Tumgik
assadigital · 1 year
Text
Hala Bir Avatarın Yok mu?
Tumblr media
Avatar, sanal dünyada sizin profilinizi temsil eden ve sizi diğer kullanıcılardan ayırt edilebilir kılmaya yardımcı olan profil resimleridir. Avatar kullanımı ilk olarak web forumlarının yaygın hale gelmesiyle birlikte başlamıştır. Dijital ekosistemde kendi fotoğraflarınızı kullanmak istemediğinizde veya çevrimiçi gizliliğinizi korumanız gerektiği durumlarda Avatar kullanmak isteyebilirsiniz. Sizler için çevrimiçi olarak avatarlarınızı oluşturabileceğiniz web sayfalarını topladık. 
Avataaars Generator
Hızlı ve kolay bir şekilde avatarınız oluşturmak istiyorsanız herhangi bir uygulama ya da programla uğraşmadan Avataaars Generator ile istediğiniz çalışmaları yapabilirsiniz. 
Face.co
Face.co esnek yapısıyla kişiye özel avatar oluşturulmasını sağlar. Face.co web 2.0 uygulaması  içinde barındırdığı dudak, kaş, ağız, saç, bıyık, ten rengi , göz şekli vb. nesnelerle istediğiniz biçimde avatarı birkaç adımda kolayca oluşturmanızı sağlayan bir sistemdir. 
Avatarmaker 
Avataaars Generator oldukça basit bir avatar yapma sitesidir. Kullanımı kolay bir ara yüze sahip yaygın olarak kullanılan ücretsiz avatar oluşturma sitelerinden biridir. 
South Park Avatar
South Park hayranıysanız, South Park karakterinizi özelleştirerek avatar yapmak için basitçe çok sayıda seçenek bulacaksınız. Ayrıca South Park’ ın tüm bölümlerini çevrimiçi  ücretsiz izleyebilirsiniz. 
Powerpuff Yourself Avatar 
Powerpuff Yourself, Cartoon Network çizgi film kanalının sevilen karakterlerinden Powerpuff Girls hayranları için hazırlanmış avatar yapma uygulaması. 
0 notes
assadigital · 1 year
Text
Dijital Pazarlama ve Psikoloji
Tumblr media
Dijital ekosistemdeki gelişmelerin gelecekte insanları nasıl etkileyeceği merak edilen konuların başında geliyor. Kuşkusuz en fazla da pazarlama dünyası bu konu ile yakından ilgileniyor. 
Dijital Psikoloji
Psikoloji yeni bir kavram olmayabilir fakat dijital psikoloji hayatımızda oldukça yeni ve tam olarak anlayamadığımız bir kavram. Dijital psikoloji, dijital pazarlama ve çevrimiçi davranış örüntülerini aydınlatmaya ve bu kavramlara yeni bir bakış açısı kazandırmaya başladı.
Verilerle dolu bir dünyada yaşıyoruz. Google Analytics gibi araçlar çevrimiçi kullanıcıların “ne” istediğini belirlememiz için kullanılıyor ancak müşterinin “neden” bu ürünü seçtiğini açıklama da yetersiz kalıyor.  Dijital psikoloji işin “neden” kısmını açıklamak için çevrimiçi kullanıcıların satın alma davranış biçimlerini büyük veri yığınlarından hareketle anlamaya ve açılmaya çalışıyor. 
Dijital psikoloji, dijital ekosistemdeki kullanıcıların davranış kalıplarını ve satın alma seçimlerine odaklanarak kuramsal bir yaklaşımla açıklamaya çalışıyor. Dijital psikoloji bu bakış açısı ile çevrimiçi kullanıcı ile en etkili şekilde iletişim kurulmasını sağlıyor. 
