Tumgik
carlaunsain-blog · 8 years
Photo
Comparteixo aquesta entrada de la meva companya Sandra Perez sobre la Flipped Classroom, un concepte que hem treballat i alhora hem portat a la pràctica, ja que totes les classes de GTIC han estat fetes segons aquest mètode.
Tumblr media
• Què és?
“La classe inversa (en anglès, flipped classroom) és un sistema o forma d'aprenentatge en el marc d'un procés docent semipresencial, segons el qual els estudiants aprenen nous continguts amb la visualització de vídeos de contingut educatiu, normalment a casa, per després realitzar els deures, activitats, problemes o exercicis que s'hi puguin vincular a l'aula i amb el suport personalitzat del professor. Aquesta biblioteca de vídeos educatius només és un conjunt de materials d'aprenentatge en línia i de franc, basat en vídeos; és a dir, només suposa parlar de materials que resulten paradigmàtics en el sistema, si bé aquest requereix una definició i un desenvolupament que van molt més enllà del que són estrictament els materials.”
La classe inversa suposa capgirar o invertir allò que s'ha considerat el sistema tradicional d'aprenentatge, en què els estudiants reben classes en una aula i fan deures, llegeixen textos, resolen activitats de consolidació, reforç o ampliació a casa, i realitzen proves o exàmens del que s'ha après de nou a l'aula. 
Tumblr media
A l'aula capgirada, els estudiants estudien primer el tema o lliçó pel seu compte, fent servir vídeos educatius preparats pel professor o tercers; després, a classe apliquen els coneixements o competències adquirides resolent problemes, activitats, tasques de tipus pràctic. El professor dóna suport i ajuda els alumnes a resoldre activitats més que no imparteix la classe de la manera tradicional.
• Avantatges:
Inversió de tasques: En la Classe Invertida es combina l'”aprenentatge en línia” i l'aprenentatge a l'aula.
Aprenentatge personalitzat.
Noves metodologies.
Més adaptable i flexible.
Aprenentatge de forma autònoma, sobretot la part teòrica.
Permet emprar més temps en l'atenció a la diversitat, adaptació al ritme de l'alumnat.
Oportunitat per compartir informació i coneixement entre alumne-família-facilitador.
Involucra les famílies amb el procés d'ensenyament-aprenentatge dels infants.
Possibilitat per tornar accedir al continguts generats i facilitats pel docent.
Crea i potencia l'aprenentatge col·laboratiu.
Major implicació alumne, ja que ha d'interaccionar amb els companys/es, col·laborar, elaborar material, etc. 
Aprenentatge més profund, inverteix més temps
Millorar l'ambient de treball a l'aula.
Converteix l'aula amb un espai de treball actiu.
4 notes · View notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Gestió d’etiquetes
Tumblr media
La definicó exacta d’etiqueta és: una etiqueta és un fragment de JavaScript que envia informació a un tercer, com ara Google.
Aquestes són petites frases o paraules que t’informen sobre el tema que estàs tractant, són com una mena de resum.
Les etiquetes disminueixen el treball de la gent que busca informació sobre un tema. Per exemple si vols buscar l’entrada del meu blog on parlo dels fluxogrames, només has d’escriure al cercador: “fluxogrames” i trobaràs l’entrada que busques.
En aquest link podreu aprendre una mica més sobre el gestor d’etiquetes de Google, crec que és molt interessant.
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Descobrim Google Chrome
El Chrome web Store és una pàgina web on podem descarregar diferents aplicacions per Google Chrome.
Aquesta web ens ofereix moltes aplicacons i extensions gratuites que podem descarregar-nos. Per fer-ho només hem de:
Clicar a la part de d’alt de cada pàgina, on surten tres ratlles horitzonals. Després clicar al votó de configuració.                                               Automaticament s’ens obre una pàgina amb les nostres extensions. A la part de baix ens posa: Afegir més extensions. Cliquem allà i començem a cercar al navegador Chrome Web Store l’extensió o aplicació que volem. Finalment cliquem l’opció d’Afegir al Chrome.
