Tumgik
atepbusiness · 3 years
Text
شرايط واردات كالا و مواد غذای
Tumblr media
در مقالات مربوط به آموزش واردات کالا و صفرتا صد انجام دادن آن، درمورد انواع واردات کالا صحبت کردیم. و بیان کردیم که بر اساس قانون، کالاهای وارداتی به سه دسته: کالاهای مجاز، کالاهای مشروط و کالاهای ممنوع دسته بندی می شود.
(برای آگاهی بیشتر درمورد این کالاها به مقالات مربوطه مراجعه کنید.) حال کالاها و محصولاتی که مجاز به واردات به داخل کشور هستند، باید دارای شرایطی باشند. این شرایط برای محصولات و کالاهای مختلف، متفاوت می باشد. در این مقاله، شرایط واردات برخی از کالاها و مواد خوراکی را بیان می کنیم.
واردات ماهی و آبزیان
ورود و صدور موکول به رعایت ماده ۷ قانون دامپزشکی کشور مصوب ۱۳۵۰ و ماده ۱۶ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب ۱۳۴۶ حسب مورد است.
ورود ماهی زنده غیر زینتی برای اصلاح نژاد و تکثیر و پرورش با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از کسب نظر وزارت جهاد کشاورزی می باشد.
ورود لارو میگو و میگوی زنده برای اصلاح نژاد، تکثیر و پرورش با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از کسب نظر وزارت جهاد کشاورزی می باشد.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
واردات شیر و محصولات لبنی
ورود کلیه کالاهای لبنی به استثنای تخم مرغ نطفه دار، موکول به رعایت ماده ۱۶ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی و … مصوب ۱۳۴۶ و ترخیص آنها موکول به ارائه گواهینامه بهداشت کشور مبدا می باشند.
ترخیص تخم پرندگان موکول به ارائه گواهینامه بهداشت کشور مبدا بود و منحصرا از گمرک خانه هایی که دارای پست قرنطینه دامی وزارت جهاد کشاورزی می باشند قابل تشخیص است.
ورود محصولات از حیوانات حرام گوشت ممنوع است.
ورود و صدور کلیه اجزاء حیوانات و پرندگان وحشی به موافقت سازمان حفاظت محیط زیست می باشد.
source: شرايط واردات كالا و مواد غذایی
1 note · View note
atepbusiness · 3 years
Text
انتخاب بازار هدف بین المللی
Tumblr media
در مقالات قبل و در کلاس های آموزش صادرات کالا، واردات و ترخیص کالا درباره اهمیت انتخاب بازار صحبت کرده ایم. و دلیل مهم بودن این موضوع را بیان کرده ایم.
حال قصد داریم در این مقاله روش هایی برای تعیین و انتخاب بازار هدف   بیان کنیم. فرایند ارزیابی فرصت های صادراتی در سراسر جهان پیچیده است.
بنابراین قطعا با مطالعه دقیق این روش ها می توانید نتایج خیلی خوبی درمورد بازارهای هدف بدست آورید.
روش های انتخاب بازار در عرصه بین المللی
انتخاب بازار هدف در سطح بین المللی، از اقدامات مشکل  موثر در امر   تجارت به حساب می آید. زیرا هر کشور قوانین و مقررات مخصوص به خود را دارد.
همچنین تعداد رقبای بین المللی بسیار زیاد می باشد. درنتیجه برای بدست   آوردن بهترین نتایج و مناسب ترین بازار برای کالای صادراتی یا وارداتی،   باید رویکرد و روش های متفاوتی داشته باشید. مهمترین روش ها عبارتند از:
رویکردهای کیفی
به استناد پاپادوپولیس و دنیس (۳۹-۱۹۹۸)، بیشتر رویکردهای کیفی نوعا با شناسایی فهرست کوتاهی از کشور ها آغاز میشوند. که هدف از آن، بررسی بیشتر از رهگذر تعیین اهداف و ایجاد تنگناها در مسیر صدور یک کالای خاص به هریک از کشورهای مورد بررسی است.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
رویکردهای کمی
پاپادوپولوس و دنیس رویکردهای کمی را نیز به دو طبقه تقسیم کرده اند:
   روش های گروه بندی بازار
   روش های برآورد بازار
source: انتخاب بازار هدف بین المللی
1 note · View note
atepbusiness · 3 years
Text
تعرفه و حقوق گمرکی
Tumblr media
همانطور که می دانید و در کلاس های آموزش واردات کالا، صادرات و ترخیص کالا هایمان هم گفته ایم، نرخ حقوق ورودی در از مهمترین هزینه ها در امر تجارت می باشد.
هر کالای که وارد مرز گمرکی هر کشوری که وارد می شود، موظف به پرداخت حقوق ورودی می شود. این نرخ ورودی انواع مختلفی دارد که توسط دولت و گمرک تعیین می شود.
نرخ حقوق ورودی ارزشی
نرخ حقوق ورودی ارزشی برحسب درصدی از ارزش کالای وارداتی تعریف می شود، نرخ حقوق ورودی اکثر کالا ها در جدول مقررات صادرات و واردات، ارزشی است. برای محاسبه حقوق ورودی از ارزش CIF استفاده می شود.
