Tumgik
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Viquipèdia
Tumblr media
                                                 Imatge Google
Què és? És una enciclopèdia lliure creada mitjançant la col·laboració de molts usuaris via internet. Tothom pot llegir i corretgir les diferents entrades amb informació. És com bé ja he dit, una enciclopèdia en la que tothom pot aportar els seus coneixements.
5 pilars fonamentals
És una enciclopèdia
És de contingut lliure
Segueix unes normes d'etiqueta
No té normes inamovibles. 
Cerca el punt de vista neutral
Funcionament: per poder formar de la comunitat de Wikipedia, el primer pas a realitzar és registrar-se. En el moment en el qual ets membre d'aquest Wiki, ja pot començar a editar, crear o eliminar continguts de la majoria d'articles. A més a més, dins d'un article es pot enllaçar, referenciar, afegir imatges, inserir plantilles, usar fórmules matemàtiques, etc. Per altra banda, també es poden crear discussions per debatre qüestions relacionades amb els articles i els usuaris poden prendre decisions per millor la web.
Per a més informació, podeu accedir amb aquest link, a la pròpia pàgina de la Viquipèdia.
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Flipped classroom
youtube
És un sistema educatiu, o una nova metodologia en el que els alumnes aprenen nous continguts a partir de la visualització de vídeos a casa, per tal que posteriorment, es puguin realitzar activitats a l'aula amb l'ajuda ajustada del professor.
Aquest nou sistema, ens farà oblidar en gran part el mètode tradicional en el qual a classe es dóna el contingut teòric i a casa es duu a terme la pràctica.
Amb aquest innovador mètode es poden aconseguir diferents coses com:
Millorar l'ambient de treball.
Millorar l'atenció personalitzada de cada alumne.
Convertir l'aula en un espai actiu.
Fomentar la creativitat i el pensament crític.
Facilitar la tasca de realitzar els deures.
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Power Point
Tumblr media
                                                Imatge Google
El Power Point és un programa de presentacions molt conegut per al sistema operatiu de Miscrosoft Windorws i Mac OS.
És un programa disenyat per fer presentacions pràctiques amb diferents opcions de text, ja sigui esquematitzat, en fotografies o redactat. És molt utilitzat en diferents camps, com ara el de l’ensenyament i educació o els negocis, entre d’altres. Una de les grans característiques és que es poden aplicar diferents dissenys de font, plantilles o animacions.
A continuació, us adjunto un tutorial de com fer servir i extreure el millor ús del power point.
youtube
                                       Tutorial Youtube
Seguidament, si cliqueu aquí trobareu una presentació que vaig realitzar amb la meva companya Maria Artigue, per tal de presentar el nostre treball d’identitat i territori.
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Taxonomia de Bloom
Benjamin Bloom va crear una classificació de les activitats educatives anomenada taxonomia de bloom. A travès de la taxonomia de bloom podem classificar les diferents activitats educatives i podem veure que estan ordenades segons el grau de dificultat, de més senzilles a més complexes.
Els tres dominis de les activitats educatives són el cognitiu, l’afectiu i el psicomotor. Però podem observar que al llarg dels anys, s’han produït certs canvis i revisions, com per exemple al 2008 que es va modificar i va passar a anomenar-se "Taxonomia de bloom per a l'era digital".
Tumblr media
                                            Imatge Google
Aplicant aquesta última taxonomia de Bloom a classe de gestió de la información i TIC, dins de l'apartat recordar; hem treballat amb el delicious per guardar webs, també hem utilitzat el facebook, twitter per seguir al bon comunicador i els articles que hem fet al blog serveixen per recordar tota la informació que ens ha proporcionat el professor. Dins de l'apartat de comprendre; hem treballat les subscripcions RSS. El Blog ens ha servit per comprendre, ja que un cop hem recordat, el que hem fet a classe, ho cómprenme i ho redactem. Dins de l'apartat d'aplicar; hem treballat amb el prezzi, el GIMP. Dins de l'apartat d'analitzar, vam treballar el mapa conceptual a travès del dinar de Nadal. (En aquesta activitat també vam haver de comprendre) Dins de l'apartat d'avaluar, dins de colaborar i treballar en xarxes hem treballat amb el google drive treballs en grup o compartits també amb el mestre. Dins de l'apartat de crear hem fet power points, hem creat vídeos.
Font d’informació: Viquipèdia, Eduteka, Imatge Google, 
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Fonts fiables
Tumblr media
           Imatge Google
A l’hora de publicar i fer entrades en el nostre blog, hem de tenir en compte d’on hem extret tota la nostra informació, i si l’hem extret d’algun lloc web, és molt important posar la font d’informació, ja que si ho ha creat un altre persona, és molt poc educatiu proporcionar aquella informació com si fos nostre.
A part d’això, també corrobora la nostra feina feta, si diem que hem extret tota la informació d’una font fiable. Ja que depenent d’on extreiem la informació, serà més o menys creïble tot el que estem dient.