Aquestes són les aplicacions/extensions que hem treballat a classe:
AdBlock: Aquesta és una de les extensions més utilitzades. Serveix per bloquejar tots aquells anuncis que apareixen a les pàgines d’Internet. És una extensió gratuita i molt senzilla d’obtenir. Un cop hem afegit l’extensió, ens apereixerà un icona vermell a la part de dalt, al costat de l’enllaç de cada pàgina. Si cliquem ens dira tots els anuncis que s’han bloquejat a la pàgina.
Tumblr media
PicMonkey: Aquesta extensió serveix per poder editar totes aquelles imatges que o bé les agafem d’internet o bé les tenim al nostre ordinador. El funcionament és molt senzill, cosa que fa que l’extensió sigui molt interessant.
Symbaloo: Aquesta aplicació ens permet organitzar i classificar enllaços webs en forma d’icones. Per començar ens hem hagut de registrar-nos a l’aplicació, creant un usuari i una contrasenya. L’aplicació disposa d’una pantalla plena de petits quadres. A cada un d’ells podem inserir un enllaç web, per tal de poder accedir a totes aquestes pàgines de manera més ràpida.
Tumblr media
1 note · View note
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Gestió de bookmarks i curació de continguts
Google Bookmarks és una aplicació de Google que ens permet guardar les nostres pàgines preferides al nostre navegador. Podem accerdir a elles sempre que tinguem internet, sense importar on ens trobem. L’únic requisit bàsic és tenir un compte a Google.
youtube
Font: Javier Leiva 
La curació de continguts és l’activitat d’agrupar, filtrar i compartir continguts sobre un tema que es troba a la xarxa. Aquesta acció es pot fer a partir de diferents eines, una de les més popular és Scoop-it, una eina que ens permet trobar informació sobre qualsevol tema i també crear les nostres propies revistes digitals, a les quals altres usuaris poden accedir per inspirar-se o trobar continguts sobre el tema.
Els marcadors són mitjans que ens permeten guardar les nostres pàgines webs i tenir accés directe i ràpid a elles, iniciant la nostra sessió de Google Chrome. Els més coneguts són Google Chrome, Feedly i Twitter.
Google Chrome:
Gràcies a aquest marcador podem guardar les nostres pàgines preferides, per tal de més endevant, poder accedir a elles d’una manera molt ràdia. Només hem de clicar sobre l’estrella que hi ha al costat de la web (”añadir esta página a marcadores”). I finalment per veure tots els marcadors només hem de seleccionar una altra cop les tres ratlletes de la banda dreta de la pàgina principal i seleccionar l’opció “marcadores”. Allà els podrem agrupar en diferents carpetes.
Tumblr media
En aquesta entrada del meu blog, podreu aprendre una mica més sobre les extensions i aplicacions que ofereix Google Chrome.
Feedly:
És un lector RSS que permet organitzar i accedir des d’un navegador a totes les noticies que desitjem. Permet ordenar els continguts per tal  que l’usuari pugui accedir- hi d’una manera ràpida i senzilla. 
Primer he tingut de crear un compte de feedly. A l’esquerra de la pàgina surt una opció que diu “Add content”. Allà hi puc cercar continguts que m’interessen i organitzar-los.
Twitter:
És un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters. El seu marcador, més conegut com “hashtag”, permet als usuaris trobar informació sobre un tema d’una manera molt ràpida, només posant el “coixinet” (#)  i una paraula que resumeixi el que vols trobar. Així de la mateixa manera, quan fas una publicació sobre algun tema pots posar la tecla del “coixinet” i seguidament una paraula que resumeixi el tema del qual estàs parlant.
Tumblr media
Font: Miguel Higa
Finalment us convido a explorar l’entrada de la meva companya Mireia Grandia sobre aquest tema, ja que crec que és molt interessant.
Fonts d’informació:
http://www.notiserver.com/2729--Que-es-Scoop-it-y-como-funciona-
https://ca.wikipedia.org/wiki/Twitter
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Canal RSS
És un format amb el qual podem compartir continguts sense la necessitat d’utilitzar Google Chrome. Gràcies a aquest canal podem rebre directament informació al nostre ordinador de les pàgines que més ens interessen. És en essència una sindicació de continguts.
