες  στο κάλεσμα του  Δήμου Καβάλας να έρθεις να παίξεις στη πόλη μας ;
  ΑΠ: Έχω να έρθω στην Καβάλα από το 1995, θυμάμαι τότε κάναμε περιοδεία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και εμφανιστήκαμε στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων . Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να ξαναπαίξω στη Καβάλα αν με προσκαλούσατε  .
 ΕΡ:  Ara  οι τελευταίες κουβέντες της συνέντευξης είναι δικές σου
 ΑΠ : Το 2013, κυκλοφόρησα ένα cd που είχε τίτλο “Ara Dinkjian Quartet: Finding Songs.” το ηχογράφησα  στην Αθήνα με το κουαρτέτο που έχουμε φτιάξει με αγαπημένους μου φίλους όπως  τον Σωκράτη Σινόπουλο, τον Γιάννη Κιριμκιρίδη και τον  Βαγγέλη Καρίπη. Το διάστημα εκείνο η Ελλάδα περνούσε οικονομική κρίση η ��ποία ακόμη υφίσταται. Το να ηχογραφήσω αυτόν τον δίσκο  στην Ελλάδα με Έλληνες μουσικούς ήταν ο ταπεινός μου τρόπος να πω «σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε και ελπίζω να έχετε ένα φωτεινότερο μέλλον». Σήμερα θέλω να πω πως ελπίζω σύντομα η Ελλάδα να ανακάμψει από την κρίση , επειδή έχετε δώσει τόσα πολλά στον κόσμο … Night Αrk
Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Photo
Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Θεσσαλονίκη : Η  «Νέα Φωλιά»  των γεύσεων  και των αρωμάτων !!!!
Tumblr media
 Info ☛   Η  «Νέα Φωλιά» στη Θεσσαλονίκη  μοιάζει περισσότερο με παλιό καφενείο ,  και   βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο  στενάκι  στην οδό Αριστομένους  ανάμεσα στη Κασσάνδρου και Ολυμπιάδος . Ο χώρος αναδύει ένα άρωμα από την δεκαετία του  ’70, το δάπεδο  αποτελείται  από μωσαϊκό , την κουζίνα χωρίζει από την κυρίως σάλα ένα μεγάλο ψυγείο  με βιτρίνα όπου μπορείς να δεις τους μεζέδες  και τα υλικά παράγωγης των πιάτων , ενώ σε σερβίρουν σε κλασσικά  τραπέζια καφενείου με τη  μαρμάρινη επιφάνεια. Επισκεπτόμαστε τη «Νέα Φωλιά» για την εξαιρετική  κουζίνα που διαθέτει και  η οποία  προσφέρει στον γευσιγνώστη  πολλούς νεωτερισμούς . Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω , να μνημονεύσω  τα περίφημα γλυκοκαυτερά κοψίδια του που είναι ένας μοναδικός τερψηλαρύγγειος πειρασμός , την τεράστια  τρυφερή και ζουμερή  σπαλομπριζόλα του, τη μαριναρισμένη πανσέτα στη σχάρα που τη σερβίρει με στραγγιστό γιαούρτι, ή  το ξιδάτο λουκάνικο , τα βουβαλίσια σουτζουκάκια από την Κερκίνη  και για τους πολύ απαιτητικούς το  Μοσχαράκι με κάρυ και αχλάδι ποσέ  !!!!  Ακολουθούν  οι σαλάτες του , μια  πραγματική πανδαισία χρωμάτων  και γεύσεων, χοντροκομμένες πρασινάδες από μαρούλι , ρόκα , αγγούρι , κρεμμύδι φρέσκο , πιπεριά φλωρίνης μαζί με κυδώνι , αποξηραμένα φρούτα και από πάνω φλούδες γραβιέρας   και πάρα πολύ ρόδι ,  ειλικρινά τόση νοστιμιά σε μια σαλάτα είχα πολύ καιρό να γευτώ .  Επειδή είμαι σίγουρος πως θα παραγγείλετε κρεατικά θα σας πρότεινα να τα συνοδεύσετε με μια  πολύ αρωματική   και ελαφριά σαλάτα  το ταμπουλέ (αραβική  συνταγή)  και το φτιάχνει αριστοτεχνικά .
