Tumgik
atlassoft-blog · 8 years
Text
Instagram’dan satış yapmak yasal mı?
Instagram’dan satış yapmak
Tumblr media
Çılgın emojiler kullanılarak ‘iade yoktur, değişim için 5 gün süreniz vardır‘ vb. açıklamalar Instagram’da aldı başını gidiyor. Peki son yıllarda e-ticaret konusunda en çok konuşulan hususlardan biri olan ‘sosyal e-ticaretin’ hukuki boyutu gerçekten bu mu? Türkiye’de gönül rahatlığıyla Instagram’dan ayakkabı, parfüm veya gözlük alamayacak mıyız? Bu yazıda bu sorulara cevaplar birlikte cevap arayalım.
Instagram’da vergi ödemeden satış Her şeyden önce Instagram’da yapılan satış faaliyetinin gelir elde etme niyetiyle ticari bir faaliyet olduğunun altını çizmek ve bu sebeple satış yapacak kişilerin vergi mükellefi olduğunu belirtmek gerekir. Hem pastam dursun hem karnım doysun denilemiyor. Vergi mevzuatı bize ‘eğer gelir elde edecekseniz, vergisini de ödeyeceksiniz’ diyor. Şöyle ki Vergi Usul Kanunu’nda satılan mal ve emtialar için fatura kesme yükümlülüğü düzenlenmektedir. Fatura, satıcının gelir elde etmek amacıyla yürüttüğü faaliyet neticesinde elde ettiği gelirin tespiti için önemli olduğu gibi, bundan doğacak vergi yükümlülüğü kapsamında oluşan vergi borcunun belirlenmesinde de önemli bir delil niteliği taşımaktadır.
Satışa başlamadan önce mutlaka fatura kesmek ve mevzuattan doğan vergi yükümlülüğünü yerine getirmek için satış yapacak kişilerin vergi mükellefi olmak adına ilgili tedbirleri alması gereklidir. Bu sebeple Instagram’da bu tür bir satış faaliyetine başlamadan önce mali müşavirlerden konu ile ilgili destek alınması yeni nesil girişimcilere fayda sağlayacaktır.
Instagram’da Satışın Hukuki Niteliği Bugün Instagram’da, yarın Snapchat’te veya gelecekte adını henüz bilmediğimiz başka bir sosyal ağda benzer durumları yaşamamız mümkün. Fakat hangi mecrada olursa olsun satıcı ve tüketicinin bir araya gelmediği, ürünlerin uzaktan pazarlanması üzerine kurulmuş bir sistem mevcutsa, bu sistem çerçevesinde alıcı-tüketici ve satıcılar arasında kurulacak ilişki mesafeli sözleşmedir. Mesafeli sözleşmeler mevzuatla çerçevesi çok detaylı çizilmiş sözleşmelerdir. Her ne kadar sosyal medyanın ruhuna veya Instagram’ın paylaşım sınırlarına uygunluğu hatta uygulamasının nasıl olacağı tartışılır olsa da hukuki çerçeveden baktığımızda Instagram satışlarında da aşağıda özetle yer verdiğimiz hükümlere uyulması zaruridir.
Ön bilgilendirme Satışın gerçekleşmesinden önce Instagram butikleri mutlaka şirketleri hakkında ticaret ünvanı, MERSİS numarası, iletişim bilgisi ve benzeri tanıtıcı bilgileri tüketiciye bildirmelidir. Ürün fiyat bilgisi verirken vergi ve nakliye masraflarını da belirtmelidirler. Her ne kadar ‘kesinlikle iade yoktur‘ temalı Instagram butik profilleri günden güne çoğalmaktaysa da bu yanlıştan vazgeçip tüketiciyi cayma hakkından haberdar etmek durumundadırlar.
Talep edilen mal cayma hakkı istisnası kapsamında ise müşterinin cayma hakkı kullanmasının mümkün olmadığı bilgisini de vermek durumundadırlar. Son olarak da sözleşmeden doğabilecek uyuşmazlık durumunda başvurulabilecek Tüketici Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemesi gibi mercileri bildirmek durumundadırlar.