حقوق ورودی، واردات قطعی، اعتبار اسنادی، براتی، بدون انتقال ارز، واردات در مقابل صادرات اخذ می شود. از واردات موقت و ترانزیت خارجی سپرده دریافت می شود.
قانون امور گمرکی
میزان تضمین برای ورود موقت کالاهای مجاز معادل حقوق ورودی متعلقه و برای سایر کالاها معادل حقوق ورودی متعلقه به علاوه نصف تا سه برابر ارزش کالا است که حسب مورد توسط گمرک محاسبه می شود.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
ارزش کالای ورودی در گمرک در همه موارد عبارت است از: بهای سیف، بهای خرید کالا در مبدا به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل، کلیه هزینه های مربوط به افتتاح اعتبار یا واریز بروات و همچنین حق استفاده از امتیاز، نقشه مدل، علامت بازرگانی و سایر حقوق مشابه مربوط به کالا و سایر هزینه هایی که به آن تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می گیرد.
این هزینه ها از روی سیاهه خرید یا سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا و بر اساس نرخ ارز و برابر بهای اعلام شده از طرف بانک مرکزی ایران در روز تسلیم اظهارنامه خواهد بود.
حقوق ورودی و هزینه های انجام خدمات بدون توجه به نو یا مستعمل بودن کالا، طبق  ماخذ  مقرر به وسیله گمرک یا اشخاص ارائه دهنده خدمات به پول رایج ملی وصول می شود. به عبارت دیگر نرخ حقوق ورودی به مبدا نو و یا مستعمل بودن کالا بستگی ندارد.
source: تعرفه و حقوق گمرکی
0 notes
atepbusiness · 3 years
Text
قانون معافیت صادرات کالا
Tumblr media
در امر تجارت های بین المللی، اصول مهمی در آموزش صادرات کالا هستند که هر تاجری باید از آنها اطلاع داشته باشد. در مقالات قبل درمورد معافیت ها در زمان ترخیص کالا صحبت کرده ایم.
در این مقاله قصد داریم به قانون های معافیت پرداخت عوارض های صادراتی کالا از سمت وزارتخانه های مربوطه جمهوری اسلامی ایران تعیین شده اند، بپردازیم.
اطلاع از این قوانین می تواند امر صادرات کالا را تسهیل کند، با مشکل روبه رو نکند، یا هزینه های صادرات کالا را تا جای ممکن کاهش دهد.
قوانین معافیت پرداخت عوارض کالاهای صادراتی
ماده واحده از تاریخ تصویب این قانون، صادرات کالا و خدمات از پرداخت هرگونه عوارض معاف است. و هیچ یک از وزارتخانه ها، سازمان ها، نهادها، دستگاه های اجرایی، شهرداری ها و شوراهای محلی، استانی و کشوری که مطابق قوانین و مقررات حق و وضع و اخذ عوارض را دارند، مجاز نیستند از کالاها و خدماتی که صادر می شوند عوارض اخذ نمایند یا مجوز اخذ آن را صادر کنند.
تبصره ۱: آیین نامه اجرایی این قانون به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرف مدت ۲ ماه پس از تاریخ ابلاغ این قانون به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
بند (ب)  ماده ۱۰۴ قانون برنامه پنجم توسعه کشور
این بند اخذ هرگونه مالیات و عوارض از صادرات کالاهای غیر نفتی و خدمات در طول برنامه ممنوع است.
به منظور ارتقاء سطح کیفی کالاهای صنعتی تولید، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور مکلف است در لوایح بودجه سنواتی اعتبار موضوع تبصره (۲) مده (۳) قانون را در قبل اعتبارات وزارت صنایع و معادن پیش‌بینی و منظور نماید. تا توسط وزارت مذکور برای اجرای پروژه های تحقیق و توسعه کالاهای صنعتی به مصرف برسد.
وزارت صنایع و معادن مکلف است فهرست کالاها و تولیداتی را که حفظ تولید و اشتغال آنها مستلزم تعیین تعرفه مناسب می باشد، تهیه و به هیات وزیران پیشنهاد نماید. اتخاذ تصمیم در خصوص تعرفه این قبیل کالاها بنا به پیشنهاد وزارت مذکور خواهد بود.
source: قانون معافیت صادرات کالا
0 notes
atepbusiness · 3 years
Text
ارزش و حقوق ورودي كالا
Tumblr media
در بحث تجارت و ترخیص کالا های صادراتی و وارداتی، هر کالایی که وارد گمرک کشورها می شود، ارزش گذاری  می شود. ارزش گذاری کالا بسته به صادراتی یا وارداتی بودن آن متفاوت است.
همچنین  ارزش گذاری کالاها در هر کشوری مخصوص قوانین همان کشور می باشد. علاوه بر  این قوانین، نوع کالا، شرایط ورود و خروج کالا، … بر روی ارزش گذاری کالا  تاثیر مستیم می گذارند.