Dijital Pazarlama ve Psikoloji
Pazarlamanın ana unsuru insanlardır. Pazarlamanın asıl konusu insanlar olduğu için bütünüyle bu mantığa odaklanarak rasyonel sonuçlar ve stratejiler oluşturulmaya çalışılmaktadır. Pazarlama psikolojisinden edinilecek veriler, müşteri yaşam döngüsünde satın alma kararı alırken daha fazla yardımcı olmayı ve daha başarılı dönüşümler elde etmeyi sağlamaktadır.
İnsan psikolojisi, çevrimiçi karar verme süreçlerinde bilinçaltında önceki deneyimlerini analiz ederek hareket etmektedir. Dijital ekosistemdeki pazarlama kampanyaları, tüketicilerin kararlarını etkileyebilmek adına, psikolojik etki yaratabilecek içerikler ile oluşturulmaktadır. 
Yeni dijital dünya algoritmalarının hızlı değişimi, kullanıcı ihtiyaçları ve psikolojisi ile eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Dijital ekosistem, kullanıcı alışkanlıklarını takip ediyor ve beklentilerini karşılayan teknolojiler geliştiriyor. Pazarlama stratejileri tarafında ise önemli bir etken olan insan psikolojisi, müşteri etkileşimi ve satış artışının sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.
Geleneksel pazarlama stratejilerinden günümüze kadar temel pazarlama odağı tüketici davranışlarını etkileyen psikolojik faktörleri anlamak üzerine kuruludur. Bilişim teknolojilerindeki değişimler; yapay zeka, makine öğrenme, büyük veri vb. davranış kalıplarını etkileyen faktörleri daha bütüncül bir bakış açsıyla anlamaya ve açıklamaya imkan vermektedir. 
Tüketiciler bir mal yâda hizmeti almaya ilişkin pozitif bir tutum ve niyete sahip iken neden satın alma davranışından vazgeçerler? Sorusu hem dijital pazarlama açısından hem de psikoloji açısından cevap bekleyen bir soru olarak durmaktadır. Satın alma davranışına ilişkin olarak düşünsel kodlar nasıl yapılandırılmıştır?  Satın alma davranışı nasıl tasarlanmıştır? Bu ve benzeri daha birçok soruya cevap aramaya devam ediyoruz.
0 notes
assadigital · 1 year
Text
Veri Odaklı Dijital Pazarlama Nedir?
Veri odaklı dijital pazarlama, özel pazarlama stratejileri oluşturmak için toplanan verileri kullanan bir süreç olmakla birlikte herhangi bir tahminde bulunma ihtiyacını ortadan kaldırarak veri odaklı bir projeksiyon sunar.
Bilgi teknoloji merkezli çözümler ve dijital pazarlama ekosistemi kurgusal yapısının odağına “veri” kavramını almış durumda. Veriler dijital dünyada yapılandırılmış stratejiler oluşturmak için oldukça önemli konumdalar. Bu ekosistemin kullanıcılarının davranış kalıplarına ilişkin desenler oluşturmak ve yorumlamak için veriler daha fazla kullanılmaya başlanmış durumda.  Özellikle büyük veri teknolojileri dijital ekosistemin daha fazla dünyanın gündeminde yer almasında büyük bir rol oynamıştır. 
Büyük veri, büyük hacimli yapılandırılmış ve yapılandırılmamış bilgi yığını olarak tanımlanmaktadır. Daha geniş bir ifade ile büyük veri, geleneksel veri tabanı ve yazılım tekniklerini kullanarak işlenmesi zor olan, hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış çok büyük miktarda veriyi ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. 
Bununla birlikte büyük verinin önemi, alınan veriden hareketle elde edilen bilginin büyüklüğü değil, dijital ekosistemin kullanıcılarının tutumlarını, niyetlerini, davranışlarını, ihtiyaçlarını, isteklerini ve satın alma alışkanlıklarını anlamak için devasa veri yığınında anlamlı istatistiksel sonuçlar çıkarmaktır. 
Dijital pazarlama açısından büyük veri, çevrimiçi kullanıcıların eylemlerini anlamak için ihtiyaç duyulan çok boyutlu bilgiyi sağladığından vazgeçilmez bir araç haline gelmiş durumdadır.