Ωράριο Λειτουργίας :  Η  κουζίνα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις  12:30 το βράδυ , ενώ καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να κάνετε μια κράτηση για τραπέζι  Τηλ : 2310960383
Στα  μείον : Ο ανύπαρκτος εξαερισμός  του μαγαζιού  και οι ακατάστατες τουαλέτες του !!!!
                                                                         Stathis Harpas
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Βαγγέλης Γεροβασιλείου (γεωπόνος και οινολόγος ) : «Έχουμε να επιδείξουμε κρασιά αντάξια των καλύτερων ξένων»
Tumblr media
Info : Λίγα χιλιόμετρα  έξω από την Θεσσαλονίκη  στις πλαγιές της Επανομής  ο γεωπόνος και οινολόγος   Βαγγέλης  Γεροβασιλείου  έχει δημιουργήσει  τους υπέροχους  γραμμικούς αμπελώνες  του  με εκλεκτές  ποικιλίες  σταφυλιών  και ένα  σύγχρονο  οικογενειακό οινοποιείο  που αποτελεί  το κρυφό καμάρι της περιοχής . Όλα τα κρασιά του  τόσο τα λευκά  όσο και τα ερυθρά  ανήκουν  στους Τοπικούς οίνους  της Επανομής  και κατά  καιρούς  έχουν αποσπάσει  πολλά διεθνή  βραβεία και διακρίσεις  λόγω της υψηλής ποιότητας  και της διαχρονικής τους  συνέπειας .  To 1998  μαζί με τον Βασίλη  Τσακτσαρλή δημιούργησαν το Κτήμα «Βιβλία Χώρα»  στις πλαγιές του Όρους Παγγαίου  εγκαθιστώντας στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας  έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, που σήμερα έχει έκταση 350 στρεμμάτων .  Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου  ασχολήθηκε  με την οινολογία  και την αμπελουργί��  λόγω της γεωργικής καταγωγής του  παίρνοντας  τα πρώτα ερεθίσματα  από τον πατέρα του  , ενώ δεν ξεχνά τις δυσκολίες  που αντιμετώπισε  στον πρώτο του τρύγο  το 1977 στο Porto-Carras . Πιστεύει ότι η οινολογία  είναι επιστήμη  και τέχνη , ενώ το όνειρο του  είναι να δημιουργήσει  ένα κόκκινο κρασί  μεγάλων δυνατοτήτων .
                                         Η  ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ
 ΕΡ: Τι ήταν αυτό  που σας παρακίνησε  να ασχοληθείτε  με την παράγωγη του οίνου;
 ΑΠ: Ασχολήθηκα με την  οινολογία  και αμπελουργία  λόγω της γεωργικής καταγωγής μου , είμαι αγροτόπαιδο  και μεγάλωσα και ακόμη ζω  σε γεωργικό χωριό. Έτσι ότι απορίες  είχε ο πατέρας μου  θέλησα  να τις σπουδάσω και να τις βελτιώσω στη πράξη .Οι Μουστόλες  και Οινόλες  που περνάνε από τον «μπακάλη-οινοποιό»  για μένα ήθελαν ερμηνεία  στη θεωρία  και εφαρμογή  επιστημονική
 EΡ: Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεστε  στο χώρο της οινοποιίας  ποια ήταν η  μεγαλύτερη δυσκολία  που αντιμετωπίσατε  κατά την διάρκεια της πορείας  σας ;
 AΠ: Οι δυσκολίες  στην εφαρμογή  της Οινολογίας  ήταν ο πρώτος τρύγος  στο Porto-Carras  το 1977 λογά του  βάρους  της ευθύνης  και της απειρίας . Έκτοτε  ακόμη και στη δημιουργία  του Κτήματος  μου  οι δυσκολίες   ήταν  φυσιολογικές  εκτός  από τις εμπλοκές  με τις δημοσιές υπηρεσίες  που πολλές  φόρες είναι απρόβλεπτες !!!!!
 ΕΡ : Πως κρίνετε σήμερα το επίπεδο  των ελληνικών κρασιών  είναι ανταγωνιστικά  των αντιστοιχών  ευρωπαϊκών ;
 ΑΠ: Το ελληνικό κρασί   βρίσκεται σε καλό δρόμο  . Η βελτίωση  της ποιότητας  με προσιτές τιμές  είναι το διαβατήριο  για την διεθνή καταξίωση  του  .  Οι συγκρίσεις με τα καλά Γαλλικά κρασιά  είναι δύσκολη  , διότι μιλούμε για  διαφορετικά οικοσυστήματα  και νοοτροπίες   .Πάντως  έχουμε να επιδείξουμε  κρασιά  αντάξια  των καλύτερων ξένων .
