Tumgik
Text
Top filme care îți vor schimba viața:
1. Poți să-ți vindeci viața
De cate ori nu am auzit expresia “Poti sa-ti schimbi viata”? Dar oare de cate ori am crezut-o cu adevarat? Documentarul de mai sus ne arata cat de greoi sunt pasii nostri pana in momentul in care ne simtim din nou liberi si usori. De asemenea, prezenta unor personalitati precum Doreen Virtue, Louise Hay sau Oprah este relevanta pentru a intelege ca schimbarea interioara se poate instala indiferent cat de deprimati sau confuzi ne simtim.
2. Legea rezonanței
Legea rezonantei spune ca atragi ceea ce deja esti. In functie de gandurile si emotiile tale poti atrage binecuvantare dupa binecuvantare sau boala dupa boala. Poate ca ar trebui sa fim mai atenti la ceea ce gandim, nu-i asa?
3. The Shift- Schimbarea
Documentarul “The Shift/ Schimbarea”, in care Dr. Wayne Dyer, scriitor de talie internationala ce abordeaza teme de spiritualitate si consiliere, explica valentele unei vieti traite la un nivel mult mai profund si mai autentic, inseamna a petrece doua ore in compania unor idei care iti pot realmente, schimba viata.
Documentarul este realizat intr-o maniera filmica ce imprumuta din tehnicile cinematografiei de fictiune. Mai multi oameni experimenteaza „schimbarea”, dar fiecare in felul sau. Nu este un film pretentios: cadrele sunt simple iar povestile de viata nu ies din aria comuna.
Pe cat de simplu este insa acest film, pe atat de provocator la adresa tuturor lucrurilor pe care erai obisnuit/a sa le crezi despre viata. Sunt cu adevarat doua ore care schimba modul de a percepe viata si sensul aici.
4. Cowspiracy
Cowspiracy: The Sustainability Secret  este un documentar revoluționar de lungmetraj de mediu care urmărește pe îndrăznețul regizor Kip Andersen în timp ce descoperă cea mai distructivă industrie cu care se confruntă planeta astăzi – și investighează de ce principalele organizații de mediu din lume le este prea frică să vorbească despre asta.
Agricultura animală este principala cauză a defrișărilor, consumului de apă și poluării, este responsabilă pentru mai multe gaze cu efect de seră decât industria transporturilor și este un factor principal al distrugerii pădurilor tropicale, dispariția speciilor, pierderea habitatului, eroziunea solului vegetal, „zonele moarte” oceanice și practic orice alt bolnav de mediu. Totuși, continuă, aproape în totalitate necontestată.
9 notes · View notes
Text
Filme românești recente:
Capra cu 3 iezi
În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).
Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti ("Capra cu trei iezi", de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.
Inclusă în ciclul de învățământ primar la scurt timp după publicare și ilustrată în primele pagini ale Abecedarului din anii ‘70-‘90, povestea “Capra cu trei iezi” de Ion Creangă încă este una dintre cele mai populare dar și cele mai controversate povești românești pentru copii.
Filmul urmează îndeaproape firul narativ al poveștii lui Creangă dezvoltând elementele subtile și păstrând, în mare parte, dialogul original.
Teambuilding
Emil (Matei Dima) lucrează prea mult. Asta îi reproșează superiorii săi din corporația PLM Global. Astfel, pentru a-i mai tempera energia, domnul Oprea (Șerban Pavlu) îl promovează “pe orizontală” și îl face team-leader în departamentul de call center - ingrații corporației, unde liderul neoficial este morocănosul Horia (Micutzu). Emil nici nu apucă bine să se integreze, că domnul Oprea vine cu o nouă propunere: să restructureze tot departamentul de call center și să-i înlocuiască cu inteligență artificială. Emil îi propune un pariu: dacă îi aduce Cupa Veseliei, cupa din teambuildingul anual care nu a fost niciodată câștigată de bucureșteni, veșnic victorioși fiind ardelenii, Oprea va păstra departamentul. Dacă nu, îi dă afară pe toți. Astfel, Emil, împreună cu colegii săi, Lorena (Anca Dinicu), Horia (Micutzu), Onel (Nicu Banea), Dorina (Anca Munteanu) și Șerbănel (Vlad Ianuș), pleacă la munte în primul lor teambuilding unde se vor bate pentru Cupa Veseliei cu echipele PLM Global din Ardeal, Moldova și Oltenia. Dacă la birou se comportau decent, în teambuilding este dezlănțuire maximă, iar Emil nu reușește să-i țină în frâu pe colegii săi “scăpați de acasă”. Oare cine va lua cupa anul acesta?