Pazarlama açısından, kilit nokta, pazar segmentleri, davranışsal çıkarımlar, satın alma modelleri, hobiler, coğrafi konum ve daha fazla bilgiye dayalı bir tüketici davranış modeline ilişkin stratejiler oluşturmak büyük veri teknolojisi ile mümkün olabilmektedir.  
Büyük veriden hareketle elde edilen bilgi varsayım temelli bir yaklaşımı ortadan kaldırmaktadır. 
0 notes
assadigital · 1 year
Text
Sosyal Medya Hakkında İzlemeniz Gereken En İyi 10 Film
Sosyal Medya Hakkında İzlemeniz Gereken En İyi 10 Film
Sosyal medya 21. yüzyıl itibariyle günlük hayatımızın en vazgeçilmez alanlarından biri olmaya başladı. Öyle ki uyandığımızda, sabah kahvemizi hazırlarken, iş arasında hatta yemek yerken bile sosyal medyada aktif durumdayız. Sadece pasif olarak takip etmekle kalmıyor aynı zamanda hepimiz çılgınlar gibi içerik üretiyoruz. Bu yazı bile sosyal medyada oluşturulan bir içerik niteliğine sahip. Kültürel, bilgilendirici yazıların dışında oldukça zararlı, pratik ya da yararlı içerikler de bulunabilir. Güncel konular toplumsal olgularla yakından ilgilenen hiçbir sanatçının gözünden kaçmaz ve kaçmıyor da. Yönetmenler hayatımızdaki birçok vazgeçilmez noktayı konu aldığı gibi sosyal medyayı da sıklıkla işliyor, beyaz perde de tekrar ve tekrar bize sunuyorlar. Bu yazıda da sosyal medyayı anlatan ve bütün yönleriyle yüzümüze çarpan filmleri sıralayacağız.
Mainstream
Başrollerinde Maya Hawke ve Andrew Garfield’in oynadığı “sanat yapmak mı istiyorsun yoksa yüzü bile olmayan yabancılardan onay mı almak istiyorsun?” sorusu etrafında dönen bir film. Frankie (Maya Hawke) Youtube platformunda estetik videolar paylaşan bir kızdır. Bir video çekimi sırasında hippi olan, kafasına buyruk davranan Link (Andrew Garfield) ile tanışır. Link’i çektiği videosunun patlaması üzerine ikili bir araya gelir ve düzenli olarak değişik videolar çekmeye başlarlar. Çok geçmeden kanalın internette popüler olmasıyla karakterlerin kişiliklerinden ve asıl amaçlarından uzaklaşmasına, yapmayacakları şeyleri popülarite uğruna yapmaya başlamalarına neden olur.
youtube
Nerve
Film, çevrimiçi bir doğruluk ve cesaret oyununu konu alır fakat oyuncuların tek seçeneği cesarettir. Oyunda “izleyiciler” ve “oyuncular” yer alır. Venus (Emily Maede) oyunda pasif izleyicilerden biridir. Arkadaşlarının cesaretlendirmesiyle “oyuncular”dan biri olur. Oyuncular para karşılığında aktif izleyicilerin dediği her şeyi yapmak zorundadır, aksi takdirde hem parasını hem de oyunu kaybederler. Yeni oyuncu olan Venus’e beğendiği bir erkeği 5 saniye öpmesi karşılığında 100 dolar teklif edilir. Böylece Ian (Dav Franco) adlı başka bir oyuncuyu öpmesiyle ikili çevrimiçi oyunda viral olur. Çifte görevler geldikçe Venus oyunun içine iyice dalar, özel hayatının ihlal edilişini önleyemez.