ارزش کالای ورودی
ارزش گمرکی کالای  ورودی در همه موارد عبارت است از ارزش بهای خرید کالا در مبدا، به اضافه  هزینه بیمه و حمل­ و­نقل (سیف) به اضافه سایر هزینه هایی که به آن کالا تا  ورود به نخستین دفتر گمرکی تعلق میگیرد. این ارزش از روی سیاهه خرید یا  سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا تعیین میشود و بر اساس برابری نرخ ارز اعلام  شده توسط بانک مرکزی در روز اظهار است.
تبصره۱: در تعیین ارزش گمرکی، موارد ذیل، درصورت پرداخت افزوده میشود:
الف- حقوق مالکیت معنوی
ب- هزینه های طراحی و مهندسی در سایر کشورها
پ- ظروف و محفظه ها
ت- مواد، قطعات و تجهیزات به کار رفته در تولید کالای وارده و تامین شده توسط خریدار
ث- هر بخش از عواید فروش مجدد و عواید واگذاری تعلق گرفته به فروشنده به طور مسقیم یا غیرمستقیم.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
تبصره۲: چناچه ارزش گمرکی کالای ورودی از قیمت مندرج در اسناد ارائه شده متمایز باشد، شامل هزینه ها یا موارد زیر نمیشود:
لف- هزینه ساخت، نصب، سوار کردن، نگهداری یا کمک فنی درمورد کالاهایی مانند دستگاه ها، ماشین آلات و تجهیزات صنعتی پس از ورود آنها.
ب- هزیینه حمل و نفل پس از ورود کالا.
پ- هزینه سود متداول ناشی از تامین مالی خرید کالای وارده توسط فروشنده یا شخص ثالث.
ت- هزینه اقدامات خریدار خارج از شرایط انجام معامله، مانند فعالیت های بازاریابی برای کالا.
ث- حق تکثیر و تولید داخلی کالای وارده.
ج-  ارزش یا هزینه اطلاعات و دستور العمل های ضبط شده در نرم افزار یا روی  حاملین اطلاعات مانند دیسکت، لوح فشرده و مشابه آن برای استفاده در رایانه.  در این موارد ارزش حامل خام محاسبه میشود.
تبصره: اطلاعات و دستور  العمل ها شامل ضبط های صدایی، سینمایی، ویدویی، نرم افزارهای تجاری و  همچنین حاملین اطلاعات، شامل مدارهای مجتمع، نیمه هادی و وسایل مشابه از  این حکم مستثنی است.
source: ارزش و حقوق ورودي كالا
0 notes
atepbusiness · 3 years
Text
نمونه ماتریس SWOT
Tumblr media
از اصول مهم آموزشی در کلاس های آموزش صادرات و واردات کالا، تجزیه و تحلیل رقبا در بازار هدف می باشد. به هر میزان که این تجزیه و تحلیل دقیق تر انجام شود، صادرات و واردات کالا به بازار هدف مقصد، موفق تر صورت می گیرد.
برای دسترسی دقیق به شناخت رقبا و تحلیل آنها نیاز است یکسری اقداماتی انجام شود. که درنتیجه، این اطلاعات جمع آوری شده و در جدول های متفاوتی درج شوند.
یکی از این جدول ها SWOT می باشد. با کامل کردن جدول SWOT می توان به راحتی، رقبا را آنلایز کرده و در بازار از آنها پیشی گرفت.
نمودار SWOT چیست؟
نمودار SWOT نموداری است که در آن رقیب تجاری را از لحاظ نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدها مورد بررسی قرار می گیرد. برای درک بهتر این موضوع هریک را به طور جداگانه مورد بررسی قرار داده ایم.
نقاط قوت (Strenght)
– توان بالقوه چشمگیر خدمات فنی و مهندسی کشورو وجود مازاد عرضه در این زمینه.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
– تجارب حاصل از اجرای طرح های عمرانی و حضور ممتد کشور در برخی از صنایع مهم.
– رشد چشم گیر فارغ التحصیلان رشته های فنی مهندسی و دانشجویان شاغل به تحصیل در این رشته ها.
– نفوذ در برخی از بازارهای خارجی و تجارب حال از حضور در این بازارها.
نقاط ضعف (Weakness)
– ضعف های موجود در شاخه خدمات فنی و مهندسی کشور، از قبیل کوچک بودن اندازه، نداشتن توان مالی، عدم توزیع مناسب شرکت ها و نامتجانس بودن حوزه های تخصصی، رقابت شرکت های تولیدی و غیره.
فرصت ها (Opportunities)
– بازار رو به گسترش خدمات فنی و مهندسی در سطح جهان و به ویژه کشورهای آسیایی و خاورمیانه.
– وجود روابط مناسب یا رو به بهبود با بسیاری از کشورهای بازارهای خدمات فنی و مهندسی همسایه.
تهدید ها (Threats)
– وجود رقیبان بزرگ و توانمند در بازارهای جهانی و سهم بالای آنها در بازار.