Cayma Hakkı Satın alınan ürün cayma hakkının istisnaları kapsamında değerlendirilemeyecek bir ürünse tüketicinin Instagram butiğinden aldığı ürünü teslim aldığı tarihten itibaren iade etme hakkı mevcuttur. Dikkat edilmesi gereken nokta; bu hakkın kullanılacağı bilgisini yazılı olarak iletmektir. Bu durumda satıcı, bu bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 gün içerisinde ürün bedeli ve kargo masrafını tüketiciye iade etmekle yükümlüdür.
Tüketici cayma hakkını kullanmak istediği halde satıcı bu hakkın kullanılmasını kabul etmiyorsa alınan ürün bedeli 3.000 TL ve altındaysa Tüketici Hakem Heyeti’ne bu bedelin üstündeyse Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak konuyu yetkili mercilere taşıyabilecektir.
Sözleşme Şartlarının Bildirilmesi Instagram’da mevzuata uygun satış yapmanın bir diğer zorluğu da sözleşme şartlarının mutlaka satış öncesinde tüketici tarafından görülmesi ve tüketiciden onay alınması konusudur. Genelde siparişlerin Whatsapp ve benzeri uygulamalarla alındığını görmekteyiz. Burada satıcıların yaratıcı ve pratik çözümler bulup siparişi teyit etmeden önce mutlaka tüketiciye sözleşme koşullarını iletmesi ve iletilen uzaktan iletişim aracına uygun olarak da tüketicinin onayını alması gerekiyor.
Sipariş İle İlgili Yükümlülükler Tüketici satın almayı gerçekleştirdiğinde siparişin alındığı bilgisinin de tüketiciye gecikmeksizin elektronik iletişim araçları ile bildirilmesi gerekmektedir.
Yukarıda paylaştığımız bilgiler yükümlülüklerin üst başlıkları olmakla birlikte burada kaleme alamadığımız birçok detay düzenleme de mevcuttur. Dolayısıyla Instagram başta olmak üzere alıcı ve satıcıların bir araya gelmeksizin uzaktan iletişim araçları ile kurmuş olduğu mesafeli sözleşmelere dayalı alış verişlerde satış süreçlerinin muhakkak hukuki değerlendirmeden geçirilmesi gerekmektedir. Tüketicilerin ise bu noktada hukuk bilinci kazanmaları yukarıda saydığımız yükümlülüklerin satıcılar tarafından dikkate alınması için önem kazanmaktadır.
Aksi halde ‘benim beğendiğim ürün bu değildi, fotoğraftakine hiç benzemiyor, üzerime olmadı, ayağımı sıktı, nasıl iade olmaz’ gibi şikâyetler alışveriş dünyamızda yankı bulmaya devam edecektir…
0 notes
atlassoft-blog · 10 years
Text
Facebook'ta ayda 375 milyon kişi oyun oynuyor.
Facebook, bugün Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (Gamel Developer Conference – GDC) oyun sektörünün büyümesini ve Facebook üzerinden ne kadar oyun oynandığını yansıtan yeni istatistikler açıkladı.
Tumblr media
Mobil ve web üzerinden ayda ortalama 375 milyon kişi Facebook’a bağlı oyunları oynuyor. Facebook web sitesi ve mobil uygulamaları, oyunlara günlük ortalama 735 milyon yönlendirme yapıyor.
Facebook, konferansta oyun taleplerine yönelik yeni güncellemeyi de duyurdu. Bu güncelleme, kullanıcılara oyun taleplerine tıklamadan önce daha fazla bilgi veriyor. Facebook’un duyuruları arasında farklı işletim sistemleri arasında oynanabilen oyunların avantajlarına yönelik iç araştırmanın sonuçları, Facebook reklamları ile başarılı sonuçlar elde eden Nordeus’un örnek olay incelemesi de yer alıyor.
0 notes
atlassoft-blog · 10 years
Text
Windows 9 to “put Windows 8 in the rear-view mirror” at BUILD
Tumblr media
0 notes
atlassoft-blog · 10 years
Text
Microsoft’un Office Web Apps adını verdiği internet üzerinden kullanılabilen ofis uygulamaları en sonunda ciddi bir Google Docs rakibi olmayı başardı.
Son gelen güncellemeden sonra dosyalarda ortaklaşa düzenleme desteği eklendi. Word, Excel, PowerPoint uygulamalarında düzenleme desteği vardı ama kişiler birlikte çalışıp dosya üzerinde değişiklik yapamıyordu. Gerçek zamanlı çalışma desteğiyle iyi bir online ofis seti olmayı başarıyor.