Tumblr media
Imatge extreta de Viquipèdia
Com funciona el canal RSS?
Segons la meva companya Gisela Morreres: Quan es realitza una subscripció a un canal RSS, el lector de feeds es comunica periòdicament amb el canal per saber si s'ha publicat alguna novetat. En cas que hi hagi novetats, el lector informa l'usuari mitjançant una notificació, com si es tractés d'un correu electrònic. Aquesta notificació s'anomena feeds (d'aquí el nom lector de feeds).
Ús dels agregadors:
És un programa que utilitza el canal RSS. Segons Viquipèdia : Un agregador o agregador de notícies és un tipus de programari que permet recuperar sindicació de continguts web mitjançant formats com RSS, Atom o d'altres en format XML. L'agregador permet una bona visió dels continguts dels lectors de feeds o lectors RSS. Els agregadors troben totes aquelles  notícies que s'han renovat, creant un espai únic d'informació. És a dir, quan nosaltres ens sotmetem a un canal RSS és per estar al dia de les novetats de certs continguts publicats per altres weblogs, podcasts, blogs, i webs. Doncs, els agregadors, s’encarreguen de, en un interval de temps determinat, renovar les notícies i els continguts.
Com llegir i publicar un canal RSS de del blog?
Per començar hem d’entrar a l’adreça del nostre blog. Allà veurem que hi ha una ocpió on fica: RSS (pot aparèixer a la dreta, abaix, a l’esquerra.... depenent del tema que tingui el blog).  Un cop haguem clicat veurem que apareix una pàgina estranya amb moltes coses escrites. Exemple:
Tumblr media
Un cop allà, només haurem de copiar el link i enganxar-lo en algun portal que funcioni com un escriptori virtual com per exemple: Netvibes o Google reader.
youtube
Font vídeo:
Howtechweb
Netvibes:
És un portal web 2.0 que permet l’addició de canal RSS a les seves pàgines personalitzades. Netvibes és un servei web que fa la funció d'escriptori virtual. Permet modificar la seva pàgina d’inici per tal d’afegir tot allò que més ens interessi: notes de text, el temps de la setmana, vídeos interessants, notícies…
Aquest s'organitza en solapes o pestanyes, on cadascuna d'elles forma un agregador.
Tumblr media
Us adjunto un vídeo que he trobat a Youtube, on explica com afegir un canal RSS a Netvibes.
youtube
Font vídeo: Antonio Gonzalez García
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Web 2.0
El concepte “Web 2.0″ va ser esmentat per primer cop per O’Reilly Media al 2004. 
Tumblr media
Font: Markus Angermier Vectorised i Luca Cremonini
Es basa en comunitats i serveis d’allotjament com ara els espais webs de treball en xarxa, que faciliten la col·laboració i el fet de compartir arxius entre usuaris. Aquest ens permet interectuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc, enfront als llocs webs no col·laboratius, on els usuaris només poden llegir la informació.
Finalment us comparteixo un video que he trobat interessant, en blog de la meva companya Pilar Tascones.
youtube
Font: ISPI San Bartolomé
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
La nostra identitat digital i cura de les nostres dades
Actualment vivim en un món on tota la nostra informació està penjada a les xarxes socials: facebook, twitter, instagram, gmail...
No ens n’adonem però estem exposats constantment a la societat. Tothom que tingui accés a Internet pot saber on vius, com és la teva familia, a quina universitat estudies... i això és molt perillós.
Per una banda, pels casos d’assetjament, de violacions i sobretot pels robatoris d’identitat. A continuació us deixo un article que he trobat a internet on explica un cas de robatori d’identitat.
http://www.bbc.com/mundo/noticias/2015/03/150305_tecnologia_impostora_leah_palmer_redes_sociales_np#share-tools
D’una altra banda, hem de tenir sempre en compte que tot el que pengem a internet quedarà allà per sempre. D’aquesta forma, alhora de buscar feina, potser ens pot ser perjudicial.