youtube
A Simple Favor
Başrollerinde iki başarılı oyuncunun olduğu (Anna Kendrick ve Blake Lively) suç / komedi filmi Darcy Bell’ in aynı adlı kitabının uyarlamasıdır. Stephanie (Anna Kendrick) ve Emily (Blake Lively) kısa süredir tanışmış ve arkadaş olan iki annedir. Hikaye, yemek vloggerlıği yapan Stephanie’nin kanalında son 5 gündür kayıp olan Emily hakkında açıklama yapmasıyla başlar. Yoğun bir iş kadını olan Emily arkadaşına çocuğunu anaokulundan almasını rica eder. Bu küçük ricadan sonra Emily ortadan kaybolur. Stephanie olayın peşini bırakmaz, sevgili arkadaşını bulmak için takipçilerini bile işin içine karıştırır. Asıl sıkıntılar Emily bulunduğunda başlar. Sosyal medyanın ironik yanlarına göndermeler yapan film hem eğlendiren hem de izleyiciyi ekrana bağlayan bir yapıt.
youtube
Spree
Kurt ne yaparsa yapsın sosyal medyada videolarıyla ünlü olamayan bir gençtir. Kurt (Joe Keery) hayattaki değerinin ne kadar beğeni ve takipçi olduğunla ilgili olduğunu düşünmektedir. Buna rağmen hangi konuda vlog çekerse çeksin bir türlü takipçi veya beğeni alamamıştır. Sonunda bir araba alarak ride-sharing şakaları paylaşmaya başlar. Kurt bazı yolculara şaka yapar ve sadece “kötü” insanları zehirler; bunlar arasında ırkçılar, kadın düşmanları ve sinir bozucu parti kızları vardır. Bu tür çekimler yapmasına rağmen hala yeterince ünlenemeyen Kurt gittikçe daha kötü yollara başvurur.
youtube
#blue_whale
Film, yıllar önce özellikle ebeveynleri korkutan, çocukları intihara sürükleyen gerçek hayat ile ilişkili bir sosyal oyun olan mavi balinayı konu alır. Dana, neşeli kardeşinin intiharından sonra neden hayatına son verdiğini bulmak için internet geçmişine bakar. Sonucunda gençleri 50 günde 50 görev verip kendilerine zarar vermelerini sağlayan kötücül sanal bir oyun bulur. Oyun birinci aşamasında kurbanları ailelerinden ayırır, gittikçe gençleri dönülmez bir noktaya doğru sürükler. Cevaplara aç olan Dana gizli bir sanal dünyaya giriş yapar. Oyuna girmesiyle Dana ve yakınları hayatı tehlikeye maruz kalacaktır.
youtube
The Social Network
Quentiene Tarantino’dan bir çok övgü alan film; Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake ve Armie Hammer gibi oyuncuların oynadığı David Fincher’ın yönettiği Sosyal Ağ birçok ödül aldı. Mark Zuckerberg’in hepimiz bildiği Facebook platformunu bulmasını konu alan aslında biyografik bir film. Her şey Mark’ın (Jesse Eisenberg) kız arkadaşıyla ayrıldıktan sonra eve sarhoş dönmesiyle başlar. Mark üniversitenin veri tabanına sızarak Harvard’daki kız öğrencilerin bilgilerini alır ve Facemash’i oluşturur. Facemash platformunda kız öğrencileri ikili karşılaştırıp bir popülarite testi yapılması sağlanmaktadır. Dahice bir buluş olsa da üniversite Mark’ı disipline verir. Yeteneğinin farkına varan Winklevoss ikizleri ve yakın arkadaşı Eduardo Saverin (Andrew Garfield) birlikte çalışmayı teklif etse de Mark tek başına çalışmayı aklına koymuştur. Napster kurucu Sean Parker (Justin Timberlake) ile tanışır ve Facebook sitesini sonunda kurar. Başta sadece Harvard öğrencilerine açık olan site sonunda diğer üniversitelere de yayılır. Kazandığı bu popülerlikten sonra Winklevoss ikizleri ve Eduardo Mark’ın açtığı davalarla film boyunca mücadele edecektir.