– توسعه نیافتگی، بی ثباتی و نبودن توان مالی در بخش شایان توحهی از بازارهای هدف برای صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران.
source: نمونه ماتریس SWOT
0 notes
atepbusiness · 3 years
Text
صادرات کالاهای بهداشتی و دامی
Tumblr media
در مقاله قبل گفتیم افرادی که تمایل به انجام تجارت های بین المللی دارند، در مرحله اول نیاز به آموزش واردات، صادرات و ترخیص کالا دارند. علاوه بر آموزش، هر فرد یا شرکتی که قصد انجام این چنین امور را دارد، باید مدارک لازم برای اجازه صادرات و واردات هم، به نام آن فرد یا شرکت صادر شده باشد.
همچنین در بخش اول این مقاله درمورد کارت بازرگانی و کالاهایی که واردات آنها به کشور ممنوع می باشد توضیح دادیم. حال به بررسی بقیه موارد می پردازیم.
صادرات کالهای مستعمل ساخت ایران، نیاز به اخذ مجوز ندارند. صادرات کالاهای مستعمل مشمول پرداخت مشوق صادراتی نمی گردد. نحوه ارزش گذاری، تعیین قیمت پایه صادراتی برای این قبیل کالاها در موارد خاص، به شکل محموله ای تعیین قیمت می گردند.
شرایط صدور کالاهای صادراتی آرایشی و بهداشتی
صادرات مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نیاز به گواهی بهداشت از حوزه (معاون غذا و دارو توابع استانی) وزارت بهداشت ندارد.
درمورد کالاهیی که کشور مقصد گواهی بهداشت را شرط ورود کالا از ایران اعلام نموده است، برای تسریع در امر صادرات، با هماهنگی وزارت امور خارجه، صدور گواهی بهداشت لاتین به کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور واگذار گردیده است.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی
شرایط صدور گواهی بهداشت نباتی
گواهی مذکور توسط سازمان حفظ نباتات وابسته به وزارت کشاورزی صادر می گردد. طبق ماده ۱۸ آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات، فراورده های نباتی که از ایران به کشورهای خارج صادر می شود، به وسیله کارشناسان قرنطیه بررسی می شوند. درصورت سلامت کالا، گواهی بهداشت نباتی صادر می شود.
شرایط صدور گواهی بهداشت دامی
گواهی مذکور توسط سازمان دام پزشکی کشور صادر می شود. طبق ماده ۷ قانون دام پزشکی کشور مصوب ۱۳۵۰، صدور و ورود هر نوع دام زنده، تخم مرغ نطفه دار، اسپرم دام، فراورده های خام دامی، داروها، واکسن ها، سرم ها، مواد بیولوژیکی و مواد ضدعفونی کننده، سموم دامپزشکی و مواد غذایی متراکم و مکمل غذایی دام و داروهایی که برای ساخت مواد نامبرده مورد نیاز است باید با موافقت وزارت جهاد سازندگی (سازمان دام پزشکی کشور) صورت گیرد.
source: صادرات کالاهای بهداشتی و دامی
0 notes
atepbusiness · 3 years
Text
مراحل صادرات كالا توسط چه كسی انجام ميشود؟
Tumblr media
از آنجایی که تجارت های بین المللی از مهمترین فعالیت های هر کشوری به حساب می آیند، نیاز به آموزش صادرات، واردات و ترخیص کالا برای افراد مبتدی می باشد.
همانگونه که می دانید تجارت های بین المللی پیچیدگی های متفاوتی دارد، زیرا هر کشور قوانین خاص خود را دارد. پس تمام افراد نمی توانند، اقدام به تجارت کنند.
صادرات توسط چه افرادی انجام می شود؟
در مراحل صادرات و واردات، پروفرما توسط فروشنده صادر می گردد و در آن شرایط قرارداد Incoterms ذکر می شود. به طور کلی افرادی که شرایط زیر را داشته باشند می توانند اقدام به صادرات کنند.
کارت بازرگانی داشته باشند.
با مقررات صادرات (با کالای ممنوع الصدور) آشنایی داشته باشد.
مدارک مربوط به استاندارد، حفظ نباتات و بهداشت (با توجه به نوع کالای صادراتی به گمرک ارائه دهد)
اظهارنامه صادراتی را تکمیل نماید (یا وکالت به حق العمل کار گمرکی بدهد).
از قیمت صادراتی اطلاع داشته باشد.
از ضوابط فنی در بازار های هدف اطلاع داشته باشد.
و در شرایط فروش FOB و CFR فروشنده باید اطلاعات مذکور را داشته باشد.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
بر اساس قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده ی آن، اعم از حقیقی و حقوقی، می توانند اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند.
این تجارت برون مرزی از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بردارد. همچنین دارندگان کارت بازرگانی می تواند به صورت فردی یا از طریق شرکت به تجارت مشغول شوند.
