Tumgik
fotografbulusmalari · 6 years
Photo
Tumblr media
Etkinlik programımız yayınlandı!
0 notes
fotografbulusmalari · 6 years
Photo
Tumblr media
Gözün ağlarıyla anlatılar kurulurken üretimlerde gerçeklik türlü açılardan ele alınıyor, yorumlanıyor, zorlanıyor. Masallar ve belgeseller insanları aynı hikayeye inandırma ve ortaklaştırma gücüne sahip. Tüm bunların yanında ‘gerçeğin’, hele ki fotoğraf gerçeğinin sorusu ve sunulmasının içinde bulundurduğu çelişkiler var. 
İstanbul Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü üyeleri tarafından düzenlenen Fotoğraf Buluşmaları, bu sene 10 yaşında! Etkinlik, “gerçeğin sorusu, gerçekliğin sunusu” teması ile gerçekleşiyor. Sanatçının üretimlerine yön veren gerçeklik algısı ve kurgusu, ve gerçeklik sorusu konuları üzerinde duruluyor. İTÜ Fotoğraf Kulübü üyeleri; tüm fotoğraf meraklılarını, sanatçının ve üretiminin biricikliğine eğilmek ve ilk ağızdan anlatılarını dinlemek üzere 24-25 Mayıs tarihlerinde SALT Galata’da buluşmaya davet ediyor.
24 Mayıs Perşembe
14.30 • İpek Çınar • Moderatör: Şener Soysal
“Ayrık Otu”
16.00 • Cansu Yıldıran • Moderatör: Ezgi Bakçay
“Heyecan Dorukta“
17.30 • Can Dağarslanı • Moderatör: Ekin Özbiçer
“Yeni-Normal“
25 Mayıs Cuma
13.00 • Ali Bilge Akkaya
“Görünenin Ardındaki Gerçeklik”
14.30 • Beril Gür
“Panoramik Anlatılar”
16.00 • Erdem Varol (Suimasen Editions - すいません ) • Moderatör: İpek Çınar
“Bana Dokunan Fotoğraf Bin Yıl Yaşasın”
17.30 • Çağlar Tozluoğlu • Moderatör: İbrahim Karakütük
“Her Şey Hatırladığın Gibi.“
22.00 • Kapanış Partisi • Muaf Beyoğlu
#fotografbulusmalari10 #gerceginsorusu
0 notes
fotografbulusmalari · 7 years
Photo
Tumblr media
Etkinlik programımız!
0 notes
fotografbulusmalari · 7 years
Photo
Tumblr media
Yeni şeylerin ortaya çıkmasını sağlayan merak. Tecrübe etmenin temeli, deneme-yanılma yöntemi. Gerçeğin duyularca yorumlanması, görünüşün gerçek sanılmasından ortaya çıkan algı ya da duyu yanılması; yanılsama.
İstanbul Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü üyeleri tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Fotoğraf Buluşmaları, “Denemeler, Yanılsamalar: Merak Dürtüsü Nasıl Biçimlenir?” teması etrafında şekilleniyor. İnsanı harekete geçiren merak, bu duygunun etkisiyle ortaya çıkan işler ve deneme-yanılma/yanılsama üzerine gerçekleşiyor. Fotoğraf Kulübü üyeleri, tüm fotoğraf meraklılarını 25-26-27 Mayıs tarihlerinde Studio-X Istanbul’da buluşmaya davet ediyor.
25 Mayıs Perşembe
13.00 • Zeynep Kayan • moderatör: Can Akgümüş “Yeniyi (t)üretme” 14.30 • Özgür Atlagan • Nihan Somay “Söyleme - bana duymak istediklerimi Hiç bilmemek korkuyu korkutuyor beni (Nirvana, Lounge Act)” 16.00 • Kıvılcım Güngörün • Moderatör: Zeynep Beler “Günün Sayfası”
26 Mayıs Cuma
13.00 • emnyu • Moderatör: Canan Batur “Şeker Eriyene Kadar / İmge” 14.30 • Heval Okçuoğlu • Volkan Aslan “Hata Yapmak Üzerine” 16.00 • Silva Bingaz • Moderatör: Dilara Arısoy “Silva Bingaz Nerede?”
