Tumgik
kaatuvatorni · 2 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Hole on the ground 
shire door carborundum art
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Photo
Tumblr media
Lähtö / Leaving Inspired by the Grey Havens
drypoint
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Aika & kulta  /Time & Golden Inspired by  Rivendell  and Lothlórien
Kuivaneula / drypoint
15x20
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Text
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Suttu luonnoksia töistä
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Text
Teos- tai tuotekokonaisuuden toteuttaminen ja esille asettaminen, itsearviointi
Kohta 1
Arvioni: 5 Taustoitin teoksilleni syvällisen merkityksen jonka osasin myös lyhentää parin lauseen tiivistelmään. Toteutin näyttelyä varten yhtenäisen sarjan, jonka teokset edustivat samaa teemaa. Kokeilin tuoda töihini jotain uutta yhdistelmätekniikoita hyödyntäen, mutta tein myös perinteisempiä töitä. Esittelin kaikki työt, mutta valitsin näyttelyyn suosituimmat ja teemalle uskollisimmat työt.
Kohta 2
Arvioni: 4 Koen oppineeni opetuksen aikana paljon esille panosta. Olen valmis kuulemaan myös ulkopuolisten mielipiteitä ja kysyin paljon palautetta eri tahoilta töistäni. Valitsin lopulta esille pantaviksi sekä itselleni mieluisia, että myös mahdollisen asiakaskunnan mieleisiä töitä, mutta myös opettajan palautetta unohtamatta. Työni oli harkittu niin että sopivat esille pano paikkaan eikä töissä esiinny esim. Väkivaltaa tai alastomuutta joka ei sopisi kirjastoon. Lopullisesti kysyin myös teemani tuntevalta ja aiheeseen paneutuneilta henkilöiltä mielipidettä siitä sopivatko työni teemaan ja sain positiivista palautetta teeman hengen tavoittamisesta. Esittelen töitäni myös digitaalisesti sekä Instagramissa, että blogissani.
Kohta 3
Arivointi:
5
Aloitin näyttelyn yhteensopivuus testaamisen jo hyvissä ajoissa vähemmällä määrällä töitä ja niiden lisääntyessä kiinnitin huomiota sarjan yhtenäisyyteen. Julkaisin blogiini vaihtoehtoja esille panosta ja pyysin opettajan mielipidettä aiheeseen.
Kohta 4
Arviointini:
5
Tein paljon töitä. 6 eri aiheista ja liki 50 vedostusta ja ideoin ne oma-aloitteisesti pyytäen ohjeistusta lähinnä vain prässin käytön ja muun teknisen kanssa, mutta keskustelin myös tulevat työt palautetta hakien ja luonnoksilla ja selittämällä opettajaa havainnollistaen. Tein kaikki työt alusta loppuun heittämättä hanskoja tiskiin. En kuitenkaan koe lätränneeni materiaaleja vaan käytin maaleja harkitusti sen verran kuin tarvitsin. Tutustuin netissä vinkkeihin esille panoa varten ja muistelin aiemmissa näyttelyissä oppimia asioita. Tutustuisin myös eri näyttelyihin esimerkiksi Suomen taidegrafiikoiden sivuilla. Otin palautetta esille panosta myös opettajalta ja muilta oppilailta. Selvitin asiani niin että en varmasti riko tekijäoikeuksia.
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Text
Taidegrafiikan toteuttaminen, itsearviointi
Kohta 1
Arvioni:
5
Taustoitin työni kattavasti ja perustelin teeman syyn valinnan. Tein monta luonnosta ja suunnittelin etukäteen, miten toteutan työt ja mihin teeman sisäiseen aiheeseen sopii mikäkin tekniikka. Sekoitin eri tekniikoita ja toteutin myös perinteisempiä töitä. Työt olivat lopputulokseltaan laadukkaita ja täyttivät edellytykseni.
Kohta 2
Arvioni: 4
Valitsin itselleni mieluisia tekniikoita mutta kokeilin myös vieraampia. Olin  jo oppinut tekniikat aiempina vuosina peruspiirteiltä, mutta nyt syvensin oppimaani. Kaikki laattani toimivat ja sain paljon hyviä vedoksia. Visuaalisuus näkyy töissäni yksityiskohdissa ja kekseliäisyydessä sekä värien luomisessa.
Kohta 3
Arvioni:
5
Kokeilin eri yhdistelmätekniikoita ja asetin töilleni tavoitteita jotka pystyin täyttämään. Yhdistelmä tekniikkani olivat carborundum ja kuivaneula sekä kopiografiikka ja lino-yhdistettynä. Mielestäni kopiografiikka tuo hyvin esiin nykytaidetta ja kuivaneula sekä puupiirto tuntuvat perinteisemmiltä. Kaikissa töissäni on erilaiset ilmapiirit ja onnistuin myös luomaan teemaani sopivasti samasta laatasta kahden eri metsän tunnelmat.