تمام کشورهای دنیا بر اساس پروتکل و قوانین خود واردات و صادرات برخی از کالاها را به مرز گمرکی خود ممنوع کرده اند. این پروتکل ها بر اساس قوانین هر کشور متفاوت است. برای مثال در کشورمان واردات و صادرات برخی از کالاها بر از نظر شرعی و برخی دیگر از نظر قانونی ممنوع الصدور هستند.
source: مراحل صادرات كالا توسط چه كسی انجام ميشود؟
0 notes
atepbusiness · 3 years
Text
ليست كالاهای ممنوعه وارداتی
Tumblr media
در مقاله های قبل صحبت کردیم یکی از اصول مهمی که در کلاس های آموزش واردات کالا، صادرات و ترخیص کالا آموزش داده می شود، معافیت های صادرات و واردات کالا می باشد.
و گفتیم از آنجایی که تجارت های بین المللی تاثیر فراوانی بر اقتصاد هر کشوری دارند، دولت ها یکسری معافیت هایی برای تسهیل امر صادرات و واردات قرار داده اند.
درمقابل هم یکسری قوانین قرار داده اند و ورود برخی کالا ها را به مرزهای گمرکی خود ممنوع کرده اند. این ممنوعیت ها بر اساس قانون و گاها مذهبی ایجاد شده اند.
درنتیجه بهتر است تجار و بازرگانان قبل از اینکه گامی برای واردات کالا انجام دهند، از این ممنوعیت ها اطلاع پیدا کنند. زیرا اگر بخواهند کالایی را وارد مرز گمرکی هر کشوری کنند، و آن کالا در آن کشور ممنوع باشد، ضررهای فراوانی را در پی خواهد داشت.
بر طبق ماده ۱۲۲ قانون امور گمرکی ورود قطعی کالاهای مشروحه زیر ممنوع است:
الف- کالاهای ممنوعه بر اساس شرع مقدس اسلام و به موجب قانون.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی
کالاهای ممنوع شده به موجب جدول تعرفه گمرکی یا تصویب نامه های متکی به قانون.
پ- اسلحه از هر قبیل، باروت، چاشنی، فشنگ، گلوله و سایر مهمات جنگی دینامیت و مواد محترقه و منفجره مگر با اعلام و موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
ت- مواد مخدر و روان گردان از هر قبیل و پیش ساز های آنها مگر با موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هر مورد.
ث- دستگاه های فرستنده از هر نوع و قطعات متعلق به آنها مگر با موافقت وزارت ارتباطات و فن ��وری اطلاعات در هر مورد.
ج- دستگاه مخصوص عکاسی و فیلم برداری هوایی مگر با موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
چ- سامانه‌های (سیستم های) استراق سمع، فرستنده ها و ضبط کننده های کوچک اعم از ریز دوربین ها و ریز میکروفون ها با قابلیت جاسوسی.
source: ليست كالاهای ممنوعه وارداتی
0 notes
atepbusiness · 3 years
Text
واردات قطعی کالا
Tumblr media
قبل از اقدام به امر صادرات و واردات و یا شرکت در کلاس های آموزش صادرات، واردات و ترخیص کالا اطلاع از برخی مطالب بسیار سودمند است.
برای مثال صادرات و واردات انواع مختلفی دارند و به قصد های مختلفی هم انجام می شوند. یکی از این روش ها، صادرات یا واردات قطعی کالا است. صادرات یا واردات قطعی به معنای فروش یا استفاده از آن کالا به صورت دائم در کشور مقصد می باشد.
ماده ۱۰ آیین نامه مقررات صادرات و واردات کالاهایی که به تشخیص گمرک ایران برای فروش وارد و صادر می گردند، اعم از اینکه به همان شکل یا پس از انجام عملیات به فروش برسد، کالای تجاری تلقی خواهند شد.
کالا در موارد زیر تجاری تلقی نمی گردد:
الف- نمونه های تجاری و تولیدی و نمونه برای بررسی و آزمایش در حدی که می‌تواند نمونه تلقی شود به تشخیص گمرک ایران
ب- ماشین آلات، تجهیزات، اجزا و قطعات مربوطه، مورد نیاز واحدهای تجاری فاقد کارت که در مواقع لزوم در حد نیاز خود با تشخیص وزارت بازرگانی راساَ وارد می نمایند.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
پ- عملیات ورود و صدور کالا توسط دستگاه های اجرایی دارای ردیف بودجه منطبق با وظایف و در جهت نیل به اهداف آن دستگاه با اطلاع وزارت بازرگانی که برای تامین نیاز و نیل به اهداف عمومی آن دستگاه انجام می شود.
در موارد خاص که وزارت بازرگانی تشخیص می دهد ورود کالا برای انجام عملیات تجاری است، ضمن توقف جریان مراتب را به هیئت دولت گزارش می نماید.
ت- صدور کالا توسط صادرکنندگان مبتدی برای یک دوره حداکثر ۶ ماهه در آغاز کار با مجوز وزارت بازرگانی.