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Eines de suport al pensament
Trobem diferents eines per donar suport al nostre pensament, i algunes d’elles són: TRELLO 
És una eina de gestió de projectes en línia, llançada al Setembre del 2011, inspirat en el mètode Toyota Kanban. Es basa en una llista de taulers o pòstits els quals serveicen per organitzar-se de forma col·lectiva també. Consisteix en unes targetes que es poden assignar als diferents usuaris i són mòbils des d’una plaça a l’altre, cosa que reflecteix un gran avenç en el seu procés.
Tumblr media
                                      Imatge Google
Tumblr media
                                      Imatge Goolge
NÚVOLS DE PARAULES, REALITZATS AMB WORDLE
És una forma d’organitzar-se a través de les paraules claus. Per tal de realitzar-ne un, només hem descriure les diferents paraules, o bé un text, a la pestanya de crear, i automàticament podrem crear amb tant sols un click, el nostre propi wordle. Per tal de ressaltar una paraula més que unaltre, només hem de repetirla més d’un cop, i com més cops surti, més gran ens sortirà en el nostre núvol de paraules
Tumblr media
    Imatge Google
A continuació podreu veure un wordle que he creat, amb diferents conceptes d’aquesta assignatura:
Tumblr media
MAPES CONCEPTUALS, Bubbl.us
Aqui podreu veure un enllaç a la pàgina del meu blog en el que us parlo d’aquesta eina, Bubbl.us
Tumblr media
                                       Imatge google
MAPAS MENTALS
Ens permet organitzar-nos i estructura-nos el nostre pensament tot facilitant-nos la nostra capacitat d’expressar idees, solucionant problemes i fent que sigui tot plegat, més visual. A continuació, podeu veure un exemple extret de Google.
Tumblr media
                                             Imatge Google
FLUXOGRAMES
És la representació d’una operació. Aquests, es representen amb aquests 3 símbols característics que podeu veure a continuació:
Tumblr media
                                                Imatge Google
Font d’informació: Imatges Google, Trello, Wordle, Bubbl.us
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Vídeo y educación, Joan Ferrés
Tumblr media
Imatge Google
Joan Ferrés va escriure aquest llibre l’any 1988. En el primer capítol, ens parla de moltes coses, però un terme a destacar és el que ens diu sobre el “nou home”. Ens explica que hi ha dos hemisferis cerebrals. Un és l’hemisferi dret que és la part irracional de la persona, on situem els records, les emocions, i la creativitat, entre d’altres, i l’altre és l’hemisferi esquerre, en el que hi trobem la part racional, on situem l’intel·lecte, el càlcul i l’escriptura, entre d’altres.
Tumblr media
                                                 Imatge Google
A part de parlar-nos dels hemisferis del cervell de l’home, també ens parla del nou món que tenim per conèixer, en el que les noves tecnologies entren en joc i tenen molt de pes, ja que ens estan canviant el món, la forma d’educar i podem dir també, que ens están canviant a nosaltres mateixos.
Aquesta nova era de la tecnologia va molt relacionada amb el nou llenguatge i amb l’actual forma de comunicar-nos, ja que a través de la comunicació audiovisual podem ensenyar i compartir coneixements amb els nostres infants de l’aula, d’una manera diferent a la que s’ha fet servir fins ara, però tenint en compte sempre, el què i com ho fem. I per què dic això? Doncs perquè a classe ens van mostrar un clar exemple del llenguatge de les tecnologies, i és que podem ensenyar vídeos amb nous conceptes, però els haurem d’adaptar i triar el més correcte per al nostre grup d’infants, ja que han de ser motivadors i han de captar l’atenció dels nostres alumnes.
A continuació teniu dos exemples, quin creieu que és més clar i motivador?? O si més no, quin recordareu a llarg plaç?
youtube
                                La història de catalunya
youtube
                                             Dinner for two
Font d’informació: Imatge 1, Imatge 2, Vídeo 1, Vídeo 2, Youtube
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Wikis
Un wiki és un lloc web el qual pot ser editat pels seus diferents usuaris, des del navegador. Aquests usuaris, podràn crear, modificar, enllaçar i eliminar el contingut d’una pàgina web, de manera molt fàcil i senzilla. Un dels wikis més coneguts és la Viquipèdia. 
Tumblr media
                                             Imatge Google
Els projectes wiki tenen un historial amb tots els continguts que s’han anat creant i modificant, així doncs, podrem veure totes les versions i recuperar aquella informació que ha estat eliminada o desfer alguna cosa que no ens sembla del tot correcte. Però hem de tenir en compte també, que darrere d’aquesta pàgina, tenim a un equip que treballa per comprovar i corroborar que la informació que els diferents autors proporcionem, sigui correcte i fiable. És per això, que hem de tenir en compte, que tal i com nosaltres podem modificar diferents pàgines, també ens podran modificar la nostra en qualsevol moment.