ΕΡ: Στην Ελλάδα  οι κυβερνήσεις  δεν έχουν προσέξει το κρασί  όπως θα έπρεπε , δεν υπάρχουν επιδοτήσεις  όπως πχ για το, λαδί , αυτό δεν είναι άδικο  για το μέλλον του ελληνικού κρασιού;
 ΑΠ: Στην Ελλάδα  όπως σε όλα τα πράγματα η κρατική βοήθεια  μάλλον κάνει κακό , διότι επωφελούνται  συνήθως ορισμένοι. Ευτυχώς εκτός των  συνεταιρισμών  και ορισμένων  «μεγάλων» όλοι οι άλλοι προχωράνε  με τα ιδία κεφάλαια  και είναι υγιείς επιχειρήσεις .
 ΕΡ: Οι  Έλληνες  αγαπούν  το κρασί  και ποια προτιμούν  περισσότερο;
 ΑΠ: Οι Έλληνες αγαπούν   το κρασί , άλλωστε καταναλώνουμε  32 λίτρα  ανά ενήλικα τον χρόνο , ποσότητα που θεωρείτε ικανοποιητική .Απλά πιστεύω  ότι πρέπει  να πίνουμε λιγότερο  αλλά καλύτερης ποιότητας κρασί
 ΕΡ: Η οινοποιία είναι μια μορφή τέχνης  αφού διεγείρει  τις αισθήσεις μας  δεν συμφωνείται; 
 ΑΠ: Η οινολογία είναι επιστήμη και τέχνη
 ΕΡ: Αν αύριο διοργανώνατε μια  μεγάλη διαφημιστική καμπάνια  στο εξωτερικό  για να προβάλλεται το ελληνικό κρασί  ποιο θα ήταν το σύνθημα σας ;
 ΑΠ: Η λεκάνη της Μεσογείου  ήταν η αγκαλιά  του θεού  που με τις άριστες  εδαφο-κλιματικές  συνθήκες  επιβίωσαν  οι πρώτοι πολιτισμοί  και η άμπελος  .Πάνω σε αυτή την μοναδικότητα  πρέπει να στηριχτεί  το σύνθημα , μια και  στην εποχή μας  ο κόσμος  ενδιαφέρεται  για υγιεινά προϊόντα (οικολογικά)
 ΕΡ: Τα τελευταία χρόνια  όλο και  περισσότερα ελληνικά κρασιά  αποσπούν  διακρίσεις  σε διεθνείς διαγωνισμούς  τι σημαίνει αυτό ;
 ΑΠ: Απλώς   πιστοποιούν  την ποιοτική άνοδο  του ελληνικού κρασιού , προσοχή όμως γιατί υπάρχουν  και διαγωνισμοί  που μοιράζουν  φειδωλώς  βραβεία  έναντι κάποιου τιμήματος .
 ΕΡ: Είστε υπέρ του τελετουργικού της πόσης ;
 ΑΠ: Βεβαίως  άλλωστε το κρασί  είναι το ποτό της παρέας .
 ΕΡ: Ποιο είναι το παλαιότερο κρασί που έχετε δοκιμάσει;
 AΠ: Το Σαντορινιό   “THERA”    που ήταν 150 ετών !!!!!
 ΕΡ: Αν σας ζητούσαμε  να ξεχωρίσετε  τους κορυφαίους  από τους νέους οινοποιούς  της χωράς ποιους θα διαλέγατε ;
 ΑΠ: Δεν θέλω να αδικήσω  κανέναν , γιατί όλοι  κάνουν  από την πλευρά  τους  καλή δουλειά , απλώς  μερικοί  την κάνουν σωστότερα
 ΕΡ: Τι σχέδια έχετε για το μέλλον ;
 ΑΠ: Να κάνω  ένα κόκκινο κρασί μεγάλων δυνατοτήτων
                                              στάθης .χαρπαντίδης
0 notes
harpaspages · 7 years
Photo
Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Photo
Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Photo
Tumblr media
0 notes
harpaspages · 7 years
Text
Σήμερα δοκιμάζουμε χοχλιούς μπουμπουριστούς με δενδρολίβανο και ξύδι !!!
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
0 notes