ث- وسایل و ملزومات مورد نیاز واحدهای تحقیقاتی، علمی، پزشکی آموزشی، آزمایشگاهی کاتالوگ، بروشور و کتابچه حاوی مشخصات فنی و تجاری کالا، نقشه های فنی و نمونه های فاقد بهای ذاتی کالای مورد نیاز پیمانکاران و مشاوران با تشخیص وزارت بازرگانی.
source: واردات قطعی کالا
0 notes
atepbusiness · 4 years
Text
مشوق های صادراتی
Tumblr media
تجارت یکی از مهمترین راههای رونق اقتصادی هر کشوری می باشد. به همین دلیل همه کشورها اقدام به برگزاری کلاس های آموزش صادرات کالا کرده اند.
علاوه بر این دولت ها برای سهولت و افزایش مبادلات تجاریِ بین المللی یکسری تسهیلاتی را در اختیار تجار قرار داده اند. به این تسهیلات مشوق های صادارتی گفته می شود.
مشوق های صادراتی
به مجموعه جوایز ، کمک ها یا تسهیلاتی که در اختیار صادر کنندگان قرار داده می شود، مشوق صادراتی یا incentive Export اطلاق می شود. مهمترین این مشوق ها عبارتند از:
بازپرداخت حقوق ورودی، مواد اولیه، قطعات به کار رفته در تولبد کالاهای صادراتی
اعطای جایزه
معاف بودن درآمدهای صادراتی از پرداخت مالیات، مستند قانونی برای این معافیت، قوانین برنامه سوم و چهارم می باشد. طبق بند د مادخ ۳۳ قانون برنامه چهارم: (برقراری هرگونه مایات و عوارض برای صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات، در طول برنامه، ممنوع است.)
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی
جایزه صادراتی
به جوایز صادراتی که وزارت بازرگانی به صادر کننده اعطا می کند (سوبسید) گفته می شود. که معادل آن در زبان فارسی یارانه می باشد.
پرداخت جوایز صادراتی می تواند بنا به دلایل زیر باشد:
– افزایش قدرت رقابت صادر کنندگان در بازار های بین المللی
– جبران تمام یا بخشی از افزایش هزینه تولید کالاهای صادراتی
source: مشوق های صادراتی
0 notes
atepbusiness · 4 years
Text
اعزام هیات تجاری برای انتخاب بازار هدف
Tumblr media
هر کشوری برای پیشرفت روابط بین المللی خود دست به یکسری اقدامات تجاری می زند. از برگزاری کلاس های آموزش صادرات، واردات و ترخیص کالا گرفته تا تبادل کالا و محصولات خود با سایر کشورها.
یکی از این اقدامات اعزام هیات تجاری به کشور های مختلف می باشد که به منظورهای زیر انجام می گیرد:
انتخاب بازارهای هدف
یافتن طرف تجاری
تاسیس دفتر نمایندگی
امکان تهیه مواد اولیه
جذب سرمایه خارجی
و غیر
میزان اهمیت این کار در این حد می باشد که اعزام هیات تجاری هم می تواند از طرف اتاق بازرگانی ساپورت شود و هم می تواند به صورت خصوصی صورت گیرید.
این افراد با حضور در نمایشگاه، بازدید از پارک‌های فناوری، حضور در نشست‌های B۲B با شرکت‌های متناظر، تحلیل و ارزیابی بازارهای آن کشور، … اطلاعات مورد نیاز را بدست می آورند.
این روش به دلیل داشتن ویژگی های مثبت بسیار زیادی که دارد از طرف دولت ها مورد استقبال قرار می گیرد. ویژگی هایی مانند:
مزایای اعزام هیات تجاری نسبت به سایر روش ها
هیات تجاری می تواند به عنوان موثرترین ابزار توسعه صادرات تلقی شود. مشروط بر آنکه از سازماندهی خوبی برخوردار باشند. اعزام آنها در زمان مناسب صورت گیرد و برای آنان برنامه دقیق، منظم و متنوعی تنظیم شود.
مطالعه بیشتر: آموزش صادرات کالا
از جمله مزایای اعزام هیات تجاری نسبت به سایر روش های توسعه صادرات:
امکان فروش مستقیم – بدون واسطه و فوری کالا، انجام مذاکرات مستقیم و کسب اطلاع از نیاز های دقیق خریداران، شناخت شرکت های خریدار، کسب تجربه و مهارت در زمینه شیوه مذاکرات.
source: اعزام هیات تجاری برای انتخاب بازار هدف
0 notes
atepbusiness · 4 years
Text
نمونه تحلیل رقبا پس از ورود به بازار هدف
Tumblr media
در مقاله قبل درمورد تجزیه و تحلیل رقبا در بازار هدف و اهمیت این موضوع در کلاس های آموزش واردات و صادرات کالا صحبت کردیم. رقبا از اصلی ترین فاکتورهایی هستند که می توانند بر روی فروش محصول ما در بازار هدف تاثیر گذار باشند.
تجزیه و تحلیل رقبا هم باید قبل از انتخاب ۱۰۰ درصدی بازار انجام گیرد و هم بعد از آن. تجزیه و تحلیل رقبا بعد از ورود به بازار هدف بر اساس عوامل مختلفی صورت می گیرد که مهمترین آنها را در زیر عنوان کرده ایم.