Tumblr media
Microsoft, Haziran ayında yaptığı bir duyuru ile bu desteğin ekleneceğini ilan etmişti. Sonuç olarak genel bir değerlendirme yapıldığında Microsoft Office Web Apps’ın Google Docs’u yakaladığı ve ciddi bir rakip haline geldiği görülebiliyor. Aynı anda birden çok kişi dosya üzerinde çalıştığında farklı renk fare imleçleri ve dosyayı açmış olan kullanıcıların listesi beliriyor. Değişiklikler otomatik olarak webde saklanıyor. Office uygulamasında manuel değişiklik yapanlar eşleştirmeye başlayınca bunlar yansıtılıyor.
Güncellemeden sonra Office Web Apps’e eklenen yeniliklerden biri Word ile arama ve değiştirme fonksiyonu, tablolar ve başlıklarda otomatik biçimlendirme. Excel Web Apps ise hücrelerde sürükle-bırak desteği ekliyor. Farklı tip dosyalar içeri aktarılabiliyor. PowerPoint Web App ise yeni bir fotoğraf kırpma aracını kullanıma geçiriyor. Office 265 Home Premium paketi Aralık ayında güncellenecek. Hesabı dört Microsoft Hesabıyla paylaşmak mümkün olacak. Bu hesaplar Office’i PC’lerine kurabilecek ve her biri 20 GB SkyDrive ek alanı kazanacak.
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
İnternet şirketlerinin borsa performansında son durum
Zamanında ‘garajlarda’ kurulan internet şirketlerinin bir kısmı büyüdü ve halka açılarak yeni bir sektörün borsadaki temsilcileri oldu. Arama motorları sosyal ağlar ve e-ticaret şirketleri derken irili ufaklı birçok şirket kendini internet pazarından en fazla pay alan ABD borsalarında buldu.
Halka açılan şirketlerin kimisi yatırımcısına beklenenden fazlasını verirken, kimisi de beklentilerin oldukça altında bir performans grafiği çizdi. Google’dan Yelp’e kadar borsaya açılmış 12 internet şirketinin günümüze kadar olan borsa performanslarını ele aldık.
İşte internet şirketlerinin borsada temsilcisi olan 12 şirket. Darısı Türkiye’deki internet şirketlerinin başına. 
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
15 yaşına giren Google’dan yeni arama algoritması: Hummingbird
Google bugün 15. yılını kutluyor. 15 yıl önce garajda başlayan Google’ın yolculuğu 60′tan fazla firmayı toplamda 23 milyar dolara satın alma ve internet reklam pazarının da yarısına sahip olmayla devam ediyor.
Google‘ın ana ürünü olan arama motoru hizmeti, kullanıcılara daha doğru sonuçlar vermek amacıyla yıllar içerisinde Caffeine, Panda, Penguin adlarını da alarak yeni algoritmalarla yenilendi. Son algoritmanın adı Hummingbird olurken Google’ın arama motorundan sorumlu başkan yardımıcı Amit Singhal 1 aydır aktif olan Hummingbird ile aramaların %90′ının etkileneceğini ve Caffeine’den sonra en çok değişikliğin geldiği algoritmanın Hummingbird olduğunu belirtiyor.
Google, Hummingbird algoritmasında daha uzun ve detaylı arama sorgularına daha uygun sonuçlar getirmeyi amaçlıyor. Daha önce anahtar kelimeler ile sonuçlara ulaşan kullanıcılar artık emir cümleleriyle istedikleri sonuçlara ulaşabilecek. Böylece “2. yeni şairleri kimlerdir?” gibi soru modelleri ile kullanıcının arkadaşları ile konuşuyor gibi Google’da arama yapması sağlanacak.
Google 15. yılına özel zaman çizelgesi yayınlarak arama motoru hizmetine yıllar sürecinde neler eklediğini de detaylı göstermiş oldu.
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
IBM’den Linux’a 1 milyar dolarlık destek!
Tumblr media
Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan IBM, açık kaynak kodlu ve ücretsiz olarak dağıtılan bir işletim sistemi olan Linux‘a 1 milyar dolar değerinde destek vereceğini duyurdu.