youtube
The Hater
Bu kadar Amerikan filminden sonra karşımızda Polonya’dan dikkat çeken bir film var. Jan Komasa birçok filmin aksine sosyal medya kurbanına değil, suçluya odaklanır. Film, Gabi ve onun zengin ailesine kafayı takan Tomek’i konu alıyor. Tomek, bir pazarlama ajansında çalışmaya başlar ve kendini göstermek için bir politikacının imajını yok etme görevini alır. Film bu süreçte Tomek’in sosyal medya üzerinde nasıl dezenformasyonu nasıl kullandığını ve Gabi’yle olan ilişkisini mercek altına alıyor.
youtube
The Circle
İnternet üzerinden The Circle isimli bir sitede işe giren genç bir kadın (Emma Watson) işi gereği kullanıcıların e-posta adreslerini, sosyal medya hesaplarını, banka hesaplarını birbirine bağlarken, kullanıcıların evrensel işletim sistemlerini de satın alıyor. Bu bağlamda Eggers’ın kitabı; kişisel bilgilerin toplandığı, ayıklandığı, üzerinden para kazanıldığı dahası gözetleme suretiyle mahremiyetin kullanılamaz hale getirildiği dijital dünyanın vahametini gözler önüne seren modern bir polisiyeye dönüşüyor.
youtube
Eighth Grade
Neredeyse hiçbirimizin 8. sınıfı mükemmel geçmemiştir, Kayla’da 8. sınıfı sosyal medyanın da etkisiyle gittikçe karmaşıklaşan gençlerden birisi. Burnham, ergenliğin utanç verici, korkunç yanlarını; Kayla (Elsie Fisher) adlı sessiz ve anksiyete sorunları yaşayan bir kız aracılığıyla yansıtır. Kayla’nın çok arkadaşı yoktur, sosyalleşmek yerine sosyal platformlara kendisi öyle olmasa bile popüler, havalı ve sevilen biri olmakla ilgili içerikler yükler. Sosyal medya herkese yaptığı gibi Kayla’yı da çabucak büyümeye zorlayacaktır. Kayla sosyalleşmek için okulun son bir haftasında yaşıtlarıyla daha fazla sorunlar yaşamaya başlayacaktır.
youtube
Searching
David Kim’in (John Cho) 16 yaşındaki kızı Margot (Michelle La) birdenbire ortadan kaybolmuştur. Polis babadan da soruşturmanın ilerlemesi için yardım ister, böylece David kızının Tumblr, Venmo gibi sosyal medya hesaplarına, mesaj geçmişine bir şeyler bulmak umuduyla göz gezdirir. Kızı hakkında bir sürü bilmediği şey öğrendikçe, kızının kaybolmasıyla hayatındaki olayların ve kişilerin arasında bağlantılar kurar. Chaganty, filmin çekimlerini webcam üzerinden işler. Böylece filmde sosyal medyanın baskıcı varlığını belli eder.
youtube
0 notes
assadigital · 1 year
Text
Tumblr media
Dijital Hedeflerinizi Hayallerinizle Buluşturuyoruz!
Web Tasarımı
Dijital Pazarlama
Sosyal Medya Yönetimi
Grafik & İçerik Geliştirme
Mobil Uygulama Çözümleri
assadigital.com.tr
0 notes
assadigital · 1 year
Text
Türkiye' nin En İyi Dijital Ajansı
1 note · View note
assadigital · 1 year
Text
Dijital Tasarımda Yeni Bir Dünya: Midjourney
0 notes
assadigital · 1 year
Text
360 derece dijital pazarlama
360 derece pazarlama veya 360 derece dijital pazarlama terimi, pazarlama sürecinin bütünleşik doğasını ifade eder. Pazarlama süreçlerinde yer alan araçların markaya, her açıdan hizmet etmesi esasına dayanan bu yöntem, reklam tanıtımlarından etkinliklere, sosyal medyadan web sitesi yönetimine kadar pek çok unsuru bünyesinde barındırmaktadır.