فعالیت های پس از ورد به بازار هدف
در تحلیل رقبا، برای نتیجه گیری بهتر، باید یکسری جداول مربوط به این موضوع را پر کنید. در این جدول ها اطلاعات مربوط به رقبا، قیمت، برند، سیستم توزیع و درصد سهم بازار آنها در بازار هدف آورده شده است. که در اینجا به طور مختصر به شرح آنها می پردازیم.
برای کاهش قیمت کالای تولید داخلی در بازارهای هدف و رقابت با سایر رقبا می توانیم از ابزار های زیر استفاده نماییم.
تعرفه ترجیحی:
با برخی از کشور ها قرارداد تعرفه ترجیحی داریم، بدین ترتیب که از کالای صادراتی کشور ما به آن کشورها حق ورودی کمتری دریافت می شود. همچنین بالعکس از کالای صادراتی آن کشورها به کشور ما نیز حقوق ورودی کمتری دریافت می شود.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
انواع تعرف ترجیحی عبارتند از:
تعرفه ترجیحی SP
تعرفه ترجیحی Preference
تعرفه ترجیحی SP دوطرفه
source: نمونه تحلیل رقبا پس از ورود به بازار هدف
0 notes
atepbusiness · 4 years
Text
ماتريس تحليل رقبا
Tumblr media
يكي از مهمترين سرفصل هايي كه در كلاس هاي آموزش صادرات و وادرات كالا تدريس مي شود، تجزيه و تحليل رقبا بعد يا قبل از انتخاب بازار هدف است. زيرا در ميزان فروش محصول تاثير مستقيم دارد.
براي تحليل بازار و رقبا نياز به نمودار يا ماتريس SWOT مي باشد.
S: نقاط قوت (strength)
W: نقاط ضعف (weakness)
O: فرصت ها (opportunities)
T: تهديد-خطرات (threats)
تجزيه و تحليل رقبا
با  بررسي SWOT مي توان تصميم گرفت كه وارد كدام بازار صادراتي شد. هر بازار  صادارتي مشخصات خاصي دارد. رقبا، عوامل محيطي، فني و اقتصادي، نقاط قوت،  فرصت، ضعف و تهديد رقباي هر بازار با بازار ديگر متفاوت مي باشد.
اين  عوامل براي صادر كننده در بازار عراق، پاكستان، افغانستان، تركيه و اروپا  متفاوت مي باشند. بنابراين براي هر بازار بايد تجزيه و تحليل SWOT جداگانه  اي انجام شود.
مطالعه بيشتر: ترخيص كالا از بندر بوشهر
علامت  تجاري Brand و Positioning و متمايز ساختن محصول، تعرفه ترجيحي، ورود موقت  و استرداد حقوق ورودي، خوشه سازي و تشكيل شركت هاي بزرگ صادراتي از  ابزارهاي استراتژي رقابتي مي باشند.
واحد هاي صادراتي كشور با  استفاده از اين ابزارها مي توانند زمان ماندگاري خود در بازارهاي هدف را  افزايش دهند. ايجاد نام تجاري Trade Market و جايگاه محصول از عوامل موثر  در توانمند سازي شركت هاي صادراتي است.
درصورت نبود برند در صادرات كالا، در زماني كه يك كالا با مشكل مواجه شود به همه كالاهاي صادراتي مُهر بي اعتباري مي خورد.
source: ماتريس تحليل رقبا
0 notes
atepbusiness · 4 years
Text
واردات کالا از دبی
Tumblr media
کشور امارات یکی از بهترین کشورها در زمینه اقتصاد می باشد. زیرا کشوری است پیشرفته و امن برای انجام هرگونه فعالیت های تجاری. علاوه بر این، به دلیل نزدیکی کشور امارات با ایران، واردات کالا از امارات در رده دوم کالاهای وارداتی به کشورمان می باشد.
یکی از دلایلی که باعث شده کشور امارات به یک مرکز مهم تجاری در جهان تبدیل شود، وجود شهر یا امارت های پیشرفته در امارت می باشد. هریک از این شهرها به تنهایی تمام امکانات لازم برای انجام فعالیت های اقتصادی را دارا می باشند.
امارت دبی از مهمترینِ این شهرها می باشد. زیرا تمام زیرساخت های لجستیکی در این شهر برای تجارتِ راحت تر و آسان تر احداث شده است. در این مقاله بیشتر با این شهر مهم و ایده آل برای صادرات و واردات بیشتر آشنا می شوید. شهر لجستیکی مفهومی بوده و بیش از چند سال از مطرح شدن آن نمی گذرد. اولین شهر لجستیکی جهان با سرمایه گذاری های عظیم در دبی احداث شده که با افتتحاح زیر ساخت های مختلف آن از جمله فرودگاه و بندر به تدریج تکمیل می شود.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی
در صورت تکمل، این هاب لجستیکی شامل امکانات زیر خواهد بود. هرچند که بسیاری از این امکانات درحال حاضر درحال بهره وری هستند.