Finalment hem d’anar amb especial cura amb les compres a internet. La meva companya Gisela Morreres explica  en una entrada del seu blog: No fa pas gaire, vaig veure un documental sobre els perills que hi ha de comprar per internet des d’una xarxa WiFi pública. Sempre que comprem alguna cosa, sigui una samarreta o uns bitllets d’avió, per internet s’ha de fer des de la teva xarxa WiFi, si ho fas des d’una xarxa WiFi pública com, per exemple, la del Starbucks o la del bar de costat de casa, existeix el perill que les teves contrasenyes, és a dir, la contrasenya de la teva targeta de crèdit són vistes per l’amo de la xarxa.
Us convido a que llegiu l’entrada sencera, ja que hi ha un article i un vídeo molt interessant.
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Programari Online i programari local
El programari online és aquell que es troba a internet i ens permet  utilitzar-lo sense cap mena de restricció. Normalment, es gratuït, però potser en algun moment pot ser de pagament. Aquest guarda els fitxers al núvol. Exemple: Prezi, Google Drive...
Avantatges:
Permet treballar col·laborativament
Els arxius són guardats al núvol, per tant no ocupen espai
Normalment són programes gratuïts
En canvi, el programari local és el que està instal·lat dins del disc dur, per exemple qualservol programa que ens descarreguem i queda guardat a l’ordinador. Exemple: Microsoft Office
2 notes · View notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Els núvols sòlids
Els nostres arxius i les nostres dades no sempre s’emmagatzemen al nostre ordinador, sinó que molts cops ho fan al núvols, als ordinadors connectats a Internet, procurant així un accés a les dades des de qualsevol lloc del món.
És el cas per exemple de Google Drive, o els emails de Gmail, dropbox, youtube...
Segons en Jordi Simon, les dades que hi ha a internet es comuniquen entre si a través de cables de fibra òptica que travessen terres, seguint vies de tren i carreteres i també per mars a través de cables submarins.
Finalment us deixo un vídeo que trobo interessant per acabar d’entrendre què és i com funciona el núvol.
youtube
Font: Javier Figueras
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Taxonomia de Bloom
Anteriorment hem parlat sobre l’aperenentage amb l’ordinador segons Charles Crook, amb les 4 metàfores. En aquesta entrada parlaré sobre una nova conceptualització de l’utilització de les TIC, feta per Benjamin Bloom.
Benjamin Bloom va classificar les tasques educatives en diferents nivells, és el que coneixem amb el nom de “la taxonomia de Bloom”. Segons la meva companya Pilar Tascones:                                                                                   La idea de classificar les activitats educatives va sorgir amb la idea d’ajudar als examinadors a intercanviar materials d’evaluació, d’igual manera com compartir idees per aplicar aquests materials.
Es van definir tres dominis d’activitats, de la més senzilla a la més complexa: Domini cognitiu, afectiu i psicomotor.
En aquesta entrada parlarem del domini de les habilitats cognitives.     Benjamin Bloom (1956) les va classificar des d’un pensament d’ordre inferior, fins a un d’ordre superior. Més tard cap a l’any 2000, es va modificar aquesta classificació, canviant els sustantius per verbs, i modificant l’ordre de les dues últimes habilitats.
Tumblr media
(Diagrama adaptat del treball de Wilson, Leslie O. 2001)
Encara ara, molts educadors utilitzen aquesta classificació com a eina per a establir els objectius d’aprenentatge a les escoles. D’aquesta manera, a l’any 2008, es va proposar una nova revisió i es van modificar algunes coses, és el que anomenen ara la "Taxonomia de Bloom per a l'era Digital".
En aquest article podreu llegir i entendre molt més sobre aquestes classificacions. 
Finalment us adjunto una taula, on he classificat totes les eines i recursos TIC que hem realitzat durant el curs, segons les habilitats cognitives que treballavem (segons la classificació del 2008).
Crec que les dues habilitats més interessants de la taxonomia de Bloom són:
Analitzar, ja que és el procés on l’alumne acaba d’entendre del tot el que està llegint i estudiant, degut a que és el moment on ha de recopilar tota la informació, estructurar-la i relacionar-la.
Crear, ja que és l’ultima habilitat del procés i és el moment on ha de juntar tot el que ha après per formar un tot coherent i funcional
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Mapes mentals
En aquesta entrada us vull parlar dels mapes mentals. Segons en Jordi Simon al seu blog: el mapa mental és una eina que ens permet organitzar i estructura el nostre pensament facilitant-nos així la nostra capacitat d'expressar idees, solucionar problemes, prendre apunts,... d'una manera gràfica.