Linux, IBM’in çalışma alanları içinde bulunan sunucu, bulut bilişim ve big data (büyük veri) gibi konularda oldukça aktif bir şekilde kullanılıyor. Açık kaynak kodlu olan ve ücretsiz olarak dağıtılan/kullanılan işletim sistemi hem bireysel kullanım tarafında hem de sunucu yönetiminde oldukça yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Ayrıca Android’in de Linux üzerine inşa edildiğini belirtelim.
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Hata avcılarına 3 yılda 2 milyon dolar ödeyen Google, ödülleri artırdı
Bu ay başında Facebook’un hata avı programında 2 yıl içerisinde 1 milyon dolar ödül dağıttığını açıklamasınınardından bu kez de aynı konuda Google kendi açıklamasını yaptı. Google 3 yıl önce başlattığı program dahilinde dağıttığı toplam ödülün 2 milyon doların üzerine çıktığınıduyurdu.
Bildiğiniz gibi pek çok teknoloji firması gibi Google da, güvenlik uzmanlarını kendi sistemleri üzerinde hatalar ve güvenlik açıkları bulmaları için teşvik etmek için bu programı başlatmıştı. Program oldukça başarılı gidiyor ve Google’ın yaptığı açıklamaya göre bu süre içerisinde Chromium ve web uygulamalarında toplam 2000’in üzerinde güvenlik açığı tespit edildi ve giderildi.
2 milyon doların ardından Google şimdi de hata avı programında vites yükseltmeye karar verdi.
Google’ın ödüller ile ilgili yaptığı diğer açıklamada daha önceden 1.000 dolar olan hata ödüllerinin 5.000 dolara kadar yükseltilebileceğini duyurdu. Haziran ayında da Gmail ve Google Cüzdan hatalarının ödüllerini 5.000 dolara yükseltmiş olan Google, bu sayede daha fazla güvenlik uzmanını hata aramaya teşvik etmeyi umuyor.
Bu sırada Mozilla ve Microsoft’un da kendi hata avı programları bulunduğunu ve onların da çeşitli ödüller dağıttığını hatırlatalım.
Konuyla ilgili diğer bir not da Türkiye’den güvenlik uzmanlarının da bu programlara ilgi gösteriyor oldukları. En yakın örneği bu yıl içerisinden Elazığ’dan 22 yaşındaki İlyas Orak’ın Facebook’un farklı güvenlik açıklarını bulduğu için ödüllendirilmesi olmuştu. Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu olan Orak’ın kendisine gönderilen ödülü tahsil edebileceği anlaşma bir banka olmamasından dolayı zorluk yaşamış olması da diğer dikkat çeken bir detay olmuştu.
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Son çeyrekte yüzde 59 büyüyen LinkedIn, reklam API’sini hazırlıyor
Tumblr media
LinkedIn’in iyi bir çeyrek geçireceği tahmin ediliyordu. Analistler LinkedIn’in son çeyreği 353,85 milyon dolar gelirle kapatacağını ön görüyorlardı. Fakat LinkedIn bir kez daha analistlerin beklentilerinin üzerine çıktı ve gelirleriniyüzde 59 büyüterek son çeyreği 363,7 milyon dolargelirle kapattı. Yani analistlerin beklentilerinin yaklaşık 10 milyon dolar üzerinde…
Gelirlerin artmasına paralel olarak LinkedIn kullanıcı sayısını da dikkat çekecek oranda artırmayı başardı. Son açıklamasına göre profesyonel sosyal ağ sitesinin kullanıcı sayısı 238 milyona ulaştı. Bu rakama göre LinkedIn’in yıllık üye artışı yüzde 37 oldu.
Tüm bu olumlu somut gelişmelerin yanı sıra LinkedIn cephesinden gelen diğer heyecan verici bir haber de, LinkedIn’in aynı Twitter ve Facebook’ta olduğu gibi kendi API’ına sahip olacağıydı.
Şu adresten İngilizce olarak dinleyebileceğiniz LinkedIn’in son yatırımcı konferans görüşmesinde değinilen ve dikkat çeken diğer bir nokta ise firmanın işe alım süreci konusunda sunduğu “Talent Solutions” ürünün ürettiği gelirlerin bir yılda yüzde 69 artmış olması. Böylece Talent Solutions tek başına LinkedIn’in tüm gelirinin yüzde 56’sının kaynağı haline gelmiş durumda.