Complet necunoscuți
Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord ca la tot ce primesc în acea seară - apeluri, SMS-uri, mesaje whatsapp, emailuri - să răspundă pe speaker sau să citească cu voce tare. De aici... totul o ia razna.
Love sorry
Când un star important, Matei Sima (Alex Bogdan) vine în oraşul ei, Ramona (Maruca Băiaşu) face încercări disperate să-l întâlnească, şi împreună cu cele trei prietene ale sale (Anca Dinicu, Crina Semciuc, Doina Teodoru) vor trece prin aventuri extrem de amuzante pentru a-şi atinge scopul.
Cea mai nouă comedie semnată Iura Luncaşu, este disponibilă pe Netflix. Filmul, care a avut premiera pe platforma de streaming la finalul lunii noiembrie, a ajuns rapid în top 10 cele mai urmărite filme în România. Cine sunt actorii din rolurile principale și unde s-au filmat scenele din noul film românesc de pe Netflix.
0 notes
Text
Top filme psihologice:
Cele mai bune producții de film sunt acelea care îți pun mintea la contribuție, astfel că, chiar și după ce le-ai vizionat, încă te mai chinui să le descifrezi subtilitățile. Filmele psihologice fac parte din această categorie, sunt pline de acțiune și sunt considerate o adevărată provocare pentru capacitatea de înțelegere a spectatorilor.
Butterfly Effect
Evan Treborn (Ashton Kucher) suferă din copilărie de pierderi de memorie („blackouts”), astfel ajunge la maturitate cu fragmente din viața sa neclare și cu evenimente traumatizante din copilărie pe care nu și le mai poate aminti. Încurajat de psihologul său să țină un jurnal, Evan își retrăiește amintirile, dar este aruncat înapoi în timp, unde își retrăiește trecutul și începe să se simtă răspunzător pentru viețile oamenilor din jurul său. Ce se întâmplă când încearcă să se folosească de aceste călătorii în trecute, pentru a-și schimb faptele, sperând că poate modifica și prezentul?
Black Swan
Un thriller psihologic care arată până unde te poate duce pasiunea și dorința de a deveni cel mai bun. Nina (Natalie Portman) este o balerină care aspiră la rolul principal în celebrul balet „Lebăda neagră”. Drumul său este îngreunat de apariția unei rivale, Lily (Mila Kunis), iar competiția cu aceasta are efecte dramatice asupra psihicului tinerei balerine.
Natalie Portman interpretează magistral rolul Ninei, fiind răsplătită cu Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal.
Gone Girl
Un film thriller american în care este vorba despre o femeie care dispare o dată cu a cincea aniversare a căsătoriei și toate suspiciunile ei duc către soțul său. Filmul a obținut patru nominalizări la Premiile Globul de Aur, chiar și nominalizarea pentru cel mai bun regizor și cea mai bună actriță într-o dramă. Filmul a avut disponibil un buget de 61 de milioane de dolari, iar încasările au depășit 390 de milioane de dolari.
Shutter Island
Un film thriller psihologic cu Leonardo DiCaprio în rolul principal. Producția filmului a început din martie 2008, trebuia să aibă premiera în octombrie 2009, iar în cele din urmă s-a lansat pe data de 19 februarie 2010.