یک فرودگاه بین المللی (شامل ترمینال های کارگو)
یک بندر تجاری
محل استقرار برای صنایع یا لجستیک قراردادی
محل استقرار برای فورواردرها
محل استقرار برای صنایع هوایی
انبارهای مشترک فورواردرها
تسهیلات و تجهیزات برای یکپارچه کنندگان
مجموعه ساختمان ها برای استقرار دفاتر شرکت ها و ادارات
تسهیلات رفاهی و تفریحی دهکده مسکونی برای کارکنان شهر لجستیکی
source: ​واردات کالا از دبی
0 notes
atepbusiness · 4 years
Text
ارسال کالا از دبی به ایران
Tumblr media
کشور امارات در چند سال اخیر به یکی از مهمترین کشورها در زمینه تجارت   بین المللی تبدیل شده است؛ به ویژه برای ما ایرانیان. شاید تعجب کنید که واردات کالا از دبی بعد از چین در رده دوم واردات کالا به کشورمان قرار دارد.
اما  اهمیت تجارت با امارات، تنها برای کشور ایران نمی باشد. با پیشرفت بسیار  فوق العاده ای که کشور امارت در چند سال اخیر داشته، این کشور به یک  کشور  امن و ایده عال برای تجارت مبدل شده است.
که برخی از آنها در زمره  برترین و بزرگترین بنادر و فرودگاه های جهان   به شمار می روند. این کشور  دارای 8 بندر می باشد که مجموع ظرفیت کانتینری آنها به بیش از 15 میلیون  TEU در سال می رسد. اغلب این بنادر به سرعت   درحال توسعه بوده و آخرین  تکنولوژی های بندری در آنها به کار گرفته می   شود.
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از بندر بوشهر
در  هفت امارات این کشور یک فرودگاه بین المللی قرار دارد. توسعه مناطق آزاد و  مناطقس چون شهر لجستیکی دبی و منطقه ویژه صنعتی خلیفه، امکان نبدیل  شدن  تعدادی از فرودگاه های امارات را به هاب های مهم منطقه ای و جهانی  فراهم  آورده است.
امارات دارای شبکه بزرگراهی توسعه یافته استکه تمامی  امارات ها را به   یکدیگر متصل می کند. همچنین اتصالات جاده ای مناسبی برای  بنادر و فرودگاه ها ایجاد شده اند که دسترسی به این زیر ساخت ها را به  راحتی ممکن می سازد.
علاوه بر این کشور امارات درحال برنامه ریزی برای احداث خطوط ریلی سراسری به منظور تکمیل حلقه زیرساخت های لجستیکی است.
source: ارسال کالا از دبی به ایران
0 notes
atepbusiness · 4 years
Text
واردات کالا از امارات
Tumblr media
کشور امارات به عنوان یکی از پیشرو ترین کشورها در اقتصاد شناخته شده می باشد. به حدی که صادرات و واردات کالا از امارات در چند سال اخیر سرعت چشم گیری پیدا کرده است.
کشور امارات به یکی از بهترین و مهمترین مکان ها برای تجارت تبدیل شده است. زیرا پیشرفت علم، تکنولوژی و هرگونه تجارتی در مدت زمان خیلی کوتاهی در این کشور رخ داد. و کشور امارات از کشور خشک و بدون هیچگونه جاذبه ای به یک کشور قدرتمند، زیبا و ایده عال برای صادرات و واردات تبدیل شد.
به حدی که امروزه برترین برند های تجاری، تجار، بازرگانان، شرکت های موفق بین المللی و … در این کشور درحال فعالیت هستند. حضور این افراد در دبی و کشور امارات باعث شده صادرات و واردات با این کشور به راحتی انجام گیرد.
اما کشور امارات چه ویژگی های داشت که باعث این کشور به یکی از اصلی ترین قطب های اقتصادی خاورمیانه تبدیل شود؟
مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از گمرک شهریار
موقعیت کشور امارات به عنوان هاب تجاری، بازرگانی و لجستیکی خاورمیانه به سرعت درحال ارتقا است. چناچه گزارشات نشان می دهد درآمد امارات از بازار لجستیک سالیانه در حال افزایش می باشد.
با وجود دارا بودن تنها ۴ کشور به عنوان کشورهای هم مرز زمینی یا دریایی، کشور امارات پیشرو و ارائه خدمات تجاری، مالی و لجستیکی است که آن را تبدیل به یک هاب تجاری منطقه ای و بلکه بین المللی به عنوان رابط بین جهان شرق و غرب نموده است.
گزارش فراست و سولیوان نشان می دهد که رشد کلی بازار لجستیک در امارات تا حد قابل زیادی مرهمون توسعه امارات دبی به عنوان هاب تجاری است.
مزیت دبی موقعیت جغرافیایی آن و قابلیت دسترسی آن توسط کشورهایی چون هند و چین و همچنین سرمایه گذاری های عظیم در زیرساخت های لجستیکی این منطقه است. مورد دیگر مزیت هزینه ای امارات است که از پایین ترین سطح متوسط هزینه های لجستیکی دنیا برخوردار است.
source: واردات کالا از امارات
0 notes