Tumgik
martinaudiovisual · 1 year
Text
OCHO APELLIDOS VASCOS
Ocho apellidos vascos és una comèdia publicada l'any 2014. El seu director és Emilio Martinez-Lázaro
Martinez-Lázaro és un director de cinema, productor i guionista espanyol guanyador de l'Os d'Or del Festival de Berlín i de la Bisnaga d'Or del Festival de Màlaga.
A més a més, d'aquest pel·lícula, Martinez-Lázaro va ser el director de: "Ocho apellidos catalanes" (2015) o "Miamor perdido"1987 (2018).
Seguidament, també va ser d'actor en la pel·lícula "El pecador impecable" (1987)
Tumblr media
Ocho apellidos vascos explica la història de Rafa, un noi andalús, que s'enamora de l'Amaia, una basca que està a Sevilla de comiat de soltera. Després de passar la nit junts, en Rafa decideix anar al País Basc per conquistar-la.
Allà haurà de fer-se passar per basc de “pura cepa” i demostrar-ho, davant d’ella i d’un personatge crític, el pare de l’Amaia.
Els personatges principals són:
Clara Lago (Amaia Zugasti)
Dani Rovira (Rafael Rafa Quirós y Antxón)
Carmen Machi (Merche y Anne)
Karra Elejalde (Koldo Zugasti)
Tràiler de la pel·lícula:
youtube
ANÀLISI DE L'ESCENA
youtube
(Analitzat fins el minut 1:40)
En aquesta escena podem veure en Rafa entrant al restaurant. S'ha de fer passar per basc i és un moment de comèdia, ja que ell no ho és i ho exagera molt.
PUNT DE VISTA
Càmera objectiva, ja que la càmera enfoca un punt de vista neutre, és a dir el que adopta l'espectador extern que només mira des de fora el que està passant.
MOVIMENT DE CÀMERA
A l'inici travelling frontal. És un moviment que desplaça la càmera d'un lloc a un altre, en el cas de la pel·lícula, mentre en rafa està entrant al bar per donar-li un significat metafòric.
Al final càmera fixa, perquè la càmera es queda immòbil sobre un suport i grava tot allò que hi passa per davant, sense fer cap moviment.
ENQUADRAMENT
Angle normal, és quan la càmera se situa a l'altura dels ulls del personatge.
TIPUS DE PLANS
A l'inici pla general, és aquell pla en què veiem la figura humana sencera, com ja s'ha esmentat anteriorment és quan el protagonista, Rafa, entra al bar.
Al final pla mig, quan apareix la figura humana (en aquest cas, Amaia, Rafa i Koldo) aproximadament de cintura cap amunt.
EL CAMP
Els personatges que estan situats dins d'un bar propi del País Basc.
MUNTATGE
És una combinació de dos plans (general i mig, juntament amb el moviment travelling i fix). Aquest pla està fet bàsicament per donar un significat al·legòric a la vestimenta d'en Rafa, en aquest cas a la pròpia d'un basc "de pura raza". És per donar una seqüència de comèdia i remarcar aquest aspecte.
CRÍTICA DE LA PEL·LÍCULA
Espanya va aconseguir un enorme èxit de taquilla, després de més de dos mesos sent líder a taquilla, s'ha convertit en la pel·lícula de comèdia espanyola més vista en la història d'Espanya, amb més de 10 milions d'espectadors. A part, van recaptar més de 77 milions d'euros.
En conclusió, aquesta comèdia pròpiament espanyola d'un jove enamorant fent-se passar per basc, ha obtingut moltes crítiques positives. Segur que hi ha ressenyes negatives i positives, però està clar que en aquesta pel·lícula, el bon feedback i tot el públic positivista el qual li ha agradat la comèdia, ha vençut a tots els haters.
1 note · View note