Șeriful Teddy Daniels primește mandat pentru a investiga dispariția unui pacient din spitalul de pe insula Shutter de lângă Boston. El își dorește să primească această misiune din motive personale, iar mai târziu se întreabă dacă nu cumva a fost adus acolo ca parte a unui complot al medicilor din spital.
0 notes
Text
Aplicații de vizionat filme:
Cu plată:
NETFLIX
Netflix este unul dintre cele mai importante servicii de streaming media de acolo. Serviciul de streaming video are o mulțime de conținut exclusiv precum Sacred Games, Daredevil etc. Puteți viziona fiecare conținut video de pe Netflix cu prietenii tăi prin Netflix Party.
AMAZON PRIME VIDEO
Amazon Video este un serviciu de internet de distribuție digitală care este dezvoltat, deținut și operat de compania Amazon
DISNEY+
Disney+ este un serviciu de streaming deținut de Walt Disney Company. Cea mai mare parte a conținutului său este format din filme și seriale de televiziune produse de Walt Disney Studios și Walt Disney Television, precum și de alte branduri deținute de Disney, cum ar fi Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic. 
HBO
HBO este un canal de televiziune prin cablu cu sediul central în New York. HBO difuzează filme cinematografice, filme originale de televiziune precum și seriale originale.
Fără plată: Găsiți o multitudine de filme și seriale pe internet de vizionat gratuit însă cu câteva riscuri, cum ar fi reclame enervante, riscul de a virusa dispozitivul de pe care te uiți, calitatea nu foarte bună a imaginii etc.
0 notes
Text
Filme adaptate după cărți:
Stăpânul Inelelor (2001)
Seria de filme produsă de către L.E Srtra S.R.L, în regia lui Peter Jackson, este inspirată din romanele marelui filolog J.R.R. Tolkien, apărute la noi la Editura RAO. De asemenea, probabil nu mai trebuie spus nimic suplimentar despre ele, dat fiind faptul că se bucură de o popularitate constantă, chiar și la douăzeci de ani după apariție. Seria cuprinde trei filme: Stăpânul Inelelor: Frăția Inelului (2001), Stăpânul Inelelor: Cele două turnuri (2002) și Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui (2003). Ultima parte a seriei deține recordul pentru cele mai multe premii Oscar câștigate vreodată de către un film. De asemenea, în același univers fantastic este plasată și acțiunea din Hobbitul (2012), carte apărută tot la Editura RAO, ecranizată în trei părți: Hobbitul: o călătorie neașteptată (2013), Hobbitul: Dezolarea lui Smaug (2013) și Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri (2014). Anul acesta, Amazon Studios va lansa serialul Stăpânul Inelelor: Inelele Puterii, data oficială de lansare a acestuia fiind 2 septembrie 2022. Așteptăm cu nerăbdare să vedem dacă, într-adevăr, se va ridica la măsura așteptărilor fanilor.
Harry Potter (2001)
Inspirat din seria de cărți fantasy pentru copii scrisă de către J.K. Rowling, seria Harry Potter este, bineînțeles, arhicunoscută, motiv pentru care nu mai are nevoie de nicio descriere. La noi a apărut la Editura Arthur. Rămâne un etalon al genului fantasy, alături de filmele inspirate din cărțile lui Tolkien. Chiar și-acum, se bucură în continuare de o popularitate din ce în ce mai mare, continuând să apară filme inspirate din acest univers magic. Din această serie fac parte 8 filme, în ordinea următoare: Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001), Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002), Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004), Harry Potter and the Goblet of Fire (2005), Harry Potter and the Order of The Phoenix (2007), Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009), Harry Potter and the Deathly Hallows I (2010) și Harry Potter and the Deathly Hallows II (2011).
Mănâncă, roagă-te, iubește
Aflată la răscruce de drumuri, după divorț, Gilbert își ia un an de pauză de la slujbă și ca niciodată, se decide să evadeze din viața sa obișnuită și confortabilă, riscând totul numai pentru a-și schimba viața. În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, ea se bucură de experiențe simple cum ar fi să mănânce mâncare italienească în Italia, să se roage în India, și la final, să se bucure în mod neașteptat de pacea și echilibrul unei iubiri, în Bali. Inspirat după o poveste adevărată, Mănâncă Roagă-te Iubește dovedește că există mai multe feluri în care poți să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.