360 derece pazarlamanın amacı potansiyel çevrimiçi kullanıcılarla tüm kanallardan iletişim kurmak olarak tanımlanabilir.
Bir ürünü ya da hizmeti çevrimiçi kullanıcıya sunmak için oluşturulan 360 derece dijital pazarlama süreci, çevrimiçi ve çevrimdışı kanallardan koordineli olarak yürütülmelidir. Çok yönlü iletişim tekniklerini bütünleşik bir süreçte kullanarak oluşturulan bu yeni nesil dijital pazarlama stratejisi, markaların dijital ortamda kalıcılığını sağlamak için kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizler için 360 derece dijital pazarlama süreci ve yöntemlerini derledik.
Web Sitesi
360 derece dijital pazarlama hizmeti veren ajanslar sadece dijital pazarlama araçlarını değil geleneksel pazarlama araçlarını da stratejilerine dâhil etmektedir. Dijital iletişimde en önemli silahlardan biri web siteleridir. Web siteniz markanızın bir kimliğidir ve potansiyel müşterileriniz öncelikle bu kimliği inceler.
Web sitenizin kullanıcı deneyimi (user experience ,UX) ve kullanıcı ara yüzü (user interface,UI) çok önemlidir. Müşterileriniz, web sitenizdeki deneyimlerine dayanarak markanıza güvenir ve markanızla bir bağ oluşturur. Bu nedenle web sitenizin tasarımı, kullanım kolaylığı ve mobil ortamda uyumluluğu oldukça önemlidir.
Arama Motoru Optimizasyonu
SEO (Search Engine Optimization) olarak kısaltılan arama motoru optimizasyonu, web sitenizin çevrimiçi kullanıcıların karşısına çıkmasını sağlayan en önemli temel faktördür. SEO çalışması; sunduğunuz hizmetin potansiyel çevrimiçi kullanıcıların en iyi şekilde ulaşmasını sağlamak için kullanabileceğiniz üç yöntemden biri olan bu yöntem öne çıkmanızda önemli rol oynamaktadır.
SEO çalışması yaparken URL yapısından meta açıklamalarına kadar tüm sayfalarınızın doğru bir şekilde kurgulanması ve yapılandırılması gerekmektedir. Sunduğunuz içerikle alakasız anahtar kelimeler kullanmak, karmaşık URL'ler oluşturmak ve arama yapan müşterilerinizin ihtiyaçlarına uygun olmayan meta açıklamaları düzenlemek sizi rakiplerinizden daha az ulaşılabilir bir konumda olmanıza neden olabilir. 
İçerik Pazarlama
İçerik, dijital pazarlama sürecindeki en önemli iletişim kaynağıdır. Doğru hazırlanmış, kaliteli ve özgün bir içerik yapısı, potansiyel çevrimiçi kullanıcılar ile aranızdaki en iyi iletişim kanallarından biridir. Düzgün hazırlanmış bir içerik yapınız varsa arama motorlarının algoritmalarında öne çıkar ve reklam stratejinizle hedef kitlenize daha kolayca ulaşabilirsiniz.
Sosyal Medya
Günümüzün en büyük pazarlama araçlarından biri sosyal medyadır. Geniş kullanıcı tabanı ve yüksek katılım oranları, sosyal medya pazarlama stratejilerinin önemini göstermiştir. Sosyal medyada kaliteli içerikler sunmanız, görsellerinizi içeriğinize uygun şekilde düzenlemeniz ve müşterilerinizle sürekli iletişim halinde olmanız gerekiyor. Dijital ve geleneksel sosyal medya pazarlamasında öne çıkmak için doğru stratejiler belirlemeniz ve profesyonel yardım almanız gerekebilir.
Dijital ekosistemde pazarlama süerçleriniz için ASSA Digital & Creative uzmanları sorularınızı cevaplıyor ve sizlere veri odaklı profesyonel stratejiler hazırlıyor. 
1 note · View note