  Kohta 4
Arvio:
4
Tutustuin eri grafiikkaliittoihin ja yksittäisiin taiteilijoihin ja kysyin töihini palautetta myös henkilöiltä, kenen tiedän aiemmin grafiikkatöitä ostaneen, että sain asiakas näkökulman. Tein työni hyödyntäen materiaaleja, mutta niitä liika käyttämättä. Sain kaikki työt valmiiksi aikataulujeni mukaan. Opettajan palaute on tällä kurssilla ollut oikein kattavaa ja avuliasta ja olen parhaani mukaan ottanut sitä vastaan, kuin myös muilta oppilailta sekä koulun ulkopuolisilta henkilöiltä. Sovittelin töitäni esille ja olisin valmis esittelemään sarjan joskus uudestaan. En tiedä osaanko arvioida omia mahdollisuuksiani toimia alalla vielä kovinkaan realistisesti tässä vaiheessa, mutta olen aiemmin myynyt grafiikka töitäni ja nämäkin ovat herättäneet kiinnostusta. Taiteen puolesta näen myös itseni jatkavan grafiikan parissa opiskelujen jälkeen. Tein grafiikka materiaaleista myös kustannusarvion yritys kurssia varten kopiografiikan näkökulmasta joten materiaalihinnasto on minulle tuttu.
Kohta 5
Arvioni:
5
Blogini on kattava ja sisältää oikeat termit . Toin esille työni vaihekuvia luonnosvaiheessa ja dokumentoin vedostusta. Kerroin eri tekniikoista kokemuksena lyhyesti mutta kattavasti.
Kohta 6
Arvioni:
4
Etsin paljon eri taiteilijoita ja videoita ja kirjoista tutkien töideni avuksi. Olen myös hyvä yhteistyö tehtävissä ja kyseisen sarjan kanssa se näkyi eniten muiden palautetta pyytäen ja heille vuorossa sitä antaen. Käytin tarvittavia turvallisuus välineitä kuten hanskat ja vältin ylityöstämästä kipeää rannettani, jonka vuoksi pidän usein tukea. Selvitin että työni eivät varmasti riko tekijänoikeuksia. Pyysin apua ongelmia kohdatessani ja myös silloin kun valinta oli itselle vaikeaa ja opettajan kommentit auttoivat edistämään töitä ja koin saaneeni juuri tarpeeksi paljon tukea mutta myös tilaa työskennellä itsenäisesti ja pidin siitä että opettaja näki positiivisia asioita myös töissä joista en itse pitänyt ja kannusti palautteellaan eteenpäin. Koen oppineeni paljon grafiikasta opiskeluni aikana kaikkien eniten. En harrastanut tätä ennen opiskelun aloitusta ja grafiikalla toteutetut työni ovat kaikista mieluisimpia kaikista eri töistäni myös grafiikan ulkopuolella.
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Photo
Tumblr media
Linnoitus
19x25
Kopiografiikka ja lino
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Photo
Tumblr media
Koti / Home inspired by the lonely mountain
15x20
kuivaneula/ drypoint  
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Teokset seinällä testissä
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Text
Grafiikkatöiden teema: Tribuutti J.R.R Tolkienille.
Valitsin Tolkienin maailman, sillä koen löytäväni hänen teoksistaan paljon inspiraatiota niin tekstin kuin kirjoista toteutettujen elokuvien visuaalisuuden kautta. Olen aina pitänyt tästä kyseisestä fantasia maailmasta ja halunnut toteuttaa teoksen hänen töistään inspiroituneena. Tolkien kirjoitti kirjojaan aina 1930 luvulta aina 1970 luvulle asti. Otin inspiraatiota nimenomaan hänen luomastaan maailmasta, enkä erikseen tietystä kirjasta ja kohdasta.
Tolkienin maailmassa esiintyy usein pääteemana hyvän ja pahan välinen taistelu ja se näkyy myös minun töissäni, sillä ne ovat osittain täysin ääripäitä toisistaan. Työni ovat teoksia lähinnä maisemista tai paikkoja Keskimaasta, eivät edes välttämättä tiettyjä paikkoja, vaan kohtauksia matkan varrelta. Loin syksyisen ja lämpimän sävyisen metsämaiseman ajatellen haltioiden asuinsijoja ja matkaa näitä (Rivendell ja Lothlórien) kohti, kotoisan Hobittilan oven, synkän ja dramaattisen linnoituksen inspiroituneena Barad-dûrista, sekä vuoren, jonka huipulla nähdään lohikäärme kääpiöiden tarinoista vaikutteita löytäen tuomaan pakkaan sadunomaisuutta ja seikkailumieltä. Tunteita, jotka ottivat vallan kirjoja lukiessa sekä näitä töitä tehdessäni on paljon, muutamia ovat synkkyys ja epätoivo, herkkyys, kotoisuuden tunne, jännitys sekä silkka ihannointi tätä upeaa maailmaa kohtaan, jonka yksi ihminen on onnistunut keksimään ja luomaan oman päänsä sisällä. Lopullinen tunne ja ajatus, joka herää sekä matkalla Tolkienin polkuja kulkiessa, että näiden omien töideni tekoprosessin lähestyessä loppuaan on kuitenkin helpotus. Matka on kuljettava kokonaan alusta loppuun. Mukana käsikädessä kulkee haikeus. Tämä on minunkin viimeinen matkani tämän kyseisen koulun polkuja kulkiessa ja edessä odottavat uudet tuulet.