Băiatul cu pijamale în dungi
Acțiunea este plasată în timpul celui de-al doilea război mondial, iar povestea este spusă prin ochii inocenți ai lui Bruno, fiul de 8 ani al unui comandant dintr-un lagăr de concentrare. Băiatul se împrietenește cu un copil evreu, aflat după gardurile lagărului. Când tatăl lui afla de amiciție, îi interzice fiului său să se mai aproprie de gard. Urmările neașteptate ale deciziei tatălui nu întărzie să apară.
0 notes
Text
Top filme romantice
1. A Star Is Born
Remake-ul din 2018 al filmului ,,A Star Is Born", cu Lady Gaga si Bradley Cooper in rolurile principale, a fost un succes uimitor printre acele filme bune de dragoste, aducand 42 de milioane de dolari si adunand opt nominalizari la premiile Oscar. Povestea din versiunea recenta este in esenta aceeasi cu cea a povestii anterioare: o vedeta in varsta, a carei cariera este in prag de ruina din cauza dependentelor sale, se casatoreste cu o femeie mai tanara a carei cariera abia incepe, doar pentru a realiza ca nu poate face fata succesului ei sporit.
2. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind 
Dupa o despartire tumultuoasa, Joel (Jim Carrey) si Clementine (Kate Winslet) trec printr-o perioasa care le va sterge toate amintirile pe care le au unul despre celalalt. Dupa ce isi da seama ca a facut o greseala uriasa la mijlocul procedurii, Joel isi propune sa reia legatura cu Clementine si invata sa se impace cu durerea unei inimi frante. In parti egale amuzant si tragic, ,, Eternal Sunshine of the Spotless Mind " este una dintre cele mai capricioase si mai imaginative interpretari ale unui film despre despartirea romantica. Filmul poate fi gasit printre filme noi online cu subtitrare in romana.
3.Love Actually
Pur si simplu dragoste, este un film din 2003 de Craciun - scris si regizat de Richard Curtis. Prezinta o distributie de ansamblu, compusa predominant din actori britanici, multi dintre care au lucrat cu Curtis in proiecte anterioare. Filmat in cea mai mare parte in locatii din Londra, scenariul se adanceste in diferite aspecte ale dragostei, asa cum se arata prin zece povesti separate, care implica o mare varietate de indivizi, dintre care multi se arata a fi interconectati pe masura ce povestile progreseaza. Povestea incepe cu cinci saptamani inainte de Craciun si este jucata intr-o numaratoare inversa saptamanala pana la Craciun, urmata de un epilog care are loc o luna mai tarziu.
4.About Time
Era si timpul! este un film britanic din 2013, scris si regizat de Richard Curtis, cu actorii in rolurile principale, Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, si Bill Nighy. Filmul este despre un tanar cu capacitatea de a calatori in timp care incearca sa-si schimbe trecutul in speranta de a-si imbunatati viitorul. Filmul a fost lansat in Regatul Unit pe 4 septembrie 2013. Acesta a primit recenzii pozitive din partea criticilor. La box office, a incasat 87,1 milioane de dolari fata de un buget de 12 milioane de dolari.
5.Rebecca
Rebecca este un thriller romantic din 2020, regizat de Ben Wheatley, dupa un scenariu de Jane Goldman, Joe Shrapnel si Anna Waterhouse. Bazat pe romanul Rebecca din 1938 allui Daphne du Maurier, filmul ii are in distributie pe Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas, Keeley Hawes, Ann Dowd si Sam Riley. Rebecca a fost lansata in cinematografe selectate pe 16 octombrie 2020 si in format digital pe Netflix cinci zile mai tarziu. A primit recenzii mixte de la critici, care au comparat filmul in mod nefavorabil cu versiunea din 1940 regizata de Alfred Hitchcock.
2 notes · View notes