El nostre cervell està format per dos hemisferis, l’esquerre (verbal, temporal, analític..) i el dret (el creatiu). Normalment, al fer una activitat, funciona només un d’ells, depenent del que es tracti. Però amb els mapes mentals tot canvia, ja que s’aconsegueix que aquests treballin conjuntament, per treue el major aprofitament de la nostra capacitat per absorvir i recuperar informació.
Aquests es desarrollen de dintre cap a fora, sent el punt de partida, l’idea principal del tema. Els mapes mentals ens faciliten el record d’algun tema, per tal que puguem recullir la informació del nostre cervell d’una manera fàcil i ràpida. 
Existeixen molts programes online per crear mapes mentals, aquí us deixo els links d’alguns:
Mindomo
Mindmeister
Mapmyself
En aquest link podreu veure un curs per tal que pogueu aprendre molt més sobre que són i com funcionen els mapes mentals: 
http://cursomapasmentales.igipuzkoa.net/
Finalment, us adjunto un mapa mental que he fet, per poder aprendre molt més sobre aquesta eina.
Tumblr media
L’he fet amb el programa Mindmeister, és molt fàcil d’utilitzar. Hi ha una petita presentació de com fer-ho al principi. Igualment us explico una mica com l’he fet. Primer he escollit la idea principal, des de la qual volia començar el mapa mental, en el meu cas ha estat: Les vacances d’estiu. Seguidament he afegit les altres “vinyetes”, clicant sobre la princal i prement el botó ENTER. 
També com podeu veure he afegit una fotografia, de la galeria que té la web. Per acabar he exportat el mapa i l’he guardat com una imatge.
Com podeu veure aquesta eina propicia transmetre idees d’una manera fàcil i ràpida, per tal que aquestes siguin ben enteses i recordades pels qui les llegeixen 
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
El dinar de Nadal
Després d’haver llegit el text sobre el Dinar de Nadal, el professor ens ha demanat que féssim un mapa conceptual. L’he fet online amb un programa que es diu: Bubbl. És molt fàcil d’utilitzar.
Primer de tot m’he creat un usuari, després he començat a fer el meu mapa conceptual. Per començar has descriure l’encapçalament que vols que tingui el teu mapa i seguidament vas afegint “subapartats” amb les fletxetes que et surten sota “l’apartat” anterior. Finalment, un cop has acabat el teu mapa, cliques a sobre el botó export i esculls el format image JPG.
ELS MAPES CONCEPTUALS:
Els mapes conceptuals van ser creats per Joseph D. Novak.
Segons en Jordi Simon, la creació de mapes conceptuals ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema. Habitualment, la creació del mapa passa per diversos estadis: selecció i jerarquització de conceptes (fer una llista i ordenar-la), reflexió sobre la relació de cada concepte amb tots els altres (cercar els connectors), concepció d'una representació gràfica adequada (dibuixar el mapa de forma clara, entenedora i coherent)...
Hi ha molts porgrames per crear mapes conceptuals, un d’ells és CMapTools, un programa gratuït creat per l’Institute for Human and Machine Cognition (IHMC).
També hi ha un altre programa, amb el que es treballa online i s’anomena Bubbl.
A continuació us adjuto un vídeo que he trobat a Youtube, on explica com fer un mapa conceptual:
youtube
Font: Nova Tutoriales Inc- Windows & Android
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Eines de suport al pensament
En aquesta entrada us parlaré sobre 6 eines a través de les quals podem expressar els nostres sentiments i emocions:
Trello:
Aquesta eina ens permet gestionar les nostres targetes, desplaçant-les, qualificant-les, classificant-les... Segons en Jordi Simon, el realment interessant és que és pot treballar col·laborativament i visualment a l'aula ajudant-nos a arribar a conclusions, establir ordres i prendre decisions conjuntament entre tots, gestionar projectes de recerca o accions de classe, coordinar i organitzar grups de treball... Exemple de plataforma: Trello
Núvols de paraules:
Segons Viquipèdia és una mena de semàntica condensada d'un document en la qual els conceptes claus són representats en mides de font diferents, sent aquells més grans els més freqüentment consultats. S'utilitzen bàsicament per destacar la seva importància en els directoris o llocs web. Exemple de plataforma: Wordle
Tumblr media
Mapes conceptuals:
És una eina que ens permet estructurar el nostre coneixement i ampliar la perspectiva enfront a un tema. En aquesta entrada del meu blog, podreu aprendre una mica més sobre aquesta eina.