27 Mayıs Cumartesi
13.00 • Aslı Narin • Neslihan Koyuncu • Gürkan Mıhçı “Moving Atelier / Hareketli Atölye” 14.30 • İbrahim Karakütük • Moderatör: Şener Soysal “HAH!” 16.00 • TOZ Artist Run Space “Zaman Bazlı Sanatlara Adanmış Bağımsız Bir Mekan: TOZ Artist Run Space”
22.00 • Kapanış Partisi @ Muaf Beyoğlu
https://www.facebook.com/bulusmalar https://www.instagram.com/fotografbulusmalari/ https://twitter.com/fbulusmalari
0 notes
fotografbulusmalari · 8 years
Photo
Tumblr media
http://www.kiralikfotografmakinesi.com.tr/ 'ye sağladıkları tüm ekipmanlar için teşekkür ederiz.
0 notes
fotografbulusmalari · 8 years
Video
vimeo
8. Fotoğraf Buluşmaları 8 Haziran’da FiLBooks’ta, 9-10-11 Haziran’da Galata Fotoğrafhanesi’nde gerçekleşecektir!
0 notes
fotografbulusmalari · 8 years
Photo
Tumblr media
Etkinlik programımız yayınlandı!
1 note · View note
fotografbulusmalari · 8 years
Photo
Tumblr media
Fotoğraf Buluşmaları kapsamında Cemre Yeşil X Karton Kitap (N Toros Mutlu & Umut Altıntaş) ile birlikte FiLBooks'ta Mise-En-Scene X Mise-En-Page isimli atölye gerçekleştiriyoruz!
2 ve 8 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek atölye için katılımcıların her iki günde atölyeye katılmaları ve o hafta boyunca fotoğraf çekmeleri beklenmektedir. Katılımcıların atölyeye bilgisayarlarında Adobe InDesign yüklü olarak gelmeleri gerekmektedir. Program bilgisine gerek yoktur.
İlk buluşma: 2 Haziran günü Cemre Yeşil ile 15:00'da FiLBooks'ta gerçekleşecektir. İkinci buluşma: 8 Haziran günü Cemre Yeşil ile 11:00-13:30 arası, Karton Kitap ile 14:00'dan sonra FiLBooks'ta gerçekleşecektir. Kontenjan 8 kişi ile sınırlıdır, başvurmak için bu formu doldurmak gereklidir: http://goo.gl/forms/6oz8HdHUT2m0DlOe2
Başvuru için son tarih: 1 Haziran Saat 23:00
Mise-En-Scene - Cemre Yeşil
Mise-En-Scene kayıt başlamadan önce tasarlanmış ve kayıt başlayınca devreye girmesi planlanmış 'oyunlar' bütünüdür. Biri kayıt anına, diğeri kayıt öncesine tanıklık eden iki ayrı belleği içerir. Eninde sonunda bu iki belleğin bir akış içerisinde buluşmasıyla; bir başka deyişle geleceğin geçmişe, bir fikrin bir görüntüye dönüşmesiyle, tasarlanmış oyunlar bir anlam yaratmaya, bir içeriği inşa etmeye başlarlar. Bu atölye hatırlamak ve unutamamak arasındaki çizginin muğlaklaştığı, hatıraların yeniden kurgulandığı, fotografik görüntünün kesinliği kadar kazalarına da kucak açan, tekil görüntünün çoğul içindeki, çoğul görüntünün tekil içindeki anlamı üzerine kafa yoran, bir çeşit hafıza tasarrufu, bir oyunlar bütünüdür.
Atölyede üretilen işler Karton Kitap'ın Mise-En-Page atölyesinin bir çeşit mise-en-scene'i olacaktır. Bu atölyede fotografik görüntünün üretim süreci üzerinden kurgulanan iki belleğin bir akış içerişinde buluşma döngüsü, bu sefer tekil görüntülerin bir kitaba dönüşme süreci ile buluşarak devam edecektir.
Mise-En-Page - Karton Kitap
Kitap, anlatım olanakları çoğul, bütününde tekil bir nesnedir. Teknik olarak kapak, cilt, kağıt, sayfa, forma, şömiz gibi bir çok bileşeni olan, yekpare ve anıtsal bir yapıya sahiptir. Her şeyi içine sığdırabilir, her şey kitap içerisine girebilir. Kitabın çağlar boyu uğradığı fiziksel dönüşüm, içerisinde taşıdığı bilgi ile birlikte okunma biçimini ve nesnenin algısını da etkiler.