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Outlook 2013'teki yenilikler
Tumblr media
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Office 2013 satışa sunuldu
Tumblr media
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
E-postanızın 'spam' olmaması için 7 etkili ipucu
Araştırmalara göre, Türkiye uzun yıllardır en çok spam e-posta gönderen ülkeler sıralamasında ilk 10’da yer alıyor. Online pazarlamanın en eski ve en çok kullanılan yöntemlerinden biri olan e-posta pazarlama, doğru şekilde kullanıldığında oldukça etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olurken, sıkça yapılan hatalar, e-postaların spam olarak işaretlenmesine ve okunmadan silinmesine neden oluyor.
Tumblr media
1. Sadece görsellerden oluşan e-postalar göndermeyin: Gönderilen e-postanın içeriğinde mutlaka metin bulunmasına dikkat edin. Sadece imajlardan oluşan bir e-postanın spam olarak algılanma olasılığı çok yüksektir.
2. Konu satırını kısa tutun: E-postanın ‘subject’ olarak da adlandırılan konu satırının 40 karakterden fazla olmaması, okunurluğu önemli oranda artırır.
3. ‘Abonelikten ayrıl’ seçeneğini görünür yapın: Gönderimler düzenli olarak yapılıyorsa, ‘Abonelikten ayrıl’ seçeneğinin ‘Spam’ olarak etiketleme seçeneğinden daha görünür olmasına özen gösterin.
4. Görselin büyüklüğüne dikkat edin: Mesajınızın içeriğinde görsel yer alıyorsa, boyutunun 150-200 KB’yi geçmemesine dikkat edin. Büyük boyutlu görseller, mesajın e-posta sunucuları tarafından otomatikman ‘spam’ olarak işaretlenebilir.
5. Bilinen yazı tiplerini kullanın: Metinlerde, genel kabul görmüş, endüstri standardı halini almış yazı tiplerini (font) kullanın.
6. Ekli dosya göndermeyin: Mesajınızı e-postanın gövdesinde vermeye, ekli dosya göndermemeye özen gösterin. Ekinde dosya bulunan e-postaların hem boyutu artar hem de spam olarak işaretlenme olasılıkları yükselir.
7. Sadeliği tercih edin: E-postanın arka planının tek ve mümkün olduğunca sade bir renkten oluşması okunurluğu artıracaktır.
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Türk girişimcilerin oyunu I’m Jack App Store’da 150 bin indirmeyi geçti
Mobildeki yükseliş Türk geliştiricilerin dünya platformunda yarışabilmelerine olanak sağlıyor olması açısından büyük önem taşıyor. Üstelik uygulamanızın ses getirmesi için ABD’de bulunmanız da gerekmiyor. App Store’da kısa sürede oldukça ciddi bir başarı yakalayan I’m Jack bu duruma güzel örneklerden biri.
2011 yılında kurulan UGR Teknoloji tarafından hazırlanan I’m Jack platform tarzı bir oyun. 2012 Kasım başında App Store’da yayınlanan oyun aradan geçen kısa zaman içersinde ise 150 binin üzerinde indirme rakamına ulaşmış durumda.
Şu anda 1.5 sürümü yayında olan I’m Jack ücretsiz bir oyun ve uygulama içi satışlardan gelir elde ediyor. Oyun içerisinde 4 bölüm ve 150’ye yakın görev yer alıyor. Grafikleri, müzikleri ve oynanabilirliği açısından oldukça başarılı görünüyor.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rDpKAJ-hCno
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Koding 7 milyon dolar yatırım aldı
Tumblr media
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Kingston ESET ile iş ortaklığını duyurdu.
Bağımsız bellek teknolojileri uzmanı Kingston, yaptığı açıklamayla mevcut ve gelişen kötü amaçlı yazılımlara karşı ESET ve mobil güvenlik çözümleri odaklı IP teknolojileri geliştirme ve lisanslama şirketi ClevX ile gerçekleştirmiş olduğu iş ortaklıklarını kamuoyuyla paylaştı.