Taules d’anuncis:
Es basa en tenir un suro on anar pujant petites idees i escrits, per anar compartint informació. Exemple de plataforma: Padlet or Wallwisher
Tumblr media
Mapes mentals:
És una eina que permet organitzar i estructurar el nostre pensament, facilitant-nos la capacitat d’expressar idees. En aquesta entrada del meu blog podreu aprendre una mica més sobre aquesta eina.
Fluxogrames:
Segons en Jordi Simon els diagrames de flux són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. S’utiltzen per: 
Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...
Aquesta eina té una simbologia molt especifica:
Tumblr media
Exemple de plataforma: Gliffy
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Bon comunicador
Per les assignatures de COED i GTIC, ens van demanar que seguíssim a una persona famosa, de la televisió, la ràdio... i que després recullíssim tota la informació que penjés durant un temps determinat. 
Després d’una llarga discussió sobre a qui volíem seguir, vam escolir a la Sandra Barneda, una periodista que  treballa tant en el món de la ràdio com en el món de la televisió. 
Tumblr media
Imatge extreta de Telecinco.es
Vam decir seguir-la  a Twitter,  Instagram i finalment al seu programa Trencadís, on hi podem veure una gran varietat de temes, com per exemple temes relacionats amb l’esport, amb la política, amb l’actualitat, amb famosos, amb modes…
Segons  la meva companya la Mireia Grandia, els objectius d’aquest treball són: 
Seguir i analitzar la producció d’un comunicador amb presència a la Xarxa
Utilitzar eines col•laboratives on-line en el procés
El meu grup està format per: la  Maria Torras, Maria Salvat, Neus Montsant i Paula Rubio.
Finalment, per tal de recollir tota la informació, vam decidir crear un blog: SandraBarneda. En ell podreu veure tot el que hem recollit durant aquest mesos, els tuits i els instagrams més significatius, els programes de Trencadis i una petita biografia.
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Booktrailer
Per les assignatures de GTIC i COED, hem hagut de fer un booktrailer (trailer d’un llibre).
El meu grup està format per: la Maria Torras, la Maria Salvat, la Paula Rubio i la Neus Montsant.
Per començar vam fer una tertúlia literaria per escollir el llibre que volíem. Cada membre del grup en va portar un. Finalment vam escollir “Dimarts amb Morrie”, de Mitch Albom.
A continuació us penjaré una presentació amb les raons per les quals vam escollir el llibre, el procés de creació del vídeo, els temes que tracta el llibre...
Finalment, us presento el nostre Booktrailer! L'hem editat amb el programa de MAC, Imovie. Hem escollit la cançó d'Adele anomenada Hello, però una versió que ens ha agradat de la Alice Olivia. Esperem que us agradi, i que us animeu a llegir el llibre, ja que és una novela fàcil de llegir i et fa replantejar-te la teva manera de viure!
youtube
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Photo
Tumblr media Tumblr media
Procés de composició escrita
Un cop llegit el text sobre el procés de composició escrita de Amadeo, I; Sole, J. (1996). Curs pràctic de redacció. Barcelona: Editorial columna, hem hagut de fer un esquema, per tal d’assolir tots els continguts i poder-ho aplicar alhora de fer un text escrit.
0 notes
carlaunsain-blog · 8 years
Text
Escoltar i sentir
A la classe de COED vam llegir el primer capítol del llibre de Torrealba, F (2006). L’art de saber escoltar. Barcelona: Pàges Ed, sobre la diferència entre escoltar i sentir. Tot seguit, havíem de fer una petita síntesi i buscar 5 idees principals del text.
0 notes