Kitap yapmak, 20. yüzyıl başlarında nesnesine dair fikirlerin uygulandığı, okumayı görsel deneyime çeviren bir üretim biçimine dönüşür. 1960’lı yıllarda ise kitap, geleneksel işlevselliğini kavramsal bir okumaya bırakır. Sanatçıların ifade aracı olur ve içerisinde bilgiyle birlikte anlamı da taşımaya başlar. Kitabın taşıdığı bilgiyi (metin ve görsel içerik) çıkardığımızda geriye kalan “boş” nesne bile bize kitaba dair birçok fikir verir; kitabın içeriği, kitabın kendisi olur. Boş bir kitaba eklenen tüm görsel öğeler ve kağıt tipi, cildi, boyutu, ağırlığı gibi tercihler kitap nesnesinin sadece biçimini vermez, içerikle olan ilişkimizi de belirler.
Fotoğraf da birçok açıdan, özellikle de ona bakma ve onu kullanma alışkanlıklarımız yönünden kitaba benzer. İki boyutlu tek bir parça kağıt tuttuğumuzu düşünürüz. Hâlbuki daha en başından düşünülmesi gereken, üç boyutlu bir dünyanın iki boyutlu başka bir dünyaya olan aktarımı, hatta dönüşümüdür. Dümdüz bir yüzeye değil, ışığa duyarlı kimyasal bir kaplamaya, üzerinde ufak tefek pürüzlere ve hatta bir defa duyulduğunda bir daha unutulmayan kokulara sahip bir kağıda bakıyoruzdur. Kimi zaman üstündeki görüntüyü çevreleyen bir çerçevesi vardır ve bu çerçevede negatifin kenarlarının bıraktığı izleri görebilir, malzemeyi anlayabiliriz. Kağıdı çevirdiğimizde arkasında üretici firmayı ve kağıdın modelini görebilir, ön taraftakinden farklı bir yüzeye dokunduğumuzu hissedebiliriz.
Tüm bunlar, kitabın ve fotoğrafın içerdiklerine bakmadan olan bitenlerin sadece bazıları. Nokta büyüklüğündeki tek bir içerik bile tüm okuyuşumuzu değiştirme gücüne sahiptir. Özellikle de tüm içerik gerçekten de sadece bir nokta büyüklüğündeyse.
Atölye
Mise-En-Scene X Mise-En-Page başlıklı projede, fotoğraf ve kitap ilişkisini kurmanızı, kitap ve fotoğrafın hem içerik hem de biçim olarak nasıl birlikte çalışıp “tek” bir işe dönüştüğünü görmenizi istiyoruz. Kitaplar fiziksel olarak üretilecek ve atölye sonunda teslim edilecektir. Kitaplar etkinlik boyunca sergilenecektir.
1 note · View note
fotografbulusmalari · 8 years
Photo
Tumblr media
Bellek; yani hatırlamak, hafızaya almak ya da zihnin deposu. Geçmişin geleceğe aktarımı. Yol gösteren, adım attıran, eşsiz anların kaydedicisi. Özlem duyuran, acı veren. Yaşa, sakla ve hatırla.
İstanbul Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü üyelerince 8'inci kez düzenlenen Fotoğraf Buluşmaları, bu defa "özbellek" teması etrafında gerçekleşiyor. Hatıra fotoğraflarının işlenişi, geçmiş deneyimlerin fotoğraf ve video yoluyla belgelenmesi, zamanla bozulmaya uğrayan hafızanın fotoğrafla ilişkisi üzerine çeşitli sanatçılarla yapılacak söyleşiler ile sanatçının kişisel hafızasından yola çıkarak geçmişi çözümleme ve anlamlandırma çabası inceleniyor. İTÜ Fotoğraf Kulübü üyeleri bütün sanatseverleri 9-11 Haziran tarihleri arasında Galata Fotoğrafhanesi'nde buluşmaya davet ediyor.
*Etkinlik detayları yakında güncellenecektir.
0 notes
fotografbulusmalari · 8 years
Video
8. Fotoğraf Buluşmaları geliyor!
0 notes
fotografbulusmalari · 9 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Yarın söyleşilere başlıyoruz!
İstanbul Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü, Fotoğraf Buluşmaları'nın 7.'sini "müdahale: bir çeşit karşılıklı nüfuz etme durumu" temasından yola çıkarak düzenliyor. Atölyeler, konuşmalar ve söyleşiler çevresinde şekillenecek etkinlik, anlatıcının anlatılana ve bununla birlikte kendisine, bilinçli ya da bilinçsiz müdahalesi üzerine gerçekleşiyor. Fotoğraf Kulübü üyeleri, fotoğrafta iz bırakan kişisel temasları merak eden herkesi 27-30 Mayıs tarihleri arasında İTÜ Taşkışla Kampüsü'ne davet ediyor.