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Text
Taidegrafiikka osa 2, Tekniikoita
Carborumdum: 
Tumblr media Tumblr media
Carborundum kokemus edellisvuodesta oli negatiivinen. En pitänyt siitä että en onnistunut tuomaan töihin tiettyä tarkkuutta mistä omissa töissäni pidän.  Päättäväisesti kuitenkin yritin uudestaan ja uudestaan, kunnes sain aikaan jotain, mistä pidän. Plussana myös että käytin yhdistelmätekniikkaa ja toin carborundum töihini mukaan myös kuivaneulan, joka edelleen on itselle se kaikkein mieluisin tekniikka.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Kuivaneula: 
Tumblr media Tumblr media
Kuivaneula töitä tein eniten. Juuri nämä vedokset ovat kaikkein mieluisimpia itselleni ja edustavat omaa tyylisuuntaani. Vedokset ovat klassisempia ja tarkkuutta vaativia. Laatan puhdistus on ensi alkuun yleensä rankkaa ja sitä pelkää että väri kuivuu liian nopeasti mutta onneksi onnistuneita vedoksia tuli enemmän kuin epäonnistuneita.
Tumblr media
Puukaiverrus:
Tumblr media Tumblr media
Puupiirtotyön keksin tehdä kurssin loppuvaiheilla. Olin edellisvuonna suorittanut kaiverruksen päinvastoin, kuin miten olisin kuvan halunnut näkyvän lopullisessa työssä ja tämä oli mielessäni uutta työtä vedostaessa. Tällä kertaa vedostin työn myös monessa kerroksessa.
Tumblr media
Kopiografiikka ja Linokaiverrus:
Tumblr media Tumblr media
Dramaattinen ja kaoottinenkin linnoitus työ, oli alun perin vain linolle kaiverrettu, mutta sitten keksin yhdistää vielä yhden tekniikan tähän ja vedostin kopiografiikkaa hyödyntäen taustan. Näin sain hyödynnettyä kahta sävyä, mutta tausta on myös jännittävä ja koristeellinen. Kopiografiikan koen kaikkein nopeimpana toteuttaa ja siksi keksin testata sen keinoja tähän tarkoitukseen ja lopputulos toimi.
Tumblr media
1 note · View note
kaatuvatorni · 2 years
Text
Taidegrafiikka osa 1
Sain valita kahdesta kurssista kumpaa lähteä työstämään, kuvanveisto vai taidegrafiikka ja kenellekään tuskin tuli yllätyksenä että valinta osui taidegrafiikkaan. Olin jo edellisvuonna innostunut kuivaneula töistä sekä kopiografiikasta enkä malttanut odottaa että pääsen jatkamaan näiden tekniikoiden parissa, sekä myös antamaan mahdollisuuden vieraammille tekniikoille nyt kun minulla oli kerrankin hyvin aikaa tutustua ja kokeilla.
Tumblr media Tumblr media
Aloitin kurssin tutkimalla mielenkiinnolla taidegraafikoiden teoksia netistä. Sain opettajalta hyviä vinkkejä mistä kannattaa lähteä etsimään ja tutustuin taidegraafikoiden aiheisiin ja tekstuureihin miettien mitä itse haluan viestiä omilla töilläni ja mikä olisi hyvä rakenne ja värisommitelma näyttely kokonaisuutta varten. Teeman (josta kerron vielä tarkemmin erillisessä postauksessa)olin päättänyt jo etukäteen, mutta halusin tuoda juuri minun näkemykseni töihin vaikka aihe olisikin tuttu jo monille. Loppujen lopuksi helpointa oli tehdä työt antamatta niille liian tarkkaa aihetta. Työt ovat kokoelma maisemia pääni sisältä, joita löydän J.R.R Tolkienin kirjoituksesta ja jotka alkavat elämään pääni sisällä omaan tahtiinsa. Murrettuja sävyjä, sävyjä jotka silti käyvät yhteen ja väri omaa työtä edustamaan. Dramatiikka synkkään aiheeseen ja muut saavat edustaa lempeämmin.
Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
kaatuvatorni · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Kotona toteutettu vapaavalintainen teos. Akruulimaalaus.
1 note · View note
kaatuvatorni · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Sarja
2 notes · View notes
kaatuvatorni · 3 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Kahvilla maalattu teos
1 note · View note
kaatuvatorni · 3 years
Text
Kolme: Katunäkymä
Tumblr media Tumblr media
1 note · View note
kaatuvatorni · 3 years
Text
Maalaus kaksi: karuselli
Tumblr media
Sovitteluja paperinukeilla
Tumblr media
Hahmottelua
Tumblr media Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Vierekkäin testinä.
1 note · View note