Tumblr media
Bu işbirliği ile ESET’in geliştirdiği taşınabilir proaktif casus kod önleyici (anti-malware) yazılımı ile desteklenen ClevX DriveSecurity teknolojisi, artık Kingston’ın güvenli DataTraveler 4000 (DT 4000) ve DataTraveler Vault – Privacy (DTVP) USB Flash sürücülerinde de kullanılıyor.
Kingston’ın kurumsal klasmanda yer alan DT4000 ve DTVP sürücüleri, şimdi ESET’in ödüllü sezgisel anti virüs teknolojisiyle güçlendirilen ClevX DriveSecurity teknolojisi ile ihtiyaca göre özelleştirilebiliyor. Bilgisayarlarıyla gezgin ya da ağa bağlı çalışan son kullanıcılar, şimdi taşınabilir medyalar üzerinden gelen casus kodlarla (malware) ilgili endişe yaşamadan özel bilgilerini tam bir koruma altına alabiliyor.
Yakın zamana kadar taşınabilir medya, temel güvenlik endişelerinin merkezinde yer alıyordu – kötü şöhretli Stuxnet solucanının yol açtığı salgının yayıcısı ve Flame virüsü bulaşmış verilerin taşıyıcısı olarak.
Maksimum güvenlik gerektiren verilerin, internet bağlantısı olmayan PC’lerde, özellikle USB sürücüler üzerinde gelen casus kodlardan etkilendiği bildiriliyor. Askeri güvenlik gerektiren yerlerde bu tür casus yazılımlar içeren Flash sürücüler, bir kez sisteme bağlandığında anahtar sözcükler üzerinden gizli bilgileri toplayabiliyor. USB sürücüde gizli bir dosyanın içinde saklanan bu gizli belgeler, daha sonra bilgisayar internete bağlandığı anda saldırıyı düzenleyenlerin ülkesindeki belirli IP adreslerine gönderiliyor.
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Link Satış Yönetimi
Tumblr media
Web servis ile çalışanlarınız, programa istenilen anda her yerden erişir ve esnek çalışma imkanı bulur.
Web satış yönetimi ile; Ajanda kayıtlarının günlük, haftalık ve aylık yönetilmesi sağlanır . Toplantı ve ziyaretlerin nerede yapılacağı, saati, görüşülecek kurum ve katılımcılar atanabilir.
Kurum kartları ile müşterilerinizin ve tedarikçilerinizin firma, iletişim, adres ve yetkili bilgilerine her yerden ulaşılabilirsiniz. Yeni müşteri bilgileri sisteme anında aktarabilirsiniz.
Müşteriler ile yaplan tüm görüşmeler anında kayıt altına alınır. Görüşmenin yapıldığı firma, yetkilisi, tarihi ve saati, görüşme detayı, nedeni, yeniden görüşme tarihi ve tekrar görüşecek operatör bilgilerinin kaydı tutulabilir, hatta bir başka operatöre havale edilebilir.
İleri tarihte müşteriler ile yapılacak görüşmeler, tarih geldiğinde ilgili kişiyi uyarır ve geçmişte yaptığı görüşme detayları masasına otomatik düşer.
Tüm müşterilere veya filtre verilerek belirli müşterilere; kampanya, duyuru ve tanıtım mailleri gönderebilirsiniz.
Müşteriler, yetkilileri ve yapılan görüşmeler ile ilgili analizler yapabilirsiniz.Bu analizleri; Excel, Adobe Acrobat ve Word’e aktarabilir yada rapor bankasına kaydedilebilirsiniz.
0 notes
atlassoft-blog · 11 years
Text
Office 2013
Tumblr media
Microsoft’un bugün yaptığı açıklamaya göre firmanın en önemli ürünlerinden olan Office’in 2013 sürümü kurumsal kullanıcıların hizmetine sunuldu. Özellikle dokunmatik arabirim konusundaki eklentilerle dikkat çeken yeni Office, geleneksel masaüstü bilgisayarlar yanında dizüstü bilgisayarlar ve tabletler de göz önüne alınarak tasarlanmış. Dosyaları Microsoft SkyDrive üzerinde yedekleme gibi cloud özellikleri de dikkat geçen değişiklikler arasında.
Şimdilik sadece Microsoft Hacim Lisanslama sahibi iş ortaklarına açık olan Office 2013, önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibariyle son kullanıcının hizmetine sunulacak.
0 notes