Característiques:
- creació d’enciclopèdies col·lectives
- Eina efectiva per l’escriptura dol·laborativa
- Cada cop és més usada per empreses i comunitats com a erbs i intranets
- Molt econìmica i eficaç per a la gestió del coneixement
- Conté molts projectes oberts al públic en general i accessibles per a qualsevol persona que tingui connexió a internet
- Permet fer edicions sense cap filtre previ
Font d’informació: Wiki, Viquièdia, Imatge google
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Feedly
Tumblr media
                                                     Imatge Google
Feedly és un lector de canal RSS molt útil i senzill d'utilitzar. Ordena els blogs i les webs del teu interès en carpetes segons el teu criteri d'organització. 
A continuació, podem trobar la definició de Viquipèdia.
Font d’informació: Viquipèdia, Imatge Google
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Link
Respostes
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Marcadors Google / Bookmarks
Bookmarks és una aplicació Google totalment gratuïta que ens permet guardar accessos directes (marcadors) a les nostres pàgines web d’interès. L’únic requisit per utilitzar-los és tenir creat un compte a Google.
Els Marcadors són els mitjans que ens permeten accedir ràpidament i directament als llocs web que desitjem, si prèviament ho hem guardat. Per guardar-ho hem d’entrar al lloc web que volem i apretar l’estrelleta que surt a la dreta de la barra. I automàticament s’obrirà una pestanya en la que podrem posar el nom que desitjem i a quina barra de marcadors volem guardar-ho.
Exemples:
Twitter          (Entrada al meu blog)
Tumblr media
            Imatge Google
Feedly       (Entrada al meu blog)
Tumblr media
               Imatge Google
Google Chrome  
Tumblr media
                                                Imatge Goolge
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Mapa conceptual
Els mapes conceptuals van ser creats per Joseph D. Novak i han esdevingut una tècnica fonamental per a representar el pensament a l'educació. La creació d'un mapa conceptual ens ajuda a organitzar tots els coneixements adquirits. Aquesta creació, passa per diferents estadis com la selecció i jerarquització de conceptes, la reflexió sobre la relació de cada concepte i la concepció d’una representació gràfica adequada.
Per tant, podem concloure dient que la construcció d’un mapa conceptual és aquell procés intel·lectual que facilita l’aprenentatge significatiu.
Hi ha diferents eines per tal de realitzar mapes conceptuals, una de les més senzilles i pràctiques que ens han ensenyat en aquest mòdul, és Bubbl.us
Tumblr media
                                           Imatge Google
A l’aula, hem fet una activitat en la que vam haver de llegir un text i a continuació realitzar un mapa conceptual. El meu resultat ha estat, el podeu comprovar en aquesta ENTRADA del meu bloc.
Quins problemes podem tenir alhora de crear un mapa conceptual?
Realment aquesta eina la trobo molt interessant i molt pràctica, ja que des de el primer moment ens podem assegurar una bona presentació final del nostre mapa conceptual, però per realitzar-lo, com ja hem dit, primer de tot hem de tenir tots els conceptes molt clars ja que això ens permetrà una millor agilitat per tal de desenvolupar el nostre mapa. Aquesta eina és totalment gratuïta i molt pràctica, ja que ens permet guardar en línia els nostres mapas, per tal de recuperar-los un altre dia si és necessari.
Font d’informació: Blog d’assignatura, Viquipèdia, Bubbl.us
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Link
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Tumblr
Tumblr media
                                           Imatge Google
Aquest any, estem fent servir la plataforma Tumblr, que es considera una xarxa social.
Segons la Viquipèdia, és una plataforma de microblogging creada per en David Karp i propietat de Yahoo! Inc.
Aquesta, permet als seus usuaris publicar diferents entrades, ja siguin textos, imatges, vídeos, enllaços, cites i àudio a manera de Tumblelog. Els diferents usuaris es poden seguir entre ells i per tant, podran veure tant les pròpies entrades com les de la gent a qui es segueix. A continuació, us adjunto un enllaç amb una entrada del meu blog amb un tutorial per saber més coses sobre Tumblr.
Font d’informació: Viquipèdia, Imatge google
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Video
youtube
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Com podem posar la llicència al nostre blog?
Tumblr media
Doncs és molt senzill. Primer de tot haurem d’accedir a la pàgina de Creative Commons. Tot seguit haurem de seleccionar les opcions que vulguem en el nostre bloc, tenint en compte si permetem o no que es comparteixin les adaptacions de la nostra obra, o bé si acceptem els usos comercials o no.
A continuació haurem de copiar el codi generat i la icona, per tal d’insertar-ho al nostre bloc, i tot seguit farem una nova entrada com qualsevol altre.
Si cliqueu AQUÍ podreu veure la llicència del meu blog
0 notes
carlatimoneda-blog · 8 years
Text
Llicència del meu blog
Tumblr media
Aquesta obra està subjecta a una llicència deReconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons 
0 notes