Etkinlik Programı
14:00 Açılış Çayı ve Sergi Gezmesi
Söyleşiler
28 Mayıs 2015 Perşembe
15.00 “Derdim Ne?” İrem Sözen 16.30 “Sanatçı Sunumu” Neslihan Koyuncu 18.00 “Kabul(üm)” Dilara Arısoy
29 Mayıs 2015 Cuma
15.00 “Mavi Bayrak” Ekin Özbiçer 16.30 “Seçimlerimiz ve Güven Oynaması” Civan Özkanoğlu - Moderatör: Yasemin Özcan 18.00 “Nasıl oluyor bu sergi işleri?” Sena Çakırkaya - Moderatör: Sevim Sancaktar
30 Mayıs 2015 Cumartesi
15.00 “Fotoğraf: Bir Tanıklık Mücadalesi” Emine Gözde Sevim - Moderatör: Işın Önol 16.30 “Yeni Medya İçinde Fotoğraf Eylemi” Sergen Şehitoğlu - Moderatör: Şener Soysal 18.00 “Dijital Temsil Üzerine” Kerem Ozan Bayraktar - Moderatör: Yağız Özgen
twitter.com/Fbulusmalari instagram.com/fotografbulusmalari/
0 notes
fotografbulusmalari · 9 years
Photo
Tumblr media
Açılış çayımıza davetlisiniz.
0 notes
fotografbulusmalari · 9 years
Photo
Tumblr media
http://www.kiralikfotografmakinesi.com.tr/ 'ye sağladıkları tüm ekipmanlar için teşekkür ederiz.
0 notes
fotografbulusmalari · 9 years
Photo
Tumblr media
Bu sergi Ocak-Mayıs 2015 arasında yürütücülüğü Selim Süme tarafından gerçekleştirilen atölyenin sonuçlarını gösterir. Atölye, katılımcılar tarafından bir Laboratuvar gibi tecrübe edilmiştir. Serginin mekanı, İTÜ Taşkışla koridorudur ve sergi 27-30 Mayıs tarihleri arasında deneyimlenebilir.
Sergi Tasarımı: Karşılaşmalar
Baskı sponsorumuz LamArts‘a projemizdeki desteklerinden ötürü çok teşekkür ederiz.
0 notes
fotografbulusmalari · 9 years
Text
Buluntu Görüntü ile Deneysel Film Atölyesi
Yürütücü: Volkan Kızıltunç
Atölye, buluntu filmlerden (tarihi, belgesel, ticari, kurgusal filmler, aile arşivleri, kişisel kayıtlar...) parçalar toplayarak bunlardan yeni deneysel filmler üretmeyi amaçlıyor. Katılımcılar, farklı dönem ve üsluplardan görseller kullanarak üretecekleri, kavramda tutarlı ve estetik olarak başarılı deneysel filmleri arka plan müziği ile eşleştirerek canlı sinema performansının temellerini öğreniyor.
Katılımcıların atölyeye bilgisayarlarında Adobe Premiere yüklü olarak gelmeleri gerekmektedir. Program bilgisine gerek yoktur. Gruplar halinde çalışılacaktır.
Kontenjan 9 kişiyle sınırlıdır.
Atölyeye katılım için adınız, soyadınız ve telefon numaranız ile [email protected] adresine "Buluntu Görüntü ile Deneysel Film Atölyesi" konulu bir mail göndermenizi rica ediyoruz.
*Kontenjan dolmuştur, ilginiz için teşekkür ederiz.
0 notes
fotografbulusmalari · 9 years
Text
Selenyum ile Yüzey Araştırmaları
Yürütücü: Ata Kam
Buluşmamızda fotoğraf üretiminin genel-geçer kurallarıyla bir oyun alanı yaratıp, ışığa duyarlı kağıtların üzerine güneş baskı aldıktan sonra selenyum kimyasi ile müdahele edip yeni bir metod deneyimleceğiz. Bu sezgisel ve düşünsel süreç fotoğrafçıların kişisel serüvenlerini araştırmaya ve farklı anlamlara yönlendirmeyi hedefliyor."
Önemli Not: Tonlama için kullanılan Selenyum zehirli bir maddedir, katılımcılar için eldiven ve maske atölye yürütücüsü tarafından temin edilecektir.
Kontenjan 12 kişi ile sınırlıdır.
Atölyeye katılım için adınız, soyadınız ve telefon numaranız ile [email protected] adresine "Selenyum ile Yüzey Araştırmaları" konulu bir mail göndermenizi rica ediyoruz.
0 notes
fotografbulusmalari · 9 years
Photo
Tumblr media
Etkinlik programımız yayınlandı. Afiyetle yiyiniz! 
1 note · View note